Hoppa till sidans innehåll

Virgo - Landvetter 2–2

22 SEP 2019 16:54
När LIS behövde vinna som allra mest, presterade man dessvärre som allra sämst. Trots tidig ledning kunde LIS inte vinna. 2–2 slutade matchen och Västra Frölunda kunde säkra seriesegern trots förlust, nu väntar en rafflande sista omgång.
  • Skapad: 22 SEP 2019 16:54


Undertecknad var ej på plats under matchen, så något referat kring händelser och matchbild kan dessvärre inte ges. Därför grundar sig enbart denna text på spelare och tränarkommentarer samt höjdpunkterna. 


Västra Frölunda säkrade seriesegern (Stort Grattis!) hemma på Ruddalen IP. Detta, med hjälp av Landvetter IS, som underpresterade mot bottenlaget, IK Virgo. 

Det blev givetvis extra bittert att höra och läsa om LIS kryss när Frölunda och Angered förlorat sina matcher. 

Men, IK Virgo kommer till spel med sitt bästa lag för säsongen, då Johan Sundh kraftsamlade alla Virgos slöfockar till att faktiska komma och spela. Och när samtliga finns på plan i Virgo, då är det ett bra gäng - utan tvekan. 

Landvetter har visat upp bra form det senaste, men på gräset på Mossens IP kom man inte upp i normal nivå
Trots en kanonstart med 1–0 efter 12 minuter, så kunde Virgo vända på steken i den första halvleken. Två klassiska skitmål som känns lite signifikativt för LIS att släppa in. 

I andra halvlek jagar Landvetter kvittering, och efter en stark forcering i början av slutaktten avtar LIS kvitteringsjakt. Dock visar Rickard Hansson upp en enorm vilja när han når högst upp på Karims hörna och nickar in 2–2. Ett kvitteringsmål som när vi summerar serien nästa lördag, kan visa sig vara oerhört viktigt. 

Virgo hade även dom behövt vinna, för att ge sig de bästa förutsättningarna inför slutomgången. Nu kanske inte ens vinst i sista omgången räcker för att klara sig kvar. Det troliga är att Virgo får börja om i division 4. 
Tråkigt kan tyckas. Det är det enda laget i nuvarande division III nordvästra götaland som varit med oss sen vår start, 2016. 

Coach Stephan Engström: 

– Vi gör kanske vår svagaste insats på hela året. Vi är stillastående, dåligt bolltempo. Vi är lite paralyserade trotts att vi får en bra start med Karims 1-0 mål. Vi dras in i Virgos icketempo och lägger en del energi på domaren. Virgo gör det bra och får matchen precis dit de vill, och vi klarar inte att ändra matchbilden. Det är bara att bryta ihop och komma igen i sista matchen.

Matchens tre stjärnor
+++ Karim Affane 
++ "Till alla supportrar som tog sig till Mossens IP. Jag hoppas att vi verkligen kan få den supporten i sista omgången"
+ Yasin Belouati Förutsättningar nästa helg
I och med det oavgjorda resultatet går LIS upp på 42 poäng. Samma poängantal som Angered BK. Västra Frölunda har ointagliga 46 poäng och åker till Hjällbovallen nästa lördag för möte med just Angered BK, utan press. 

Andraplatsen är det alltså Angered och LIS gör upp om. 

Landvetter har +24 i målskillnad (52-28)
Angered har +27 i målskillnad (50-23)

LIS behöver givetvis vinna mot Lerkil i sista omgången och gärna göra det med ett par baljor...

LIS går förbi Angered BK och når kvalplatsen om: 
- Man besegrar Lerkil samtidigt som Frölunda hjälper oss och tar poäng/vinner mot Angered. 
- Man besegrar Lerkil med tre måls mer marginal än vad Angered besegrar Frölunda med. 
- Man spelar oavgjort med Lerkil, samtidigt som Frölunda vinner mot Angered. 


Det är upplagt för ett drama på lördag där LIS får sätta full gas framåt och sedan bara hoppas på att det räcker. Vi behöver allt stöd vi kan få hemma på IP och det är oavsett hur det slutar LIS bästa säsong någonsin i seriesystemet och grabbarna förtjänar ert stöd. 

Lördag 28 september 14.00
Vi ses hemma på IP: 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info