Hoppa till sidans innehåll

Ett disciplinerat Gårda BK besegrade LIS

09 MAJ 2019 22:51
LIS kan efter fem omgångar se sig besegrade för första gången. Nykomlingen Gårda BK vann en tuff och fysisk match på Överåsvallen med 1–0. Matchens enda mål kom efter 17 minuters spel.
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2019 22:51

Det blev dessvärre inte femte raka segern för de grönklädda Landvetter. Gårda BK utnyttjade ett passivt försvarsspel hos de gröna i den första halvleken och gjorde matchens enda mål. LIS åt sig in i matchen och tog över mer och mer. I den andra halvleken var det i princip spel mot ett mål. LIS hade ett par klara målchanser, men där stod Gårdas fantastiskt duktiga hemmamålvakt i vägen. 

Retfullt och frustrerat för LIS som tyvärr hamnade i lite obalans när kvitteringsjakten var som mest frenetiskt.  Gårda BK spelade efter sina resurser. Fokus på försvarsspelet och sedan sätta sina två snabba anfallare i bra lägen. 

Coach Stephan Engström summerar första förlusten enligt följande: 

– Första förlusten kom mot ett effektivt Gårda. De backar hem och ligger extremt lågt. Det visste vi om så det kom inte som någon överraskning. Tyvärr är vi lite för passiva i vårt försvarsspel första kvarten och Gårda gör då matchens enda mål.

– Vi har sedan mycket boll, men är inte tillräckligt desperata i boxen, och på de chanser vi skapar så är Gårdas målvakt som en levande vägg. Överåsvallen är inte direkt lättspelad heller, det måste vara Göteborgsområdets i särklass sämsta plan. Den gamla filtmattan som låg på valhalla i slutet av 70-talet framstår ju som långhårig i jämförelse. Det är bara att bita ihop och ladda om. Det är 17 omgångar kvar.


Matchens tre stjärnor
+++ Johannes Nordström
++ Fredrik Alnäs
+ Fredrik Forsman

Vi säger grattis till Gårda BK som garanterat kommer att störa många lag i den här serien på liknande sätt. 

Nästa match för LIS är redan på onsdag nästa vecka. Då väntar återigen IK Kongahälla (höstmatchen flyttad). Sen är det hemmamatch på fredagen mot Angered BK. 

Tufft men rolig utmaning väntar alltså Landvetter nästa vecka. 


Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info