Hoppa till sidans innehåll

Jos tankar lever vidare

31 MAJ 2019 10:08
Vi tar oss igenom förra veckans förlust mot Frölunda, hyllar det nygifta brudparet och lovordar junioren, Amir, som är uppe och kör med oss. Det och mycket mer i veckans Fredagssnack med "Jos".
  • Skapad: 31 MAJ 2019 10:08

Vi är tillbaka efter en veckas uppehåll av Jos Tankar och vi vet att det är många oroliga själar där ute som rentav har undrat i fall programmet har gått i graven. Men nej, ni kan vara lugna. 
Jos har ett jobb som innebär många obekväma arbetstider. Laane har legat i dvala sen Göteborgsvarvet samt att han fick ta sig an det ärofyllda uppdraget o styra upp Ludwig Torkelssons bröllopsfest.

Nu har lugnet lagt sig och vi är tillbaka. Mycket nöje! 


I onsdags klev du in på Landvetter IP med en ny, fräsig kotlettfrisyr. Många spände ögonen och kände inte riktigt igen dig, men tillslut var vi alla ense om att du var fräsch i din nya frisyr. Berätta lite om hur tankarna gick när du skulle gå till frisören och hur nöjd blev du själv?

–  Som ni vet så har jag dragit ut på mitt frisörbesök extremt länge och när saker och ting börjar bosätta sig i håret känns det som det är dags att riva av det. Jag funderade först på att kopiera Morgan Johanssons slanka frilla men bestämde mig tillslut för att gå på Martin Laanemets linje. Det blev en grundfrisyr likt Andreas Weise’s fast något kortare. Jag är helt klart nöjd!   


Vi förlorade lördagens toppmöte med Västra Frölunda, trots en bra match av oss anfallsmässigt. Dessvärre förlorar vi på grund av taffligt försvarsspel. Vad är din analys så här en vecka senare? Är Frölunda given etta för dig i serien?

– Ja det kändes lite snopet efteråt eftersom jag tycker att vi är det bättre laget i 70 min. Våra första tjugo är inte mycket att hänga i granen men efter det så trummar vi på bra. Det är lite felbeslut och slappt försvarsspel som gör att vi förlorar matchen. Jag skulle väl säga att det står mellan oss och Frölunda vad gäller seriesegern. Det dom har mot oss är ett vasst omställningsspel och dom är riktigt duktiga där. Nu vet vi om detta och nästa match kommer vi inte ge dom någonting gratis. Som jag sagt innan så är matcherna mot de lagen som ligger bakom oss jätteviktiga. Idag möter vi Kållered och den matchen är fruktansvärt viktig för oss.


Ludwig Torkelsson gifte sig som bekant i lördags. Vad är dina tips till Ludde & Nathalie för ett långt och lyckligt liv tillsammans?

–  Stort grattis till brudparet och om ”The Jos” ska ge dom lite tips så är det väl att dom gemensamt skall komma överens om att Ludde skall spela boll några säsonger till. Jag tror att det bara är jobbigt att ha honom hemma för mycket i och med att han är ganska gnällig och tvär.

 

Junioren Amir Jafarzadeh är uppe och kör med oss. Grabben är född 04 och får knappt köra moppe. Ändå tar han för sig som aldrig förr på träningarna och är dessutom med på bänken ikväll mot Kållered. Vad ser du i honom? 

– Framförallt en vilja att utvecklas och bli bättre. Han tar varje chans han får när det kommer till att vara med oss i A-laget och det är det inte alla juniorer som gör tyvärr. Sen är han en duktig fotbollsspelare med bra teknik samt att han är orädd i närkampsspelet. Amir till landslaget!!!

 
Nästa vecka vankas fotbollens dag på Landvetter IP. A-lagsspelarna kliver ner till ungdomslagen och spelar turneringen mot varandra. Några stalltips redan nu? Om kidsen läser, vem ska dom söka sig till i A-laget för att ha chans på vinna? Och vem ska man undvika? 

— Man ska nog söka sig till Karim Affane. Han är blivande lärare och garanterat duktig med ungdomar. Undvik Patrik Ohlsson eftersom han är 08:a och dom är i regel väldigt dryga.Dina tre stjärnor denna vecka:

1 stjärna: Robin Jonsson – Han är tillbaka hyfsat från skada och är med och bidrar, vi fortsätter massera och hoppas att han spelar resten av säsongen =)


2 stjärnor: Fredrik Forsman – Har skakat av sig sin skada och visar i år ett fightinghjärta likt William Wallace, Kör Forsman Kör!!!

 
3 stjärnor: Johan ”JOS” Svensson – Ny frisyr, samma kille. Oerhört ödmjuk och prestigelös. Skulle mycket väl kunna bli årets Landvetterprofil, om det finns en sån tävling.
Fem snabba inför helgen

1. Champions League final mellan två lag som aldrig vinner något nuförtiden. Men nu ska en av dom få göra det. Vilka blir det?

– Liverpool, jag är imponerad av deras sätt att spela och tycker att dom är värdiga vinnare.

2. Marcus Rinvall har fått blodad tand efter GBG-varvet och vill nu springa nästa år igen. I morgon är det Stockholm-Marathon. Hade Rinvall löst det? 

– Bara om han klipper sig. Han har inte fattat det där med luftmotstånd ännu.

 
3. Vad tror du om Hazard till Real Madrid? 

-– Känns väl som att Real behövde en profilvärvning men jag tror inte att dom tar ligan nästa säsong ändå. Barca är bättre.

 
4. Det har varit väldigt tyst från bröderna Säll-Magnusson det senaste. Kan du ge oss ett livstecken på dom? 

– Milton jobbar med sina otursamma skador och Noah har vart lite sjuk. Dom lever och jag tror att dom kommer leverera på ett fantastiskt sätt de kommande veckorna.

 

5. Varför går ÖIS så dåligt i superettan? (Frågar åt en kompis) 

– Jag har sett för lite för att uttala mig egentligen. Jag tror lösningen ligger i att flytta upp Sahlin centralt i anfallet. Han har snabbheten, viljan och framförallt modet att avgöra matcher.


Trevlig helg på er alla trogna läsare och vi ses på IP ikväll! 


Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info