Hoppa till sidans innehåll

Tungt tapp i slutminuterna

26 AUG 2019 08:47
Tung förlust för LIS när Angered drog längsta strået i en underhållande match och avgjorde i matchens 96e minut. (4–3).
  • Uppdaterad: 26 AUG 2019 08:47

Toppmöte på Hjällbovallen där förutsättningarna var glasklara. Vid LIS-seger skulle Gunnilse vara borta från toppstriden, vid oavgjort status quo och vid förlust skulle hemmalaget få en biljett in i det hela igen.

Landvetter IS första 25 minuter av matchen visade tydligt att vi var påväg mot att såga av de rödvita från toppkänning. Spel mot ett mål, två gjorda mål, ett frustrererat hemmalag, där flera spelare ville byta ut sig själva av frustration. Det såg onekligen bra ut för de gröna. 

Men... ett slumpmål från ingenstans efter cirka 30 minutersspel och Gunnilse hade en biljett in matchen igen. 

Landvetter tappade efter detta momentum och hemmalaget kom in i matchen. Man kvitterade sedan ganska omgående i andra halvlek och LIS spelarna såg ut att gå på knäna, men Linus Fröjd radade upp ett par fina räddningar när AA gick för ett ledningsmål. 

LIS fick satsa på att ligga lågt och gå på kontringar. Något som man utnyttjade med drygt 20 minuter kvar att spela. Forsman hittade ut till Ludwig Torkelsson, som fick passningen något för brant, men med sin sedvanliga futsal-fint gjorde han bort försvararen och placerade in ledningsmålet. 

Minuten senare var Alnäs fri och drogs i tröjan av kapten Jallow i hemmalaget. Alnäs fick iväg ett skott, men blev rejält störd av tröjdagningen och domaren tog upp det röda kortet.

Här kändes det i Landvetterlägret rätt så bekvämt. Frisparken som följde tog i muren (hands på en av spelarna i muren?). 


Efter detta skedde en avgörande minut som kan ha varit en stor anledning till att de gröna tappade ledningen. Ludwig Torkelsson byttes ut efter att ha sprungit slut på sig. In kom Niko Valaris, som skulle säkra upp i backlinjen (efter den hårda anstormningen från hemmalaget). Niko hann bara vara på plan i en minut innan hälsenan gick av. 
En ostörd Niko skulle ta emot och spela hem till Linus när det gick snett. Niko, som liggandes lyckades få ner passningen till Linus, vred sig i smärtor och fick linka av. Så var det 10 mot 10 planen igen. 

 

De resterande minuterna av matchen är böljande och lite väl mycket Hawaii. Bägge lagen gick för segermålet, men med facit i hand borde nog LIS-spelarna behållt poängen som man hade och tagit det lite mer piano. 
Istället fick deras forward ett friläge efter att ha vunnit 50-50duellen med Nilsen och där gjorde han inga misstag. 


Rejält tungt att åka på en sån här förlust och det sätter käppar i hjulet hos många lag skulle jag tro. Tur för vår del att hela laget samlades på lördagkvällen för bowling och galej, så vi direkt kunde snacka bort matchen och redan samma kväll dra ett streck och fokusera på nästa utmaning - Västra Frölunda IF.

Landvetter är i allra högsta grad med i racet och de andra topplagen (Angered, Kållered och Frölunda) kommer garanterat åka på poängtapp framöver, så det är bara att hålla uppe skärpan och försöka vinna återstående matcher. 

Vi börjar nu på söndag, när Frölunda kommer till Landvetter IP. Vinst där och den här förlusten är som bortglömd. 

Vi hoppas att så många som möjligt tar sig till IP på söndag för att stötta A-laget. De behöver det! 

Coach Stephan Engström analyserar matchen: 

– Jag tycker vi börjar matchen helt enligt vår gameplan, och har bra koll på händelserna. Vi gör också två mål och det känns väldigt stabilt. Första 20 minuterna gör vi riktigt bra. Där och då så bjuder vi AA på ett bolltapp och Ofori kan vaket slå in 2-1.

– Vi tappar lite fokus och de får precis den energin de behöver. Vi har dock med oss 2-1 i halvtid. Vi hittar dock aldrig tillbaka till vårt spel i andra halvlek och jag tycker AA är lite hetare än oss, vilket gör att matchen glider oss ut händerna. Det är bara att gratulera AA.
Vi får slicka såren under veckan och försöka hitta tillbaka till våra grunder.


Matchens tre stjärnor
+++ Ludwig Torkelsson 
++ Linus Fröjd
+ Albin Gustavsson

 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info