Hoppa till sidans innehåll

IK Gauthiod 1–1 LIS

22 MAR 2020 15:56
LIS stod återigen för en fin prestation när man spelade 1–1 mot IK Gauthiod. Hemmalaget, som enligt egen utsago satsar hårt i år för avancemang, fick bekänna färg av de gröna, som återigen gjorde en finfin insats och var närmast segern.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2020 15:56

LIS kom till start med i princip ett nytt manskap gentemot senaste veckan mot Vänersborgs FK. Efe, Lucas Nilsen och Bengan fick välförtjänt vila efter mycket matchande medan Ahmed, Albin och Moberg var de enda som fanns kvar i elvan från helgen innan. 

Lucas Moberg tog dessutom platsen uppe på topp och förflyttades därmed upp från mittbackspositionen han hade mot VFK. 

Johannes fanns återigen på plan efter några veckors skadebekymmer. Även Rickard Hansson gjorde sin första match sedan Kålleredsmatchen. Så det var därmed comeback för ett par spelare som inte funnits med i elvan så mycket tidigare. 

Startelvan såg ut enligt följande

Laane
Sadik Johannes Rillo Adlers
Elias Wallin
Yasin Ahmed Albin
Moberg


LIS startade matchen på ett fint sätt och var det spelförande laget inledningsvis. Hemmalaget var nog lite chockade över LIS aggressiva press och förmågan av att man kunde spela sig förbi deras dito. 

Gauthiod tog över efter cirka 30 minuter i matchen och hade här sin bästa period under hela matchen. En rad fina målchanser dök upp och det var i efterdyningarna av en skottkavalkad och lite kaos i straffområdet som hemmalaget tilldelades en straff. 

Inga konstigheter från 11-meterspunkten och hemmalaget hade ledningen i paus. Trots underläge var det ett positivt LIS som tog snacket i paus. Dock handlade det mesta om att fokusera på eget spel och strunta i hemmalagets försök till att få oss ur balans med fula efterslängningar och bryska tacklingar. 

Detta tog LIS vara på under den andra halvleken och kvitteringen kom redan fem minuter in i slutakten. Wallin lyckades få sig med bollen efter ett kampmoment på vänsterkanten. Sadik hade sprungit sig sopren på sin högerkant och fick en fin passning levererad igenom backlinjen och fri från kanten placerade Sadik in kvitteringen. 

Efter målet var det mycket boll för LIS. Hemmalaget var inte lika aggressiva i sin press och var generösa mot oss där vi kunde försöka gång på gång med att bygga upp nya anfall. Det fanns ett par klara chanser till 2–1, men Gauthiods målvakt var stabil och räddade de skott som LIS försökte med. 

Matchen skulle sluta 1–1 och domaren blåste av efter 88 minuters spel. Anledning till det var att en spelare i hemmalaget drog axeln ur led och ambulans fick tillkallas. Vi passar på att skicka en hälsning till hemmaspelare och hoppas på en snabb rehab. 

Johan "Jos" Svensson kommenterade matchen så här efteråt: 

– Vi möter ett lite större och mer fysiskt lag, vi gör många ändringar i startelvan sen sist och vi spelar en riktigt bra fotboll. Det kändes lugnt i stort sett hela matchen och dom skapar inte mycket. Vi håller i taktpinnen, när dom försöker pressa oss så spelar vi oss ur relativt enkelt. Vi viker inte ner oss trots en del fula och sena tacklingar från motståndarna, det ska grabbarna ha stor cred för. Vi börjar nu närma oss det spel vi vill spela och konkurrensen om platserna i startelva hårdnar, riktigt kul att se!


Matchens tre stjärnor
+++ Martin Laanemets
++ Patrik Wallin
+ Johannes Nordström


Nästa vecka skulle vi ha åkt till Spanien på träningsläger men blir av förklariga skäl inte av. 
Vi hoppas på att vi kan få en motståndare till en träningsmatch nästa helg och hoppas även på att vi kan träna på under veckan som vanligt.

Ha koll på sociala medier och hemsida för ny information under veckan

 

Stay Safe! 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info