Hoppa till sidans innehåll

LIS besegrade Gerdskens BK hemma på IP

07 OKT 2019 10:46
Första kvalmötet av två mot Gerdskens BK. Hemmamötet började på bästa sätt för Landvetter, när man vann med 4–1. Returmöte i Alingsås redan på lördag.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2019 10:46

Perfekta förutsättningar i höstvädret på Landvetter IP. Ett historiskt kvalspel mot division II skulle inledas när Gerdskens BK från Alingsås kom på besök. 

Landvetter fick dessvärre en mardrömsstart på matchen när gästerna tog ledningen redan efter två minuter. 
Detta målet skulle dock visa sig bli tändvätska för Landvetter, som efter detta, hade stor kontroll på tillställningen och gjorde det svårt för gästerna att åstadkomma något. 

Anfallsglad fotboll bjöds det även på och Landvetter kunde hämta upp ledningen och även uttöka den innan halvtidsvilan. Efe, Ludwig och Yasin stod för målen där anfallen regisserades av hela laget. 

Till den andra halvleken försökte gästerna att komma närmare målmässigt, men LIS försvaret var vaket denna lördagseftermiddag. 
Istället kunde LIS uttöka ledningen till 4–1 när Fredrik Forsman lurade gästernas keeper på ett "Jesper Blomqvist-vis" och rullade in bollen i öppet mål. 

Efter detta borde LIS, med lite bättre skärpa, även ha gjort 5 och kanske till och med 6–1.  Men det stannade vid 4–1. Ett resultat som givetvis ger Landvetter bra förutsättningar till returen på lördag i Alingsås. 

Men det är 90 minuter plus tillägg som ska spelas och det gäller att Landvetter har huvudet och fötterna med sig när man äntrar Gerdskensvallen 11.30 på lördag. 

Vi tackar samtidigt för det fina stödet i lördags och hoppas att så många som möjligt vill ta sig till Alingsås på lördag för att heja på LIS i sin resa mot division 2. 


Matchens tre stjärnor
+++ Ludwig Torkelsson
++ Sadik Belouati 
+ Fredrik Alnäs 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info