Hoppa till sidans innehåll

Holländaren som landade i Landvetter

29 JAN 2019 11:03
Det är inte bara nytt på spelarfronten hos seniorerna i år. Även på ledarsidan har vi nya ansikten. Theo Van Uum, som dock är ett välbekant ansikte i Landvetter och LIS, tar klivet in hos seniorerna 2019, och assisterar tränarduon Stephan och Johan.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 11:03

Theodoor Hendrik Adriaan van Uum, där har ni hans fullständiga namn. Holländaren, med flera år som aktiv i föreningen (juniortränare och aktiv supporter), tar klivit in som hjältränare/lagledare. 

Vi hälsar givetvis Theo välkommen till Landvetter IS med en intervju

Välkommen till Landvetter IS Theo. Vad blir din roll för säsongen 2019?

Min roll blir att assistera Stephan och Jos.

Du har varit i klubben till och från tidigare. Framförallt har du jobbat med de yngre leden. Några av dom är med dig i A-truppen nu. Hur kul är det att få se sina gamla adepter igen? 

Väldigt kul att se junisarna ta klivet upp...men NU börjar det riktiga jobbet...tåget går, och hoppar man inte på så blir det svårt!

Du kommer ju från Holland. Berätta lite om ditt tidigare liv.  Hur hamnade du till slut i Landvetter?

Jadu....började spela fotboll när jag var 5 år levde bara för fotboll...efter en kort sejour i FC Utrecht återgick jag till min moderklubb . Sen gick det fort ..haha....gifta mig..fick barn...skilde mig..osv.
Efter ett tag träffade jag min nuvarande fru som är svensk och kommer från Landvetter...fotbollen sitter i blodet så jag började följa LIS på Landevi...och här är vi nu..

Du har ju en stor kärlek för nederländsk fotboll, som äntligen verkar vara på uppgång igen efter några tuffare kvalspel. Hur är statusen på fotbollen anser du idag och vad kännetecknar den?

Statusen på Nederländsk fotboll är väl som det alltid är med topplag....några bra år och sen måste man förnya/förungra....problemet var att vi inte hade riktiga bra talanger i två år....framtiden ser otroligt bra ut för Nederländsk fotboll. Inte bara de Jong/ van Dijk/ de Ligt, men bakom det finns en hel del 18/19 - åringar som är på väg upp - det kommer bli intressant att följa mina orangea lirare. 


Vem i LIS A-trupp spelar egentligen mest "holländskt"?

Vem spelar mest Holländskt? Det är enligt mig Fredrik Alnäs. En offensivt spelare som hela tiden vågar utmana.


Det ryktas om att ditt favoritlag är Feyenoord? Hur roligt var det att följa deras seger mot Ajax i helgen? (hehe)

Det var ju underbart....NOT...jösses vilken bottennapp...men vi revanscherar oss mot Real Madrid i Champions League!


Hur mycket ser du framemot Landvetter IS anno 2019?

- Som allt känns nu, har vi en härlig trupp som jobbar stenhård för att få framgång. Tror att publiken kommer att upskattas det "nya" LIS .

Skribent: Landvetter IS
Epost: Adressen Gömd

 

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info