Hoppa till sidans innehåll

Landvetter vände och vann mot IKK

13 APR 2019 08:54
Det blev en härlig seriepremiär uppe på Landvetter IP under fredagskvällen när division III nordvästra götaland kickade igång. LIS vann med 3–1 efter att ha vänt underläge. Stor matchvinnare blev Johannes Nordström med två mål.
  • Skapad: 13 APR 2019 08:54

Äntligen seriepremiär! Det var ett LIS, med en liten oviss status på trupp och spelarna som äntrade IP till tonerna av den nya inmarschlåten som redan etsat sig fast på skallen. Ryktades om att Kongahällaspelarna nynnade på låten långt in på småtimmarna under fredagsnatten... 

LIS start på matchen var också oviss. 0–1 i röven direkt efter en bjudning till hörna, där undertecknad är ute och cyklar och ska ha tur att man inte får rött kort när tassarna touchar bollen utanför straffområdet. Hörnan som Kongahälla får nickade man fint in där LIS stod o sov. 

Landvetter vaknade sedan till och kom in i matchen och visade god karaktär. Vi låter dock Stephan Engström själv få summera vinsten och till slut den fina vändningen. 

Stephan Engström: 
– En premiär är alltid en premiär, säger man och jag tycker man ser det i början av matchen. Vi försöker komma igång med vårt spel men har en hel del felpass och lite svaga mottagningar vilket gör att Kongahälla får ställa om på oss redan i vår uppspelsfas. När IKK får göra 0-1 på en vackert slagen hörna, så är det lätt att nerverna hamnar på utsidan. Men spelarna visar prov på ett stort tålamod och arbetar sig in i matchen. Vi för spelet och IKK kommer i sporadiska kontringar.

– Framförallt på sin vassa vänsterkant. Vi för spelet och tillslut slår Rillo en fin djupledspassning till Johannes som efter en bra mottagning kallt kan placera in kvitteringen i bortre hörnet. Efter paus fortsätter vi mala ner IKK som får allt svårare att hänga med. Efter ett fint anfall med en fin spelvändning ut på Sadik, levereras ett fint inlägg till broder Yasin som kan stöta in ledningsmålet.

– Matchbilden ser lika ut under en längre period och vi har mycket boll. Efter ett längre anfall får Karim bollen ute på högerkanten där han blir kapad bakifrån på ett inte alltför vackert sätt och det är aldrig någon tvekan utan det röda kortet delas ut till Kongahällas vänsterback. På efterföljande frispark nickar Johannes in 3-1 och det känns lite som spiken i kistan.

– Sista delen av matchen blir ganska hafsig och spelet böljar lite fram och tillbaka. Vi har ett par fina omställningsmöjligheter när IKK satsar allt framåt, men vi har inte riktigt skärpan för att göra ytterligare mål. Men vi vinner premiären och det är alltid skönt med en bra start på säsongen. Det skapar lite mer arbetsro.


Matchens tre stjärnor
+++  Johannes Nordström ("Naturligtvis")
++ Noah Säll-Magnusson 
+ Sadik Belouati 

Det var också riktigt roligt att se att så många tagit sig till Landvetter IP för att bevittna årets premiär, stort tack för det fina stödet och vi hoppas såklart på att få se lika många vid nästa hemmamatch. Som dock dröjer ända till 3e maj... 

Härnest väntar bortamatch mot Dalen/KFF på onsdag, sedan är det påsk och efter det åker vi till Jonsereds IP. 

Väl mött!

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Nordvästra Götaland, herrar
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste Matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info