Hoppa till sidans innehåll

"Ni kommer få se ett Landvetter som spelar en bra fotboll och som aldrig viker ner sig"

30 AUG 2019 12:10
Efter en tung förlust borta mot Angered på Hjällbovallen senast, så har Landvetter nu hämtat sig. Siktet är inställt på söndagens seriefinal mot Västra Frölunda. Vi kollar läget med vår pratkvarn och citatmaskin, Johan "Jos" Svensson.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 12:10

En av dom som hade svårast att släppa förlusten senast var vår egen assisterande tränare Johan ”Jos” Svensson.

 Hej Jos! Har du, som resten av laget, släppt förlusten senast och gått vidare eller ältar du fortfarande Angeredsmatchen?

– Tjenare! Jag får väl erkänna att det tog några dagar att släppa den matchen. Det som händer på Hjällbovallen ska inte hända och vi har noga analyserat delar av spelet som vi måste bli bättre på och nu är det bara att studsa tillbaka. Jag vill helst inte prata mer om den matchen.

Veckan som varit, hur har den sett ut? Handlar det mest om återhämtning och taktisk finslipning inför vad som komma skall?

– Nja, vi har försökt köra på som vanligt. Vi hade en fin segerrad innan matchen mot Angered och jag tror att vi bara ska träna på med samma periodisering som vi haft hela säsongen. Vi brukar trycka på lite under den träningen som är längst ifrån match, vilket nog är normalt för de flesta lag. Träningen imorgon(lördag) blir relativt lätt. Vi går igenom lite taktiska saker på planen och kör lite avslut etc…

Om vi nu blickar fram mot söndagen och matchen mot Västra frölunda. Det har vart lite hetsigt på sociala medier den senaste tiden. Det skrevs en del efter att Lerkil lyckats vinna över Frölunda hemma på Ledets IP. Bland annat har en, på Facebook kallad, ”Grönvit Frölundasson” vart ute och kritiserat dina spelare och sagt att deras beteende är barnsligt. Kommentarer på detta?

 – Först och främst tycker jag att det är kul att vår serie frambringar så mycket känslor, det är ju det fotboll i mångt och mycket handlar om. Sen vill jag inte riktigt kommentera den Facebook-tråd som uppkom efter den matchen. Vi får helt enkelt låta spelet tala på söndag och jag kan tänka mig att det kommer smälla rejält uppe på IP.

Vad blir nyckeln till seger på söndag?
– Att vi vågar spela vårt spel, är oerhört noggranna i vårt passningsspel, är skärpta när läge ges men framförallt så tror jag att vi kan trycka ner dom med vår fysik eftersom vi är numret större där.

 

Vi avslutar nu denna fantastiska intervju med fem snabba inför helgen...

 Kommer du att hålla dig lugn på söndag? 

– Inför varje match tänker jag att jag ska vara lugn men sen händer det alltid något som gör mig glad, förbannad eller irriterad. 

Vilken anka vinner Ankracet på lördag? 

– Anka nummer 7 (Av 1500 tävlande) 

Samtidigt som vi spelar är det Stockholmsderby (AIK-DIF) och senare även Arsenal-Tottenham. Hur slutar dessa?

– Stockholmsderbyt slutar 0-0 och Londonderbyt vinner Arsenal med 2-1, BOOM!

Hur mycket gillar du att läsa alla kommentarer i Facebookgruppen Div 3 NVG 2019? 

– Jag bryr mig inte så mycket faktiskt. Det är mest Putte (Patrik Ohlsson, tredjemålvakt och go gubbe)som tycker det där är roligt.


Varför ska man komma och titta på söndag?

– För att ni kommer få se ett Landvetter som spelar en bra fotboll och som aldrig viker ner sig. Sen så kan det ju vara kul och se oss spela den sista säsongen i Div 3.


Vi tackar Johan "Jos" Svensson för en trevlig pratstund och önskar er alla en trevlig helg.

Vi ses på både Ankracet på lördag och stormatchen på IP på söndag! 

Väl mött

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info