Hoppa till sidans innehåll

Kan LIS skrälla?

05 MAR 2019 16:40
Dags för final i Södercupen! LIS ställs mot Lindome GIF för tredje året i rad och det är inte mycket som talar för att de gröna ska ta hem segern, men skrällar har skett tidigare - så sent som för två år sedan...
  • Uppdaterad: 05 MAR 2019 16:40

Nykomlingen i division 1, Lindome GIF, är givetvis storfavoriter i det här mötet. Ifjol vann man division 2 på ett imponernade sätt och har i år förstärkt på ett smart och spännande sätt. Dock har man tappat sin bästa spelare i Rickard Hansson och han är numera med oss. Är detta nyckeln till seger månne? 

Det är tredje året i följd som vi ställs mot varandra och givetvis minns man som Landvetterspelare tillbaka på finalen som utspelade sig för två år sedan. Då körde LIS över "Zebrorna" och vann med 5–0. 

Lindomes lag är i stort sett utbytt på samtliga positioner från den matchen, men det är självklart minnesbilder som är värda att ta upp när LIS ska gå ut på Lindevi imorgon kväll. 

Ifjol vann Lindome en tät final där avgörandet kom med fem minuter kvar att spela. LIS hade åkt på en utvisning med 30 minuter kvar att spela och kämpade tappert. Till slut fick man dock ge sig.

Förutsättningarna för imorgon är glasklara. Seger i finalen innebär avancemang till Svenska Cupen. Ytterligare en folkfest kan därmed vänta hemma på Landvetter IP (omgång 1 ska givetvis också tas igenom) och skulle Lindome förlora imorgon är det självklart ett fiasko. 


LIS saknar bröderna Säll-Magnusson som två dagar innan matchen bokade en skidresa till Andorra... Eller hur var det, Stephan Engström? Johannes Nordström är dessutom i Thailand
Ludwig Torkelsson, Niko Valaris och Robin Jonsson finner vi i rehab-stugan tillsammans med nytillkomne Kevin Johansson som nu väntar på operation. 

I övrigt är det fullt manskap som åker till Lindevi IP imorgon för att ta sig an Lindome GIF i en rafflande final. 

Noterarbart är att matchen sänds på GP.se imorgon (Du måste ha prenumeration för att kunna titta) och GP-Sporten sänder för första gången LIS i sin satsning på lokalfotbollen. Du behöver dock ingen premumeration för att bege dig till Lindome och titta fysiskt, som vi starkt rekommenderar... Matchstart 18.30 på Lindevi IP och startelvan kommer som vanligt under matchdagen på Sociala Medier. 


Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Nordvästra Götaland, herrar
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info