Hoppa till sidans innehåll

Motståndarkollen - Dalen-KFF

15 APR 2019 10:39
Dags att ta sig an en av seriens nykomlingar, Dalen-KFF. Krokslättslaget skrällde rejält i den första omgången genom att slå favoriten, Västra Frölunda IF på bortaplan. Vi lär känna de gulblåa lite mer via "Motståndarkollen"
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 10:39

Dalen/KFF 

Bildad: 1985

Färger: Gult och blått

Hemmaplan: Krokslättsvallen IP

Tränare: Joakim Ahlgren

Dalen/Krokslätts IF är återigen tillbaka i division III. De har under de senaste åren varvat serieseger i division fyra, med att direkt åka ur division tre året därpå. Nu återstår det att se om man som nykomling kan göra mer än en säsong i rad i divsion tre. Föreningen är en sammanslagning mellan Dalen och Krokslätts IF, och under 30-talet härjade Krokslätts IF i landets nästa högsta division. Största framgången hittar vi 1933, när man nådde kvalet till Allsvenskan. 

Föreningen håller till på idylliska Krokslättsvallen, som man hittar efter lite orientering inne i Krokslätts bostadsområde. Laget tränas av Joakim Ahlgren, som anlände till Dalen/KFF från IK Virgo för två år sedan. Innan dess var han en fruktad striker i Torslanda IK (division 1) och därefter var han med på IK Virgos resa från division fem till division tre. Ständigt ett hot och en fantastiskt bollbegåvning som kunde lura upp vilket försvar som helst. Nu är han spelande tränare.

I övrigt finner vi ett av seriens fräckaste namn i Bita Bångens i Dalens trupp och det var även han som satte spiken i kistan i deras premiärmatch mot Västra Frölunda i lördags. En skräll som hette duga, men enligt rapporter vann Dalen denna match väldigt komfortfabalt och det betyder att LIS får en tuff resa på Krokslättsvallen på onsdagskvällen. 

Senaste LIS mötte Dalen/KFF var i Södercupens gruppspel förra året. Då vann LIS en stökig match med 1–0. Det delades ut tre röda kort under matchen, där bland annat Stephan Engström blev avvisad från planen. Vi hoppas att onsdagens batalj inte blir lika stökig och att coach Engström är kvar vid LIS avbytarbås efter 90 min. Förhoppningsvis med en seger i ryggen. 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Nordvästra Götaland, herrar
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info