Hoppa till sidans innehåll

LIS besegrade Jonsered efter drama

07 AUG 2019 09:27
Tidig utvisning på Lucas Nilsen försatte LIS i ett svårt läge. Trots en man kort i nästan 80 minuter av matchen lyckades till slut Landvetter hitta en väg att vinna. Detta, genom en något ovan matchvinnare i Lucas Moberg (född 00).
  • Skapad: 07 AUG 2019 09:27

Höstpremiär med ett hemmalag som har allting att spela för inför de två avslutade månaderna av serien. 
Det var goda vibbar i omklädningsrummet innan match och känslan var att bottenlaget, Jonsereds IF, skulle kunna städas av förutsatt att LIS spelarna gjorde sitt jobb.

Tyvärr ändrades förutsättningarna efter 13 minuter in i matchen när Lucas Nilsen får syna det röda kortet. 
Av många feldömda domslut man har sett genom åren, så placerar sig detta högt upp på listan av dom. Nilsen, som är före sin försvarare i en löpduell ner mot Linus i målet, hinner först fram till bollen och nickar den ner mot Linus. I fallet som förekom efter nicken, snubblar sedan Jonsereds forward över Lucas och faller även han. 

Domaren tolkar detta som att Lucas var boven i sitationen och det röda kortet dyker upp. Stora protester förstås. 

Wilhelm får lämna sin mittfältsplats och ta klivet ner som mittback. Även Yasin blir något defensivare när Stephan fick kasta om i laget.

Jonsered gör sedan 1–0 på en hörnvariant, där LIS är passiva. Det var med andra ord en riktigt tung start på matchen. Men LIS gav sig inte. Man bet sig in i matchen igen och stod för bollinnehavet. Kvitteringen kom därför inte allt för överraskande då Fredrik Forsman förvaltade ett fint inlägg från Alnäs. Volleyskott i bortre och 1–1. 

Till den andra halvleken så skulle det dessvärre sättas rejäla käppar i hjulet för LIS. Man hotade inte alls mycket framåt och släppte till tämligen klara chanser bakåt. Ett 2–1 mål för Jonsered hängde i luften. Det kom även efter 60 minuters spel när Jonsereds forward vände bort Wilhelm och placerade in ledningsmålet. 

Ridå ner? 

Nej då. Ludwig Torkelsson byttes in, bröderna Säll-Magnusson likaså, och inte minst, Lucas Moberg byttes in för att ge LIS ny energi. 

Med 75 minuter spelat fick LIS en biljett in matchen när Efe Yildirims inlägg hittade Mobergs panna. Nicken, var det inte mycket fart på och Kevin Golestan i Jonsereds mål släppte in den mellan bena. 2–2, det kändes som att man kunde ta det med tanke på matchens förutsättningar. 

Dock så ville LIS-sonen, Lucas Moberg annat. Han fortsatte att hota Jonseredsförsvaret med djupledslöpningar och var några minuter senare sånär på att sätta sitt andra mål. Jonseredsförsvararen hann dock upp bollen innan mållinjen och kunde rensa. 

I den 85e matchminuten fick LIS bollen till vänster utanför straffområdet. Yasin hittade tillbaka till Noah Säll-Magnusson som lyfte in ett inlägg. Bollen touchade finfint Lucas Mobergs kalufs och styrdes in i mål. 
Stora jubelscener utbröt när LIS hade vänt. 

Jonsered fick nu trycka upp laget och gå för kvittering men man var aldrig nära. LIS tog hem de tre poängen efter en oerhört skön vändning och nu har man ett stabilt grepp om andraplatsen. 


Coach Stephan Engström summerar tillställningen: 
– Tyvärr får vi matchen sönderryckt när domaren tar ett horribelt beslut att dela ut ett rött kort till Lucas redan i den 13:e minuten. Trots detta så tycker jag att vi är det spelförande laget. Trots att vi hamnar i underläge två gånger så visar vi hjärta och vinnarmentalitet när vi lyckas vända matchen den sista kvarten. En stor eloge till spelarna idag.


Matchens tre stjärnor
+++ Lucas Moberg - Med sina två mål ser till att LIS kammar hem tre poäng
++ Albin Gustavsson - För sin rörlighet och fina teknik
+ Yasin Belouati - Som kapten idag, visar han vägen.

 

På fredag är det dags igen. Hestrafors väntar på bortaplan.
Ni tar väl er till Bollebygd och stöttar de gröna mot tre nya pinnar?

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Nordvästra Götaland, herrar
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info