Hoppa till sidans innehåll

IFK Åmål vann första kvalmötet

20 OKT 2019 18:56
Kvalresan rullade vidare under lördagen när Division 2-laget, IFK Åmål kom på besök till Landvetter. Den första matchen av två i dubbelmötet vann gästerna efter att ha gjort matchens enda mål redan i den andra minuten.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2019 18:56

Landvetter och matchöppningar har inte varit en bra kombination de senaste matcherna och även i denna match skulle våra motståndare få gratisläge till att ta ledningen. 

Ett slarv i uppspelsfasen renderade i hörna för motståndarna efter två minuters spel och vips så stod det 0–1 till IFK Åmål. 

LIS, som vi tidigare matcher, svarat bra på motståndares ledningsmål hamnade dessvärre efter detta i stora bekymmer. Passningsspelet stämde inte, rörelsen var för dålig och Åmål kunde försvara sig tämligen enkelt när de gröna försökte hitta på något framåt. IFK Åmål, anförda av långa bollar mot deras snabba forwards hotade ett par gånger och visade att det fanns kvalité efter en hel säsong med division II-möten i bena. 

Landvetter kunde efter 45 minuters spel hitta en väg in i den här matchen och slutakten på matchen är betydligt bättre och med lite flyt ska LIS få in en boll. Å andra sidan har Åmål ett fint dubbelläge där räddning från undertecknad och uppoffring av Robin Jonsson räddar LIS från ytterligare ett baklängesmål. 

IFK Åmål vinner den första bataljen med 1–0 och är såklart tillfreds med utgångsläget inför returen i Åmål nästa söndag. För Landvetters del gäller det att fortsätta på den inslagna vägen från den andra halvleken där man tryckte ner Åmål rejält. 

Matchbilden kan vi spela upp i huvudet i en vecka framöver nu och jag är övertygad om att LIS kommer att sätta full gas på Örnäsvallen. Wilhelm Ingves, som saknades i lördagens match, väntas vara tillbaka och det kommer att behövas i det så viktiga närkampsspelet. 


Det kommer att arrangeras bussresa för Landvettersupportrar som vill hänga med upp till Dalsland och stötta. Information om hur man går tillväga med anmälan dyker upp på hemsida och sociala medier i veckan. 


Lördagens match var A-lagets sista på Landvetter IP  för i år och spelare och ledare tackar ännu en gång för ett fint stöd och hoppas såklart att så många hänger med oss på söndag, så ska vi alla se till att avsluta denna resa på bästa sätt. 


Coach Engströms tre stjärnor
+++  Ludwig Torkelsson
++ Karim Affane
+ Martin Laanemets 


Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info