Hoppa till sidans innehåll

"Det tror jag talar för oss"

09 JUN 2020 16:59
Trotjänaren, kaptenen och pappan Sadik Belouati är inne på sin åttonde säsong som LIS-spelare. Efter en oändligt lång försäsong ska vi äntligen spela seriepremiär. Sadik är nöjd med försäsongen och ser framemot att äntligen få tävla på riktigt.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2020 16:59

Vi kan äntligen se framemot säsongstart och den är som bekant på söndag hemma mot Hestrafors IF. Dessvärre tillåts ingen publik på dessa matcher, men vi lovar givetvis att förse er med bästa rapportering av detta. 


Kapten Sadik Belouati, ska nu spela sin åttonde seriepremiär i den gröna tröjan, och som vanligt är det alltid lika spänt och förväntansfullt.  "Pappa", Sadik, som vanligtvis är en pappa och ledargestalt i A-laget, har nu även blivit pappa på riktigt och livet har såklart förändrats och fått ett nytt perspektiv. Vi tar oss ett snack med Sadik och känner av temperaturen inför stundande seriepremiär i enkelserien. 


Sadik Belouati, Du påbörjar nu, äntligen får man väl säga, din åttonde säsong i Landvetters A-lag. Jag har tidigare räknat ihop till 128 st seriematcher i den gröna tröjan. Till att börja med. Skulle du på rak arm kunna minnas någon sekvens från varje unik match du spelat för Landvetter?

– Skulle nog allt kunna klämma fram något från näst intill alla matcher jag spelat.

Hur går tankarna inför 2020? Det blir ju som sagt en väldigt annorlunda säsong, där vi trots upplägget och allt som skett, har en stor revanschlusta från kvalförlusten ifjol. Hur resonerar du kring året
?

– Det kommer bli väldigt spännande. Varje match betyder oerhört mycket. Man kommer inte ha råd med att komma in i en svacka likt den vi hade förra året på våren, trots en bra start. Revanschlustan är enorm. Men det blir ingen promenadsträcka genom serien. Vi kommer få kämpa, slita och kriga hela vägen in i slutet av säsongen. Man får inget gratis. Men gubbarna är mer än redo att offra sig för varandra!


En del tunga namn har lämnat oss under vintern och våren. Blir det ännu större roll du får axla som lagkapten till de yngre?

– Jag finns alltid där för de yngre om det är något de undrar över. Men jag tycker det är ett kollektiv ansvar för alla äldre att hjälpa de yngre. Det är så kul att höra Omar och Adlers (nya inför iår) på träningarna diskutera/fråga lite mellan övningar. Där visar dom stort engagemang att vilja lära sig. Hade gärna sett att det var mer av den varan.


De yngre är ju inte så unga längre. Hur tycker du att de tar för sig?

– Dom blir verkligen bättre och bättre för varje år som går. Kampen om platserna blir tuffare och tuffare. Hoppas verkligen att truppen håller sig skadefri. För nivån på träningarna blir alltid lite högre när man vet att på andra sidan står en som också vill åt en startplats.


Och hur ser du på laget i stort? Är vi konkurrenskraftiga att tävla om första platsen i år igen?

– Jag tror verkligen att vi kan vara med där uppe och kriga iår igen. Ända sedan vi vann fyran har vi slagit nya poäng rekord varje säsong. Förhoppningsvis så fortsätter det så detta året med. Och då slutar vi topp 2. Men det är flertal nya lag i serien som vi inte har mött tidigare, som vi inte har bra koll på. Men det är likadant åt andra hållet. Och det tror jag talar mer för oss.


Under vintern blev även du och din fästmö, Petra, föräldrar för första gången. Hur har livet förändrats?

– Man lägger sig betydligt mycket tidigare och man går upp betydligt mycket tidigare. Men det är det bästa som hänt i livet. Och hoppas att alla i laget får uppleva att bli förälder. Det är en magisk känsla att vara med under deras utveckling.


Är William en framtida LIS-stjärna?

– Absolut! Skulle absolut inte ha något emot det. Framförallt så skulle jag lätt kunna introducera fotbollen för honom uppe på Landvetter ip. Ungdomslagen har ju riktigt bra träningstider(haha).

– Skulle passa mig perfekt. Och förhoppningsvis så kan han blomma ut till a-laget på sikt. Förhoppningsvis kan det ju bli en rolig generation med tanke på att det är flera som får barn under 2020.


Hestrafors på söndag i premiären. Hur slutar matchen?

– 3-0 till oss. Vi tackar Sadik Belouati för en trevlig pratstund. 

Som sagt, premiär hemma på söndag mot Hestrafors IF. Detta ska bli riktigt skoj! Äntligen! Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info