Hoppa till sidans innehåll

Landvetter kryssade i en medioker match

20 SEP 2020 09:56
Landvetter åkte ut till Sandared, som även dom kämpar med näbbar och klor för att överleva. LIS kom inte alls upp till någon fin standard och matchen var minst ut sagt en slät figur. 1–1 slutade matchen och LIS har fortsatt kontraktet i egna händer
  • Uppdaterad: 20 SEP 2020 09:56

Efter den fina prestationen förra fredagen hemma mot Ulricehamn var förhoppningen om att LIS skulle gå ut och köra över Sandared från start. Andra gräsmatchen för säsongen och kanske satt minnena från Råslättsmatchen kvar hos de killar som då gick runt och trampade vatten. 

Trots att matten var välklippt och fin, skulle det visa sig att ojämnheten och torrheten skulle påverka spelarna och matchen på ett negativt sätt. Bolltempot försvann, koncentrationen fanns inte riktigt där och det där ordentliga "go'et" fanns inte. 

Sandared började matchen piggast och kom förbi ett flertal gånger på kanterna och skapade oreda. Efter elva minuters spel skulle deras främsta målgörare i år, Julius Dimitrevski sätta 1–0. Ett mål där nog undertecknad får ta på sig, som inte riktigt fick tag i det överlånga inspelet. 

Efter ledningsmålet höjde sig Landvetter någorlunda och började skapa lite farligheter. Joakim Olofsson, som för dagen sprang allra mest av LIS-spelarna, kom fri mot Sandareds målvakt, men den sistnämnda räddade fint. 

Efter detta fortsatte LIS att trycka på, men underlaget, mottagningarna och den sista passningen var tyvärr allt för dålig för ofta och anfallen rann ut i sanden. 

1–1 skulle dock komma efter halvtimman spel och det var bröderna Belouati som fixade kvitteringen. En fin boll nådde ut till Sadik på högerkanten som slog in ett hårt pressat inlägg till Yasin som kom framspringades på första stolpen. Vi har sett det förr och det är alltid lika trevligt när bröderna hittar varandra. 

Efter detta dog matchen litegrann igen och vi blev väldigt långa, där löpningarna på det tunga underlaget började suga musten ur en. 


Till den andra halvleken förväntade man sig en tydlig förbättring från de för dagen, rosaklädda, Landvetterspelarna, men det var som för gjort denna dag. Det skulle hacka i maskineriet. Anfallsspelet med de kvicka finesserna och förmågan att ta sig förbi deras lagdelar fanns inte riktigt och de långa djupledsbollarna rann gång på gång bort från LIS-spelarna. 

Sandared tryckte på för segern, även dom, och det var framförallt efter ett par hörnor som man var som mest farlig. Några tveksamma domslut i slutet av matchen gjorde stämningen lite hetsig och visst kunde Johannes fått straff när han revs ner i slutet av matchen inne i straffområdet. Men även Sandared kunde ha fått en straff om domaren varit extra petig med handssituationer. 


Vi tar med oss poängen och håller avståndet på tre poäng ner till lagen under sträcket. Tack vare en betydligt bättre målskillnad än övriga bottenkonkurrenter så kommer det troligtvis att räcka med en seger för att klara sig kvar. (De andra lagen möter dessutom varandra där nere) 


Det hade ju varit väldigt trevligt att säkra denna trea nu på fredag när topplaget, Torslanda kommer på besök. 

Torslanda IK spelar för uppflyttning och kvalplats och vid en förlust för dom kan Angered sedan säkra seriesegern till nästa helg. 

Sista hemmamatchen. Vi hoppas på en bra uppslutning på IP där målet är tre poäng och givetvis, en betydligt bättre insats än den vi hade igår på Sandevi. 


Väl mött! 


Matchens tre stjärnor 

+++ Joakim Olofsson 
++ Martin Laanemets
+ Patrik Wallin 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info