Hoppa till sidans innehåll

Målkalas mot Lerkil - nu väntar kval

29 SEP 2019 16:33
Landvetter IS gjorde det som behövdes plus lite till. Lerkil kördes över och man tog sig förbi Angered. Nu väntar kval mot division 2 och första hindret på vägen är Gerdsken BK från Alingsås.
  • Skapad: 29 SEP 2019 16:33

Vilken dag vi fick uppe på Landvetter IP. Gott väder(undantag en liten skur mellan minut 55-65), en härlig publik med och elva taggade LIS-spelare som satte full patte direkt. 

Förutsättningarna var att LIS var tvunget att vinna mot ett avsågat Lerkils IF. Dessutom var man även tvungen att få lite assistans av seriesegrarna, Västra Frölunda IF. Som iallafall skulle hjälpa oss med att hålla ner siffrorna mot Angered. 

Det gjorde man till viss del och tog dessutom ledningen med 1–0. Angered vände sedan och vann med 4–1. Denna match spelades samtidigt som vår, så det var inget som någon av spelarna visste om, utan försökte enbart påverka det som vi själva kunde påverka. 

Mardrömstart efter 10 minuter, när Lerkils anfallare kommer fri efter bolltapp på mitten. Lätt chipp över Laane och 0–1. 

Ingen tid till att älta. Full fart framåt gällde och ett lågt sjunkande Lerkil tillät Landvetter att mata anfall på anfall. 
Hyfsat bra bolltempo i den första akten och chanser saknades inte. Lerkils målvakt radade upp fina parader men när Johannes Nordström höll sig framåt på Sadiks fina inspel från höger, kunde målvakten inte stoppa kvitteringen. Stort jubel på IP! 

Precis innan halvtidsvilan skulle även det viktiga ledningsmålet komma. Sadik Belouati, som sprang upp och ner på högerflanken innan han fick utgå pga armskada i den andra halvleken, höll sig framme på högerkanten. Ett inspel nådde Sadik som slog bollen i stolpen, men på returen slog han in den enkelt i öppet mål.


Till den andra halvleken var det bara full fart framåt som gällde. Angered hade 2–1 i paus och vi var därför tvungna att ösa på. 

Vi börjar den andra halvleken med att bränna två frilägen. Men när Ludwig fint satte 3–1 med ett välplacerat skott kunde målkalaset börja. 

4,5,6 och 7-1 kom inom loppet av femton minuter.... Forsman x2 Wille och Ludde bidrog till dessa mål.

Vid 6–1 fick för övrigt Lerkils målvakt nog och lämnade planen i frustration. Förståeligt, men kanske lite "va fan..". 

Inget lätt uppgift för nyinsatte keepern och det första han fick göra var att plocka ur bollen ur nät. Efe, Forsman fortsatte målskyttet och de kom till på lite olika sätt. Frisparkar, hörnor och fina anfallskombinationer där Lerkilsförsvararna inte hängde med. 

Något avtagande sista tio minuterna, men då fick vi indikationen på att det var lugnt. Ett onödigt 9–2mål kom till i slutet, men på tilläggstid fastställdes slutresultatet och därmed tvåsiffrigt. 10–2. Yasin fick äntligen näta. 


En lättad och glad Stephan Engström kommenterade storsegern och tackade för det fina stödet: 

– Vi visste att det var tvunget att starta med gasen i botten och hålla den där i 90+tilläg. Vi skapar ett par riktigt fina målchanser direkt de första minuterna, men Lerkils målvakt står för ett par svettiga räddningar. Därpå kommer 0-1 som en kalldusch på en omställning. Vi trummar dock på och kvitterar och tar ledningen innan paus.

– Vi pratar om att ha tålamod, och hitta in bakom deras backlinje i ett tidigare skede. Vi sa också att kan vi göra två snabba mål så kommer deras vilja att avta. Vi får precis 2:a halvlek dit vi vill och gör åtta mål på ett uppgivet Lerkil. Grymt starkt av gubbarna, och nu ser vi med spänning fram mot kvalet. En stor eloge till vårt stora stöd på läktaren. Helt fantastiskt, säger Engström. 


Matchens tre stjärnor

+++ - Ludwig Torkelsson - "Planens gigant"
++ Fredrik Forsman - Tre baljor 
+ Vår publik - Underbart stöd som vi önskar nästa vecka också! 


Vår kvalmotståndare mot Divsion 2 blev klart under söndagen. Gerdsken BK från Alingsås placerade sig på en andraplats i Div 3 Mellersta Götaland. 
De hade ett liknande scenario som oss inför sista omgången. Vinst och plocka in en massa mål. Detta lyckades man med. Så vi kan räkna med två anfallsglada lag, med målvana, som möts i ett dubbelmöte de kommande två helgerna. 

Segraren därifrån går sedan vidare till ett dubbelmöte mot laget som hamnar på kvalplats i Division 2 Norra götaland. 


Vi välkomna alla supportrar upp till Landvetter IP på lördag. 
14.00 sparkar vi igång ett historiskt kval och räkna med ett fullt taggat LIS. 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info