Hoppa till sidans innehåll

"Victoria concordia crescit"

11 APR 2019 12:46
Landvetter tar emot IK Kongahälla i seriepremiären av division III Nordvästra Götaland. Johannes Nordström är matchens profil och vi lär känna vår Åländska gym-profil lite bättre.
  • Uppdaterad: 11 APR 2019 12:46

Äntligen är dagen kommen som vi alla har längtat efter att domaren satte pipan i munnen en varm höstdag i oktober i Hestrafors. Då blåstes 2018 års säsong av och vi alla gick på nålar efter att få kicka igång 2019 års säsong. Eller?... 

Nåja, välbehövlig vila har vi fått efter en relativt mild vinter och en försäsong där vi startade redan sjunde januari med fem pass i veckan. Mycket har varit bra under försäsongen, mycket har också varit mindre bra. Men vi fokuserar självklart på det positiva. Trots att en hel drös med nyckelsspelare med tongivande roller lämnade laget inför årets säsong, känns 2019 års upplaga av LIS riktigt bra. Rutin har vi fått in, kryddat med duktiga och ambitiösa förstaårs-seniorer. Gruppen är homogen och de yngre tar för sig som aldrig förr. Lägret i Marbella gav svar på en hel del frågor och det visade sig att våra yngre förmågor kan ta för sig och har mer eller mindre tagit över omklädningsrummet. Eller hur Yasin?


Någon som dock alltid står högst upp i heirarkin och sitter på stor makt är Johannes Nordström.
Det åländska fysmonstret gör sin andra säsong i Landvettertröjan. Med sitt krigarhjärta är han en viktig pjäs både på och utanför planen och han har blivit lite av Landvetters ansikte utåt. Vältränad, målinriktad och kompromisslös är ord som passar väl in på denna titan och han kommer inte att lägga några fingrar emellan när domaren blåser igång matchen mot Kongahälla på fredag. Hör vad "Nordi" själv att säga inför matchen.

 

Just nu skiner vårsolen och uteserveringarna ploppar upp runt om i Göteborgsområdet. Kommer du att få fira med en segeröl på fredag kväll eller vad tror du om matchen mot Kongahälla?
– Äntligen är det dags för premiär! Av erfarenhet brukar säsongens första match alltid vara lite svår att spekulera i. Jag tror dock vi har en match framför oss där vi kommer vara spelförande och samtidigt snäppet hungrigare i varje situation vilket kommer resultera i att vi kommer gå segrande ur fighten. Jag tippar på att vi vinner med 3-0 och jag själv gör alla tre efter det blir det ingen segeröl utan snarare ett segerpass i CrossFit boxen.

 
Är det någon skillnad på Landvetter IS nu jämfört med ifjol?
– Truppen 2019 har relativt sett ganska många nya ansiktet jämfört med ifjol. Den största skillnaden som jag själv upplever är att det i år är lite större konkurrens kring platserna i laget vilket medfört bättre attityd på träningar och en större vilja att vinna. I det stora hela anser jag att årets upplaga av Landvetter har flera vinnarskallar och generellt större seriositet och vilja att ständigt bli bättre. Något som kommer vara avgörande för hur vi placerar oss i år.

Vad har du för personliga mål under säsongen 2019?
– I och med att jag nu gör mitt andra år i Landvetter känner jag att jag hittat min roll i laget på ett bättre sätt än ifjol. Mina personliga mål för säsongen handlar till stor del om att jag ska försöka ha så roligt som möjligt och se till att bidra med det som jag är bäst på både på och utanför planen så att laget kan prestera så bra som möjligt. Om vi nu ska prata siffror så gick jag mållös under förra säsongen, nu hur det gick till?, så givetvis siktar jag på att minst göra 5 baljor i år, annat vore illa.


Vem i truppen kommer att få sitt genombrott under året?
– Jag vill gärna lyfta fram min gode rumskompis från träningslägret Noah Säll-Magnusson. Jag tycker han har visat sen han kom till föreningen att han har rätt inställning inför varje match och träning. En kille med snabba fötter, en fin högerfot och förmågan att värdera rätt i olika situationer kommer tillsammans med hans inställning ta honom mot nya nivåer detta året!  

 

Vilken placering slutar Landvetter på i år?
– Spelbolag och andra tyckare menar ju på att det är vi som står som slutsegrare. Jag är fullkomligt med på den banan, jag tror starkt på vårt lag i år och så länge som vi gör vårt yttersta och tar en match i taget kommer vi vinna den här serien. "Victoria concordia crescit". 

--------------------------------------------------
Matchens profil

Namn: Johannes Nordström
Smeknamn: Nordi
Ålder: 26
Moderklubb: IFK Mariehamn, Åland
Favoritlag: Arsenal och så har jag ett stort hjärta för LIS golfsektion @landvettergolf på Instagram.
LIS – IKK ?: 3-0

 

Vi hälsar fans, medlemmar, motståndare och domare hjärtligt välkomna till Landvetter IP imorgon fredag. 
Matchstart 19.00 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Nordvästra Götaland, herrar
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info