Hoppa till sidans innehåll

Landvetter IS 2–2 IFK Björkö

25 OKT 2020 10:55
Landvetter IS spelar i division 3 även nästa år. Det stod klart efter att LIS kryssat mot IFK Björkö (2–2) hemma på Landvetter IP. Tack vare en fin målskillnad räckte oavgjort och LIS hamnade välförtjänt på förstaplatsen i kvalgruppen.
  • Skapad: 25 OKT 2020 10:55

Så var då säsongen 2020 äntligen över och vi kan äntligen andas ut. En märklig och annorlunda fotbollssäsong som vi alla hoppas aldrig ska ske igen kan vi dra ett streck över. 

LIS spelar i division 3 även 2021. Något som man givetvis ska göra och att försätta sig i ett nervöst kvalspel var inget som något hade väntat sig. Men vi hamnade där och vi reste oss. Vi tog oss samman och visade de övriga kvallagen att de har några nivåer kvar om de ska kunna rubba ett stabilt div 3-gäng. 

Vi plockar fram viljan, inställningen och vi ställer upp för varandra. Det i kombination med en fint spel på plan gjorde LIS till det starkaste kvallaget och förtjänstfullt vinner kvalgruppen.

Matchen mot IFK Björkö då?

Vi börjar matchen på ett bra sätt och följer vår matchplan. Två klara lägen bränner vi första fem minuterna och det känns som en tidsfråga innan vi ska sätta ledningsmålet. Istället, lite signifikativt för LIS denna säsong, så tar gästerna ledning på deras första läge. 

Eric gör först en kanonräddning, men anfallet lever vidare och i andra vågen stöter en Björkö-spelare in ledningsmålet och LIS blir lite tagna av detta.

Vi fortsätter sedan att försöka trycka ner Björköförsvaret och det saknas sannerligen inte lägen. Albin har ett fint skott som Björkös målvakt räddar och även Karim testar lyckan med distansskott som går utanför. 

Underläge i paus, men ingen tid för oro. Order från omklädningsrummet att fortsätta trycka på och trötta ut dom. Utdelningen kommer att komma. Och det gör den...

Femton minuter in i andra halvlek, där en kontring uppstår efter en farlig Björkö-chans på hörna, kommer Johannes loss på högerkanten. Med en fin macka serverar han Albin inne i straffområdet och vänder bort sin försvarare och placerar in kvitteringen. 

Efter kvitteringen är det LIS som styr matchen och jagar ett ledningsmål. Björkö behöver gå framåt och detta öppnar upp ytor för hemmalaget. En yta som Omar tar vara på när han springer sig fri i matchens 79e minut. 

Oerhört mycket tid för Omar att tänka på vägen fram till målvakten. Och många var det som skrek att han skulle passa Albin som löpte med Omar från vänster. Så gjorde även vår Conteh och Albin la in bollen i öppet mål. 

2–1 och allt frid o fröjd? 

Ja, till matchens 92a minut. Då gör Björkö helt plötsligt 2–2 och tre minuter av tilläggstid återstår. Undertecknad har nog aldrig varit så nervös i hela sitt liv, men Björkö får inte till någon sista chans och domaren blåser av. 

Tack för det.

 

Vi är obesegrade i kvalet och faktum är att det är väldigt svårt att besegra LIS i år. Endast tre förluster och den senaste kom 5 september mot Råslätt. Trots motgångar och brist på segrar har vi visat att det ska krävas mycket för att besegra oss. Det tar vi såklart med oss när vi stämplar ut från säsongen 2020. 

Vi tar även med oss Albins målskytte. 
Åtta strutar i serien, fyra i kvalet. Det är starkt! 
Yasin Belouati blir vald till årets spelare 2020 - välförtänt. 
Johannes Nordström kliver fram dessa tre kvalmatcher och visar vilken ledare han är. Oerhört svår att möta som motståndare. 

 

Nu tar vi lite ledigt ett tag innan träningarna drar igång igen i mitten på november och en Silly Season startar.  En spännande tid har vi att vänta. 

Tack till alla som stöttade LIS på plats igår och stort tack för stödet hela denna märkliga säsong. 

Vi ses 2021 igen - i division 3!

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2021
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info