Hoppa till sidans innehåll

"Krossen" i Kållered"

06 SEP 2019 08:46
Efter de snöpliga poängtappen i slutet av matcherna mot Angered och Frölunda, kunde LIS äntligen hålla emot en anstormning på slutet och gå segrande ur en tuff toppmatch. Kållered besegrades med 2–1 i höstvädret.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2019 08:46


Förutsättningarna till den viktiga och tuffa torsdagsmatchen i Kållered var inte optimala.  Insläppta mål i slutminuterna mot både Angered och Frölunda hade gett laget ett stukat självförtroende och dessutom kom Landvetter till spel utan fyra startspelare från senast mot VF.
Ludde, Yasin och Albin var alla avstängda. Medan vi även på matchdag fick till oss att Rickard Hansson fått något i näsan och fick kasta in handduken. 

Stephan och Jos fick därmed kasta om rejält i startelvan. Ahmed Hussain, som tränat med oss under hela hösten, men blev spelklar förra veckan, gjorde comeback i det gröna stället. Efter knappt två år i Gais U19 är Ahmed tillbaka - med besked. 

Även Mikael Trajanovski fick göra division 3-debut för LIS. Mikael tillbringande hela våren i Tyskland på utbytestermin och under höstens inledande matcher har Mikael haft svårt att ta en plats. 

Dessa två spelare skulle visa sig göra en fläckfri insats mot Kållered och extra kul var det att se Trajanovski på den defensiva innermittfältsposition. Lugn, bolltrygg och stabil i luften. 

Matchen då? 

LIS börjar, likt de flesta matcher under den här säsongen, på ett föredömligt sätt. Man sätter hög press och tvingar hemmalaget att slå bort passningar efter passningar. Anfallsspelet fungerar hyggligt och Stephan och Jos val av att sätta Wilhelm Ingves som target, skulle visa sig vara lyckat. 
Uppspelen suger ålänningen ner och han vinner de flesta nickdueller under matchen. En passning till Kållereds försvarare är väl lägligt här - man får hålla undan sin försvarare med armarna i en duell. Det är helt okej... 

Wilhelm Ingves är även han som ger oss ledningen efter 25 minuters spel. Ett inlägg från vänster (Frediks Alnäs högerdoja), når Willes kalufs och styrningen är precis och otagbar för Filemon i Kållereds mål. 
Filemon har för övrigt seriens näst häftigaste namn. Etta är Bita Bångens i Dalen. 
(Kanske blir en lista i höst...) 

Det blir tyvärr kortvarig glädje, då Kållered kvitterar slumpartat med ett långskott som seglar över Linus i en båge. 
Skjuta från distans och långskott var hemmalagets melodi i den första halvleken och det blev lite nervkittlande vid ett par tillfällen. 

Vi återtar sedan ledningen tio minuter senare när Karim Affane trycker upp bollen i krysset. Detta efter en fint anfall, där Wille sånär får in bollen i momentet tidigare, men bollen studsar istället ut till Karim som inte gör några misstag. 

Nervös avslutning

Till den andra halvleken, så får man direkt de tidigare matcherna på näthinnan. Där vi har gått på knäna och fallit ifrån vår matchplan oroväckande snabbt i den andra halvleken. Nu gör vi det inte lika snabbt i den här matchen, men när orken tryter oss, så trycker hemmalaget upp sitt folk och de sista 20 minuterna är hemmalagets bästa period i matchen. 
Kållered visar upp en fotboll likt Stoke gjorde under sina bästa dagar, med Rory Delap i högsta fart. 

Det är frisparkar från halva plan, det är långa inkast och det är hörnor. Alla situationer slänger de upp folk på och pulsen stiger varje gång bollen flyger in i straffområdet. Dock gör LIS-försvaret ett heroiskt jobb, där framförallt Efe och Lucas städar undan det mesta. Även Milton är fin på högerkanten, när han ersätter Sadik efter cirka en timmas spel. Sadik som förörvigt spydde i paus och hade andningsvårigheter, men trots detta fortsätter efter paus och gör ytterligare 15-20 minuter., innan han behöver spy igen. Det är hjärta det! 

Kållered får inte till någon kvittering och LIS tar hem den viktiga segern. I och med trepoängaren så är LIS med i toppstriden på allvar igen. Nu får vi vänta in helgens resultat för att se om vi får med oss något från de övriga matcherna. Kållered SK blir med denna förlust i stort sätt avhängda och stannar kvar på stationen i Kållered. 

 

Nästa fredag väntar Hisingsbacka FC på hemmaplan. Ett lag som blandar och ger resultatmässigt men som jämförtsvis med Kållered, spelar en passningsorienterad och fräjdig anfallsfotboll med mycket rörelese. Där får vi se upp. Matchens tre stjärnor 
+++ Efe Yildirim 
++ Karim Affane
+ Mikael Trajanovski 


Övrig lite småkul notering från matchen: 
Målvakt Linus Fröjd skickade över en boll mot parkeringen bredvid fotbollsplanen och olyckligtvis gjorde sönder en bakruta på en bil. (Ja, Kållered, ni har försäkring). 

"Krossen i Kållered" konstaterade Stephan efter matchen... 


Ytterligare en notering: 

Landvetter har nu 38 poäng, vilket är poängrekord för LIS i divsion 3. Sedan vi tog klivet upp för första gången 2016 har vi tagit 33,33,37. 
Vi har dessutom tre matcher till på oss att uttöka rekordet. 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info