Hoppa till sidans innehåll

3–0 mot IK Virgo

16 JUN 2019 13:22
Landvetter IS tog en tidig tvåmålsledning hemma mot IK Virgo och det var aldrig något snack om saken. LIS kunde komfortabelt spela hem matchen och sedan punkterna tillställningen helt efter paus. Matchens lirare blev Wilhelm Ingves med två mål.
  • Skapad: 16 JUN 2019 13:22

LIS kom till start med en stark startelva som innan samling fick ändras lite plötsligt då Yasin Belouati fick åka till BB. Under lördagen föddes sedan han och Paulas son och vi skickar ett stort grattis till familjen från hela föreningen! 

Till matchen då...

LIS öppnade som sagt oerhört starkt och ville visa Virgo, som endast kom med 11 spelare till matchen, att det skulle bli tufft för dom. Intensivt, mycket rörerelse och ständiga hot med djupledslöpning renderade i ett snurrigt Virgo-försvar och LIS kunde hitta öppningar gång på gång. 

Wilhelm Ingves, som tillsammans med Johannes Nordström var matchens profiler krönte det hela med två fina mål och en assist. Det andra målet stod Efe Yildirim för som snyggt nickade in 2–0 på pass på från just Wilhelm Ingves. 2–0-målet kan nog vara ett av de finaste i år, där hela speluppbyggnaden från Linus i mål till Efe var vackert. 


I den andra halvleken var matchen relativt avslagen och LIS ville gå för en punktering. Man gjorde även detta med 20 minuter kvar och efter detta var det dags att slänga in kidzen på plan. Amir och Firmin(födda 04) fick en kvart kvar och spelade med högt mod. 

Firmin var även nära på att få en drömdebut i A-laget när han kom fri på övertid. Virgos målvakt stoppade dock Firmin från en succédebut. 

3–0 och kassaskåpsäkert. Stephan Engström var nöjd med tillställningen och kommenterar matchen enligt följande: 


– En lurig match. Vi vet att vi är bättre tränade än Virgo. Men vi vet också att Virgo backar hem och gör allt för att dra ner tempot. Första kvarten spelar vi riktigt bra. Många spelvändningar, bra rörelse och bra bolltempo. Wille drar in ledningsmålet med en behärskad bredsida, sedan ökar Efe på till 2-0 efter ett mycket fint anfall som avslutas med en vacker nick av Efe som kommer i en vass djupledslöpning. Där och då dog matchen lite.

– Vi går ner i tempo och kvalitén är bristfällig i båda lagen. I början av andra så tar vi tag i det lite bättre, men det är en lite avslagen tillställning där vi har bra koll på händelserna. Wille gör sitt andra för dagen efter ett vackert inlägg från Darre. Skönt att vi tar jobbet och håller nollan för andra matchen i rad.


Matchens tre stjärnor
+++
Wilhelm Ingves
++ Efe Yildirim 
+ Lucas Nilsen


Nu väntar Lerkils IF på bortaplan redan på onsdag. 


Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Nordvästra Götaland, herrar
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info