Hoppa till sidans innehåll

Landvetter och Frölunda delade på poängen

03 SEP 2019 09:05
Det blev ingen vinnare på Landvetter IP på söndagseftermiddagen. Detta efter att Landvetter och Frölunda spelat 2–2 i en underhållande match på ett välfyllt Landvetter IP.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2019 09:05

Efter den tunga förlusten på Hjällbovallen skulle Landvetter IS samla kraft och mod till att göra en topprestation mot serieledarna, Västra Frölunda IF. Det visade sig även tidigt i matchen att LIS var på tårna och hade fokuset på rätt ställe. Efter en något trevande inledning var det Landvetter IS som tog tag i taktpinnen och förde matchen.

Därför var det extra snöpligt att gästerna tog ledningen på matchens första målchans, då den notoriske målskytten, Simon Checkron, höll sig framme på en väl slagen hörna. 

Landvetter repade sig emellertid snabbt från kallduschen och fortsatte oroa Frölundaförsvaret- framförallt med en gigantisk press. Karim Affane var på hugget i denna match och fem dagar på Mallis under veckan syntes inte och det var även Affane som låg bakom kvitteringen. 

Efter att ha snott bollen framför bena på Frölundaförsvareren, serverade han Albin som kom med fart och som behärskat hittade fram till Forsman i fri inneposition. Forsman, säker som vanligt och behärskat dunkade han in kvitteringen bakom Frölundas nyinsatte målis. 


LIS fick momentum och tuggade på. Ledningsmålet kom kanske inte oväntat, men däremot överranskande. Sadik Belouati fick bollen på högerkanten efter en tilltrasslad situation där LIS vunnit bollen. Sadik siktade in sig för ett inlägg - ett inlägg som visade sig bli överlångt med en fin båge på. Bollen seglade vackert in i bortre stolen och in i mål. Jubelscener på IP. 


Innan paus var LIS även ytterst nära 3–1 när Yasin Belouati lossade kanonen med en riktig häxpipa som tog i kryssribban/stolpen.


Till den andra halveken gick LIS för ytterligare ett mål, men ändå en viss försiktighet i att försvara sin ledning och inte gå på samma mina som man gjorde mot Angered. Ett 3–1-mål var inte alls långt ifrån, men Västra Frölundas unga målvakt hade värmt upp ordentligt nu och avvärjde två så-när-på-frilägen från Yasin och Forsman. 

I matchens 66e minut förändrades matchbilden radikalt när Albin Gustavsson kastade sig vårdslös in i en situation mot Frölundas Pascal Olsson. Tacklingen var inte juste och domararna fick diskutera ett tag om det skulle vara ett rött kort. Den första känslan var att ett gult hade räckt, men det röda inte var långt ifrån...

men det röda kom till slut upp och Albin fick lämna planen. Frölundas Pascal Olsson rullade ungefär 123 varv och bad om all läkarhjälp han kunde få under tiden domarna dividerade, men när det röda kortet var uppe, var han pigg som en mört och sprang in på planen utan några hämningar. Ett så kallat taktiskt fulspel från Frölundas mittfältare. 

Efter utvisningen pressade Frölunda på för kvittering och Landvetter gick på knäna. Det kändes farligt varje gång Frölunda kom över planhalvan och kvitteringen i matchens 85e minut var inte ologisk. LIS höll sedan undan de sista minuterna och ett slutkört Landvetter fick nöja sig med en poäng. 

Ett resultat som ingen egentligen gladde sig över, men det var nog Landvetter som var de stora förlorarna utifrån förutsättningarna. 

Toppstriden lever dock fortfarande och Landvetter har en sista livhake att hänga med i detta race. Matchen mot Kållered blir livsviktig och en seger där skapar återigen spänning i toppstriden. En strid som troligtvis kommer att avgöras lördagen den 28 september. 


Matchens tre stjärnor: 
+++ Karim Affane
++ Lucas Nilsen
+ Rickard Hansson 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info