Hoppa till sidans innehåll

"Vi är dock inte färdiga på långa vägar"

25 JAN 2019 12:07
Äntligen dags för uppdatering av A-truppen med Johan "Jos" Svensson. Vad har varit bäst under veckan? Vad händer i helgen? Hur ser Jos på övriga serie än så länge? Detta och mycket mer i fredagssnack med Jos.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2019 12:07

Vecka fyra, som blir träningsvecka tre för er, är avklarad. Även denna vecka har vart kylig vädermässigt och i onsdags låg det till och med ett snötäcke på planen innan ni skulle gå på. Hur har träningsveckan varit?

- Vilken koll du har! Veckan har bjudit på svåra förhållanden och det har inte varit problemfritt att bedriva träning. Det är svårt att spela vettig fotboll på en plan som är täckt av snö, det blir halt och skaderisken är stor. Vi har ändå gjort det bästa av situationen och kört på med våra tuffa pass enligt plan. Vi jobbar just nu hårt på att vårt försvarsspel ska sitta och jag är imponerad av killarnas engagemang.

- Jag märker en oerhört stor skillnad gentemot förra året vid den här tidpunkten, och det är mycket positivt. Vi är dock inte färdiga på långa vägar och det krävs att vi fortsätter vårt arbete träning för träning för att nå den framgång som laget och föreningen förtjänar.

Efter vårt snack förra fredagen så har det tillkommit två spelare i truppen. Det livsglada fullblodsproffset Fredrik Alnäs och ungtuppen Noah Säll Magnusson. Hur har dom sett ut hittills?

 - Fredrik har sett bra ut och det märks att han är spelsugen. Hänger han i och jobbar hårt, vilket han kommer göra, så har vi i honom en sylvass offensiv kraft när det är dags för seriepremiär.

- Noah, som jag också haft i Qvidings reservlag, imponerar mer och mer för varje träning som går. Han är mogen i sitt spel torts sin unga ålder. Han låter bollen gå hela tiden och kladdar inte på den i onödan. Jag och Stephan ser honom som en viktig del i lagbygget.

Det har bloggats en del om övergångar i Division 3. Mycket har hänt under säsongsstarten och många intressanta namn väljer spel i Division 3 NVG. Vad tror du om serien? Vilka är favoriter, vilka kommer överraska, vilka kommer floppa?

 - Jag har inte så bra koll på motståndarna som jag skulle vilja. Jag vet att Hisingsbacka ramlat ner från tvåan och att man absolut inte får räkna bort dom, även om dom tappat sin bästa målskytt. Frölunda ser väl lite småintressant ut med de nyförvärv som dom gjort. Dom två lagen, tillsammans med oss, borde hamna relativt högt upp. Kongahälla, vet jag, har två vassa spelare i Nikola Jevric och Frane Sirinic och det blir spännande att se vad dom kan uträtta på Kongevi i år.

- Vilka som kommer floppa vill jag inte ens spekulera i men däremot vill jag höja ett varningens finger för nykomlingen Gårda BK. Jag har varit med och blivit utslagen ur Östra Cupen mot dom ”med Qviding”, jag tror att dom kommer överraska i år. Jag vill också säga att om vi får ha vår trupp hel och frisk så kommer vi att vara en hård nöt att knäcka. Det känns i luften här uppe på anläggningen att det är något bra på gång.

 Det ryktas om att vi ska få nya träningskläder och matchställ, du har fått se en glimt av dessa. Vad är dina tankar? Hiss eller diss?

 - Ja det stämmer. Vi fick klämma och känna lite på dom nya kläderna i onsdags och det kändes helt rätt. Kläder är kläder och jag lägger väl i ärlighetens namn inte så stor vikt i vilket märke, vilken design eller färg vi har på tröjorna men det kändes väldigt bra i alla fall. Det blir hiss och inte diss!

 

Fem snabba inför helgen

 Fredagskvällen drar igång med en höjdare i FA-Cupen. Arsenal mot Man United. Vilka vinner? 
- Eftersom jag hejat på Arsenal sen Bergkamps tid så får jag säga 2-0 Arsenal.

Lönefredag efter en lång fattig månad. Spenderar du eller sparar du i helgen? 
- Jag sparar faktiskt. Åker på konferens med jobbet så dom får stå för kostnaderna.

Handbolls VM ska avgöras. Vilka blir världsmästare på söndag?
- Jag hoppas på Abalo och Frankrike.

Det här musiken kommer att spelas i helgen? 
- Speechless med Dan + Shay, Den går varm i lurarna just nu.

IFK Göteborg, Gais, Häcken och ÖIS har även dom startat upp sina försäsongen. Vilka ser hetast ut just nu? 
- Jag önskar jag kunde säga att mitt kära Blåvitt ser hetast ut men det kan jag inte. Möjligtvis om det pumpas in lite indiska miljoner =)

Jag tycker Häcken ser mest intressant ut. Dom spelar riktigt bra fotboll, har intressanta spelare och en bra klubbledning. Ska bli extremt kul att följa Irandust i år som jag tror kommer få ett megagenombrott. 

 

Skribent: Landvetter IS
Epost: Adressen Gömd

 

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info