Hoppa till sidans innehåll

"Vi får ta lärdom av matchen"

06 MAR 2019 22:02
Det blir tyvärr inget nytt Cup-äventyr för Landvetter IS. Division 1-nykomlingen, Lindome GIF var numret större och vann matchen med 1–0. Matchens enda mål kom redan efter dryga halvminuten in i matchen.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2019 22:02

Lindome besegrade Landvetter IS tämligen komfortabelt. Slutresultatet skrevs dock endast till 1–0, men detta efter en stor kavalkad av missar från hemmalaget. LIS stod upp bra, men hade inte orken att mäkta med några riktigt heta kvitteringslägen i slutet. Karim Affane var närmast att spräcka målnollan med en frispark som gick över. 

Under matchdagen fick coach Engström ta emot två avhopp till matchen när Calle och Wille kastade in handduken på grund av sjukdom. Detta gjorde att Stephan och "Jos" fick kasta om i startelvan.  

Det till trots, stod LIS upp på ett bra sätt och fick sig en härlig genomskörare av ett mycket duktigt Lindome GIF som vinner välförjänt. 

Coach Engström summerar: 

– Finalförlust mot Lindome. En match som vi har svårt att komma in i, vi hamnar fel i vårt positionsspel försvarsmässigt och det har man inte råd med mot Lindome, som kanske är Göteborgsområdets mest välspelande lag, med fin rörelse och ett bra bolltempo. Att då åka på ett baklängesmål redan efter 40 sekunder är ju inte det man önskar. Jag tycker vi jobbar och sliter matchen igenom.

– Stundtals lyckas vi etablera ett spel och skapar ett par bra lägen under matchen. Vi har problem med tempot och får på tok för mycket tekniska fel med bolltapp och omställningar mot oss. Vilket gör att vi får lägga mycket energi på att försvara oss. Lindomes ineffektivitet men framförallt Laanes fantastiska målvaktsspel gör att matchen slutar 1-0 till Lindome. Vi får ta lärdom av matchen och dra nytta av den när seriespelet drar igång.

– Vi önskar Lindome lycka till som nykomlingar i division I och tackar för en bra finalmatch. 

Matchens tre stjärnor
+ Lucas Nilsen - "Gör en riktigt bra match"
++ Karim Affane - Visar vilken enorm arbetshäst han är, samtidigt som han har en bra blick för spelet och fina fötter"
+++ Martin Laanemets - "G
år till finalens gigant Laane, som ensam håller oss kvar i matchen med ett målvaktsspel han inte varit i närheten av att visa upp sedan jag kom till klubben" 

 

 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info