Hoppa till sidans innehåll

Seger i #Krillesmatch

03 MAJ 2019 22:59
Det blev till slut en stabil 3–0 för Landvetter mot Hestrafors IF. Detta efter en match som präglades av ett gigantiskt snöfall (i maj!!) under stora delar av matchen. Kallt, svårspelat och jävligt var det, men tre poäng värmde i #krillesmatch.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2019 22:59

Kvällen började med en minut av tystnad för hedra "Krille" som nu även har fått sin egna plats på läktaren på Landvetter IP. Krille kommer alltid att se oss spela och vaka över oss.


När domaren sedan blåste igång matchen öppnade himlen sig  - och det rejält. Det behövs inte summeras mer än att det kändes som att vi spelade en avlägsen träningsmatch i november igen och att de flesta på Landvetter IP nog bara ville gå hem och värma sig under en filt. Tre grader, snöflingor stora som pingisbollar och ett spel som inte kommer gå till historien som det mest välspelade. Den första halvleken kan egentligen bara summeras så. Den enda målchansen undertecknad kan komma på, är Johannes farliga nick redan efter tjugo sekunders spel. 


LIS fick sedan en kanonstart av den andra halvleken där man mer eller mindre punkterade matchen. 1–0 kom (på en snötäckt plan) via ett fint anfall från vänsterkanten där Darre hittade en numera glödhet Johannes Nordström, som enkelt placerade in ledningsmålet. 

Målet gav energi till hemmaspelarna och bara minuten efter hade Fredrik Forsman ökat på till 2–0. Ett "klassiskt" Forsman-mål som nu är uppe på 71 gjorda mål på 102 matcher i LIS-tröjan. Ett imponerande facit! 

Efter den fina starten av avtog spelet litegrann och Hestrafors kunde trycka upp spelet någorlunda. Det fanns fina intentioner hos gästerna till att komma till fina avslut, men LIS-försvaret höll tätt och avvärjde stabilt vid eget straffområde. Hestrafors hade en reduceringsboll inne med tjugo minuter kvar att spela, men vinkades av för offside. 

Hestrafors lyfte fram fler spelare under den sista delen av matchen, vilket skapade ytor för LIS att sätta 3–0. 
Trean kom även i slutskedet av matchen på en fin kontring, där Ludwig Torkelsson avslutade behärskat läggs backen (isen?) och in i mål. 

Tre goa pinnar in på kontot och Coach Engström kommenterar matchen enligt följande: 

–  En svår match. Hestrafors gör det bra mot oss, och vi har stora problem att få flyt i spelet. Väderleken med snöfall underlättar ju inte heller. Men vi krigar och sliter hårt. Vi får det psykologiska 1-0 målet i början av andra halvlek efter ett fint inspel från Darre och en framstörtande Johannes kan stöta in bollen i mål. Jag vill ge Hestrafors all cred för en bra genomförd match, de spelar bra men är lite för ineffektiva sista tredjedelen vilket är vår lycka idag.

Matchens tre stjärnor

+ Daryosh Hematian - "för sin framspelning till 1-0"
++ Efe Yildirim -  "Som sliter hårt i sin första 90 minutrar för året"
+++ Fredrik Forsman "Stekhet" 

Nästa match är på torsdag nästa vecka på nykomlingen Gårda BK, som blir en tuff nöt. Vi hoppas på bra stöttning från Landvetter-håll då. 

Tack till samtliga som dök upp ikväll och bevittnade segern och samtidigt gav Krille den hyllningen han förtjänade. 

 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info