Hoppa till sidans innehåll

Stora siffror när LIS vann måstematch

12 SEP 2020 09:04
Måstematch uppe på IP. Blytunga tre poäng på spel. Då visade Landvetter upp ett spel som knappt synts till på hela 2020. 7–2 skrevs siffrorna till mot gästande Ulricehamn och LIS tuggar vidare i kampen om att säkra kontraktet.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2020 09:04

"You only sing when you're winning" brukar fans sjunga till varandra när det är tyst efter en förlust. 

Undertecknad får ta på sig det uteblivna referatet från missödet i Råslätt förra helgen och kompromissa med ett matigt referat från storsegern på IP igår.

Ja, vart ska man börja egentligen. Det är fortfarande tre blytunga matcher kvar för Landvetter och ödmjukhet är oerhört viktigt inför dessa matcher, men efter segern igår, så kan man ju ställa frågan till sig själv varför Landvetter ens ska tvingas spela matcher i kamp om att överleva division 3.

Om Ulricehamn skickade en scout till Råslätt förra helgen, så antar jag att de blev något förvånande när LIS satte igång sitt fröjdiga spel på fredagskvällen - det som var som bortblåst helgen innan. 

Redan i matchminut ett, stod det 1–0 på tavlan efter att seriens skyttekung, Albin Gustavsson, återigen visat sig vara säker från straffpunkten och gav LIS en drömstart. 

Ulricehamns taktik var att slå långt och försöka etablera tryck på kanterna och komma till inlägg. Man kom till ett par halvlägen ett par gånger i den första, men LIS backlinje var på tårna och fick undan bollen i straffområdet innan faran var allt för stor. 

Istället kunde LIS uttöka ledningen i matchens 24e minut. Detta efter att LIS haft ett par fina lägen, men där Ulricehamns målvakt fått rädda snyggt. 
Målet kom till på en fast situation, där en hörna når en het Efe Yildirim inne i boxen som stöter in 2–0. 

Efter detta fick LIS igång spelet mer och mer och rullet på mitten tog fart, där framförallt vändningarna på mitten av firma Karim/Ludde/Wallin var viktiga. 

Dessvärre fick Ludwig Torkelsson lämna matchen efter 25 minuters spel och återigen var det axeln som hoppa ur led. Tredje gången på kort tid för Ludde, och tyvärr var det säsongen. Vi skickar alla styrkekramar till Torkel som i dagarna dessutom väntar barn nummer två med Nathalie. 

Forsman in istället för Ludde och Yasin ner ett snäpp på mitten. 

I matchens 29e minut skulle dock matchens behållning komma. Jag har svårt att sätta ord för det Karim Affane gör, men ni som inte sett målet - in på LIS Facebooksida och njut. 

En hörna som nickas undan når Karim som står kvar på andra våg. Han väntar in upprullningen och drar till på halvstuds och bollen flyger likt en projektil upp i det vänstra krysset. Frågan är om det någonsin har gjorts ett snyggare mål uppe på IP? 

Spontant tänker jag bara på Fredrik Forsmans volleykanon mot Lerum 2016, men utöver det - nej nej nej. 
Karim kan avsluta karriären efter detta med gott samvete. 

3–0 stod sig till pausvilan och LIS gick in i omklädningsrummet med höga huvuden. 


Till den andra halvleken var tugget fortsatt att köra på och försöka få Ulricehamn ur balans direkt och avfärda eventuell snabb reduceringssjakt. 

Någon sådan jakt behövde aldrig starta. LIS dödade matchen redan efter tre minuters spel, när Albin Gustavsson satte sitt andra för kvällen. Efter detta var det bortaspelare som nog bara ville att detta skulle ta slut. LIS tilläts ha boll i stort sett resten av matchen och när LIS är på spelhumör - då går det undan. 

Karim satte 5–0 efter ett vackert kombinationsspel utanför straffområdet. Inbytte Joakim Olofsson fick sätta sitt första mål för säsongen och sitt första sedan återkomsten.  Siffrorna rann som sagt iväg och till slut kunde även Albin fullborda sitt hattrick. 

Ulricehamn fick två tröstmål på slutet efter två fasta situationer, men efter en sån här kväll och urladdning gjorde det inte så mycket. 

Tre blytunga poäng till LIS och bra målskillnad gentemot övriga lag nere i botten tar vi med oss. 


Nu väntar en härlig träningsvecka med samma energi och glädje innan vi åker till Sandared på lördag och tar på oss de rosa tröjorna för första gången i år. Bara en sån sak! 


Coach Marek/Jos/Jerrys Topp 3 efter matchen

+++ Karim Affane - Utöver målet, ett sjuhelsikes jobb på mittfältet och ständigt ett hot
++ Yasin Belouati - I såna här matcher behöver de rutinerade kliva fram. Det gör Yasin
+ Albin - Seriens skyttekung fortsätter att göra mål 
Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info