Hoppa till sidans innehåll

"Landvetter har rätt sorts ledare i laget"

22 JAN 2019 12:51
Fredrik Alnäs är LIS fjärde nyförvärv inför säsongen 2019. Att han kunde spela fotboll, det visste vi om. Men något som vi inte hade kännedom om, var hur vältalig och frispråkig "Fidde" är. Ta en kopp kaffe, slå er ner till ro och njut av läsningen.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2019 12:51

Välkommen till Landvetter IS, Fredrik. Vad fick dig att välja Landvetter och hur mycket visste du om föreningen sedan tidigare? 

- Stort tack! Jag har följt Landvetter i flera år nu, mycket tack vare att jag har känt många spelare som spelat där. Spelare som Fox, Pedram, Efe & Hami bland annat, dock tråkigt att samtliga nämnda lämnar i år nu när jag skrivit på men så är fotbollen. 

- Jag känner även Rillo (Rickard Hansson) väl sedan min tid i Qviding och en del andra namn jag stött på under åren med fotbollen. Är förövrigt born and raised I Öjersjö, så Landvetter ligger nära geografiskt där jag bott nästan hela mitt liv.Sävedalens IF, som du lämnar, menar att du "trappar ner" hos oss. Gör du verkligen det? 

Hahaha! Divisionsmässigt tar jag ett steg tillbaka, men det ska bli intressant att se hur vi står oss i år då vi har ett starkt Division 3 lag. Med denna trupp ska vi slåss om att gå upp och jag hoppas att jag kan vara med och bidra till att vi tar steget upp till tvåan. 


Berätta om dig själv som spelare. Vad kan publiken på Landvetter IP förvänta sig av dig under säsongen 2019?

Skulle säga att jag är en spelare med ett bra driv, både med och utan boll. Har ett gott självförtroende i att utmana och jag gillar att ha mycket boll. Har i Sävedalen spelat på de flesta offensiva positioner under åren men för det mesta på kanten. Jag hoppas att jag kan ta en mer central roll i Landvetter där jag kan få ut mina kvalitéer till fullo.


Du kommer till ett lag med en stor mix av äldre och yngre. Du hamnar där mittemellan. Vad är din bild av truppen än så länge?

Denna mix som Landvetter har är väldigt unik och den är också viktig för ett lag som vill ta steget upp. Att kombinera de yngres motivation med de äldres erfarenhet och föra vidare dessa delar till varandra skulle jag säga är en framgångsfaktor till de resultat Landvetter strävar efter att uppnå. 

- Vissa lag tar in många äldre spelare som är duktiga fotbollsspelare men som inte har några ambitioner (av förklarliga skäl), men jag tycker att Landvetter har rätt sorts ledare i laget som visar vilja på träningarna och som vägleder de yngre. Jag måste också ge lovord till de yngre spelarna som har visat hög kvalitet de veckor jag varit med nu och jag hoppas att jag kan dela med mig av min erfarenhet till dom.Landvetter blir allt som oftast associerat med flygplatsen. Men om vi bortser från det, vad vet du om Landvetter samhälle? 

Det är nog oundvikligt då Landvetter är Sveriges näst största internationella flygplats. Eftersom jag har bott ett stenkast ifrån Landvetter har jag haft många bekanta som bott där genom åren, så jag har tillbringat en del tid där. Jag tycker att Landvetter påminner mycket om Öjersjö i att det finns mycket natur och att den växer som ort med diverse projekt runt om.


Du har varit med om en hel del i fotbollsväg och spelat på högre nivåer än division tre. Vad sätter du för mål till 2019? Vad vill du försöka åstadkomma med här? 

Jag är en tävlingsmänniska och det kommer jag aldrig att undkomma, vilket gör att jag har ytterst svårt att spela fotboll om man inte har ambitionerna att vinna. 

- Med den trupp vi har och med den träningsnivån vi besitter tycker jag att ribban ska sättas högt. Topp 2 är utan tvekan det minsta vi ska sikta på och jag är övertygad om att alla i laget är på samma bana med detta mål.


Några korta: 

Favoritlag? - Hardcore Arsenal-supporter, har haft det väldigt tungt de senaste åren men det har bara gjort mig starkare som människa skulle jag säga. Ingenting kan göra mig mer besviken än de jag fått uppleva de senaste åren, vilket har gjort mig ytterst härdad.

Svensk fotboll följer jag väldigt dåligt men om jag var tvungen och välja i allsvenskan blir det IFK Göteborg då jag spelade för dom i 10 år. Har dock många före detta lagkamrater nu i ÖIS så jag håller tummarna att det går bra för dom i Superettan.

Gör på fritiden?  - Ingen hemlighet att jag spelar fotboll som jag gjort sedan urtidens begynnelse. Utöver fotbollen och jobbet så umgås jag mycket med mina kompisar samt min familj. 

Om man ser till intressen så kollar jag otroligt mycket film, serier och anime, bara i December gick jag på bio fyra gånger. Tillbringar också många timmar i veckan med att spela tv-spel på diverse konsoler när tid finns.

Bästa resmålet?  -  Skulle nog säga en fotbollsturnering jag hade med IFK Göteborg då vi var på två turneringar i två olika länder under samma resa. Bussen ner till Schweiz först för att spela en turnering och sedan vidare till Kroatien för att spela den andra. En fantastisk resa då man fick se världen samtidigt som man gjorde de man älskade med de personer man på den tiden umgicks med varje dag. Ett minne för livet minst sagt. 

Kan också vara värt att nämna resan till Zakynthos jag hade med mina barndomskompisar då vi solade, åkte fyrhjuling, hyrde motorbåt och smakade på en och annan Mythos (bästa ölen för de som undrar).Ditt bästa fotbollsminne? - När jag vann SM-guld med IFK Göteborg I mitt sista år som junior 2013, inledde säsongen med att bryta ett ben i foten och kom tillbaka till hösten. Vi kom tvåa i grundserien och tog oss till semifinal mot ett obesegrat Brommapojkarna som vi slog med 3-1 på Grimsta IP. I finalen åkte vi återigen till Stockholm och fick möta AIK som vi krossade med hela 4-1. Det kändes som den perfekta avslutningen I min långa IFK-karriär. 

Att vara med och ta upp Sävedalen till Division 2 var också ett starkt minne för mig, jag hoppas att kunna återupprepa detta med Landvetter i år.Vad tittar du på? Allt som har fått bra betyg på IMDB eller liknande sidor, lyssnar mer på folket än på kritikerna. Ens tid är begränsad så det gäller att värdera vad man ser på. Om jag fick välja genre skulle jag nog säga Sci-fi eller Fantasy då jag bland annat älskar Marvel. 

På min mobil har jag en lång lista på serier och anime jag sett så om ni vill ha tips är det bara att fråga mig, älskar att tjöta om sånt.


Vi tackar Fredrik Alnäs för hans fantastiska svar och önskar honom stort lycka till i den gröna tröjan i år!

 

http://www.landvetteris.com/Lag/Senior/Nyheter/SillySeason2019/

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd

 

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info