Hoppa till sidans innehåll

Landvetter IS 4 – 1 Götene IF

19 OKT 2020 09:39
LIS fick en kanonstart i den andra kvalmatchen mot Götene IF och ledde med 3–0 redan efter 12 minuter. Efter detta var matchen mer eller mindre död. Nu återstår en match innan vi kan andas ut ordentligt, den sker på lördag mot Björkö
  • Skapad: 19 OKT 2020 09:39

Ja, snacka om pangstart. Götene IF kom till Landvetter där seger för dom var ett måste. Att de skulle öppnas upp ytor för oss var självklart då de var tvungna att gå framåt, men att ytorna skulle vara så stora redan direkt i inledningen kanske vi inte var förberedda på. 

Landvetter tilläts att mata anfall på anfall och med snabbt bolltempo och stor rörlighet blev det för svårt för Götene att hänga med. Yasin, Forsman och Johannes stod för målskyttet och vägen till slutsignalen var krattad. 

Matchen präglades sedan av att Landvetter stod för bollinnehavet, var solida i sitt försvarsspel och avfärdade Götenes långa bollar tämligen enkelt. Götene ska ha cred dock för sitt slit och för att de sprang på allt. Något osynkat, men de visade att de inte hade gett sig genom att hela tiden försöka pressa vår backlinje. 

Med Karims snabbhet och Wallins smartness gick det dock enkelt för hemmalaget att trä sig igenom deras lagdelar och när vi dessutom hade Sadik & Milton på kanterna som fyllde på bra, blev det en bra samlad trupp som gick till anfall för Landvetter. 

Matchen slutade till slut 4–1 till Landvetter efter att Götene reducerat med tjugo minuter kvar när LIS slarvat en aning. Landvetter växlade dock upp igen och satte fyran från straffpunkten när Forsman bryskt rivits ner. Albin alltid lika säker från straffpunkten.

En hel del byten i andra hackade till tempot en aning, men idag gjorde det inte så mycket. 

Nu gäller det att ladda om batterierna till nästa lördag och komma ut med samma frenesi och energi som i de två tidigare kvalmatcherna. På andra sidan planhalvan väntar Björkö som även dom vunnit sina matcher. Det skrivs om guldhattar och champagne hos dom, men givetvis siktar vi på att bjuda dom på en gravöl efter matchen och att LIS säkrar kontraktet. 

Minst kryss och vi spelar i division 3 nästa säsong. 

Väl mött på Landvetter IP på lördag 14.00

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info