Hoppa till sidans innehåll

Hestrafors 0– 4 LIS

10 AUG 2019 08:59
LIS och Hestrafors IF är en bra kombination för Landvetter. På fyra matcher har man nu fyra segrar och har inte släppt in ett enda mål. Igår kom en ny seger på bortaplan när LIS bärgade hem en säker 4–0-seger.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2019 08:59

Efter den fina vändningen och segern mot Jonsereds IF i tisdags valde Jos och Stephan att göra lite ändringar till matchen mot Hestrafors. 
Lucas Nilsen var avstängd och ersattes av Niko Valaris som gjorde sin första start för säsongen. Karim Affane var även han avstängd och in klev Johannes Nordström som äntligen är hemma igen efter att ha varit hemma på Åland. Där förövrigt vita kängurus springer omrking fritt... 
Även matchvinnaren från i tisdags fick förtroende från start. Lucas Moberg gick in på topp och Fredrik Forsman försattes till bänken. 


Coach Engström, som är i Östersund över helgen på Bröllop, fick låta Jos ta hand om hela kakan till matchen och när Jos sedan blir avvisad från planen en bit i första halvek var nog pulsen rätt hög hos Stephan som följde matchen via rapporteringar. 


Anledningen till att Jos blev avvisad var för en typisk "Jos-gest" mot domaren och det uppskattades inte alls. Hejdå och goodbye direkt, utan någon varning. 


Hestrafors hade en forward som bör lära sig vad man skriker och inte på en fotbollsplan. Redan efter fem minuter i matchen hade hela Bollebygd fått höra ett könsord. Något som domaren inte uppmärksammade denna gång. När han sedan missade en passning efter 35 minuters spel kom ytterligare en grov svordom och den här gången kunde inte ens domaren missade det. Hejdå, 500 spänn i böter och några matchers avstängning till deras forward. 


LIS kontrollerade första halvlek, gjorde två fina mål av junisarna Albin och Moberg (bägge på huvudet).
Grattis till första A-lagetsmålet säger vi självklart också till Albin Gustafvsson.

Hestrafors hotade någon gång med ett par långbollar, och hade kanske med en annan domare (lex, domaren från matchen mot Jonsered) fått någon straff från de 50/50-duellerna som uppstod. 


Till den andra halvleken klev Johannes av och Ludwig Torkelsson ersatte. Ett byte som skulle ge effekt. Hestrafors tryckte på i den andra för reducering och det var faktiskt lite oroligt för ett tag, men när man också bytte in Fredrik Forsman som i sina första bolltouch serverade Torkelsson som tryckte in 3–0 var det godnatt. LIS kontrollerade sedan tillställningen och gick för flera mål. Man bytte in bröderna Säll-Magnusson och Marcus Rinvall. 
Sedan höll man i bollen och rullade upp Hestraforsförsvaret gång på gång. 4–0-målet var ett fint sådant där Forsman snurrade på högerkanten, hittade snett inåt till en framrusande Efe som distinkt tryckte in 4–0. 

Säker seger och tre nya goa poäng. Nu har vi redan passerat 30-strecket och det bör rimligtvis betyda säkrat kontrakt. Vilket får kännas skönt att ha med sig när vi bara har kommit in i augusti. Nu siktar vi mot högre höjder (läs Frölunda)..


Hestrafors har förvövrigt blivit en drömmotståndare för Landvetter. Innan matchen hade de släppt 13 baljor, nu har de släppt 17. Landvetter har gjort sju av dessa. 
Dessutom på fyra möten nu spelat 11–0 mot ett lag som uppenbarligen många lag i den här serien har svårt för, men inte vi...


Coach "Jos" får den här gången ge sin matchanalys. Där han från första halvlek såg matchen från bänken, för att sedan sitta på Bollevis hedersläktare och se den andra halvleken: 

– Vi åker till matchen idag med något slitna ben efter att ha spelat match i tisdags. Vi gör ändå en klart godkänd insats med tanke på detta. Jag är dock övertygad om att det, en fräsch dag, hade funnits ännu mer att ge. Första halvlek dominerar vi stort! Vi har övertag i bollinnehav, heta chanser och antal gjorda mål.

– Vi börjar andra halvlek med en tvånoll-ledning i ryggen och det känns väldigt tryggt. En bit in i halvleken tröttnar vi lite och Hestrafors får trycka på. Efter lite justeringar och ett byte på mitten så tar vi tag i det igen och efter det så känns det ganska lugnt. 

 

–Stor eloge till truppen idag som jobbar extremt hårt även fast kropparna var trötta. Vi gör det vi ska och åker hem med en seger och noll mål bakåt.

 

Matchens tre stjärnor

(egentligen hela laget idag)

* Niko Valaris - Första nittiominutaren i år och har inte många fel. Står rätt hela tiden och är trygg med bollen.

** Rickard Hansson - En ledare på planen idag och hans bästa match i Landvettertröjan hittills.

*** Fredrik ”krampnäs” Alnäs - Kung idag! Upp och ner efter kanten i full fart. Det fanns ingen i motståndarlaget som fick fatt i honom.

 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Nordvästra Götaland, herrar
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info