Hoppa till sidans innehåll

Gerdskens BK avklarat - nu väntar IFK Åmål

13 OKT 2019 19:51
4–1 hemma blev 3–1 på bortaplan. Totalt 7–2 och Landvetter avfärdade Gerdskens BK på ett behagligt sätt. Nu väntar IFK Åmål i två tuffa kamper som sista hinder mot Division II.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2019 19:51

Efter den fina segern på Landvetter IP förra lördagen åkte Landvetter till Gerdskensvallen med gott självförtroende och ett fint utgångsläge. Hemmalaget var tvungna att ta ikapp tre mål och för deras egna skull, helst gärna hålla tätt bakåt. 

De började visserligen bra för hemmalaget som tog ledningen efter tio minuters spel via straffpunkten. Men redan innan hemmalagets ledningsmål hade LIS haft klara lägen att näta och efter 1–0 var matchbilden likt den första för en vecka sedan. 

Faktum är att LIS med lite bättre skärpa borde ha punkterat detta dubbelmöte redan under den första halvleken, och efter Efes kvittering på straff efter 35 minuters spel, så var det en lång uppförsbacke för hemmalaget. 

Gerdskens enda hopp var att sätta full fart i den andra halvleken och få in ett snabbt mål. Men istället var det Landvetter som gjorde detta. Johannes Nordström, som fick ersätta Wilhelm Ingves efter cirka 20 minuter, prickade målet på Sadiks fina inlägg. 

2–1 och måljublet hördes över hela Gerdsken. 

Efter detta orkade hemmalaget inte längre och LIS kunde defilera hem matchen genom att också göra ett tredje mål. Forsman fick en tå på bollen, som precis tog sig över mållinjen. 

Stephan valde sedan att sätta in Robin Jonsson och Rikard Hansson i försvaret och det kändes nästan lite taskigt mot Gerdsken att hundratalets matcher i Superettan/division I i rutin skulle stå emot en sista forcering från ett uppgivet hemmalag. 

Resten av matchen blev en transportsträcka där Landvetter var "målkåta" och gick för flera mål. Ibland kom man inte ens överens om vem som skulle ta bollen och avsluta, men i det här skedet gjorde det inte så mycket att det slarvades. 


Gerdskens BK ska ha ett stort tack för två trevliga matcher och ett fint bemötande i Alingsås under lördagsförmiddagen. 

Nu fortsätter resan för det gröna stålet som nu ska ta sig an en gammal bekanting - IFK Åmål. 

IFK Åmål blev under söndagen klara för kvalplats från Division 2 Norra Götaland efter att ha besegrat Sävedalens IF på hemmaplan. 

IFK Åmål stötte vi på 2015 när vi avancerade till division 3 och efter detta har IFK Åmål varit nere i division 4 och vänt. 

Vi startar hemma på lördag och tid för matchen kommer annonseras så fort det är klart. Vi hoppas på stor uppslutning hemma på Landvetter IP i vad som blir årets sista hemmamatch och ännu en gång, en av de största matcherna i klubbens historia. 

Det fina stödet ni har visat upp under hösten har varit guld värd och tillsammans ska vi fixa detta! 

Matchens tre stjärnor från coach Engström 
+++ Samtliga spelare "När vi avancerar i ett kval finns det bara vinnare"
++ Våra supportrar som tog sig till Alingsås den tidiga lördagsförmiddagen. 
Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info