Hoppa till sidans innehåll

2–2 uppe i Åmål räckte inte

28 OKT 2019 19:38
Det var så nära... Men IFK Åmål hade marginalerna på sin sida och ett försvarsstarkt IFK höll tätt när LIS forcerade på för mål. 2–2 räckte inte, men Landvetter går trots nederlaget rakryggade ur säsongen och ser fram emot ett ännu bättre 2020.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2019 19:38

Ett dygn har gått sedan domare Patrik Larsson från Borlänge blåste av matchen på Örnäsvallen. Säsongen slutade dessvärre i besvikelse efter att Landvetter inte lyckats rubba Åmål i kvalet till division 2. 

Besvikelsen var stor efter matchen och många kände nog att visst fan skulle vi ha vunnit detta. Det går att förlora mot ett bättre lag och känna sig besegrade, men efter två möten med IFK Åmål så känns det att det är oss själva vi har att skylla och att hemmamatchen förra veckan tyvärr avgjorde. Eller rättare sagt, slarvet två minuter in i den matchen avgjorde...


LIS började dock matchen uppe i Åmål på ett fint sätt. Det fina stödet från läktaren på Örnäsvallen hördes över hela Åmål och så fort Landvetter kom över motståndarnas planhalva steg jublet. Kan ha varit det bästa trycket någonsin Landvetter har haft i en match... 


Åmål fick knappt låna bollen inledningsvis, och det kändes optimistiskt. Hemmalaget fick sedan efter 15 min en frispark inne på offensiv planahalva. Där man tryckte upp laget. Frisparken var bra slagen och högst upp nådde en av Åmåls åtta inlånade Ghananer och nickade in inledningsmålet.

Ingen tid till att älta, samma förutsättningar fortfarande. LIS behövde två mål för att vinna. 


Matchbilden bestod sedan av långa bollar på forwards från bägge lagen och många kampmoment. Gyttjan som Örnäsvallen bjöd på var inte spelvänlig och många spelare halkade till på den mjuka mattan. Istället skulle det handla om höjdbollar och sedan vinna andra och tredjebollarna. 


LIS får efter dryga halvtimman sedan en ypperlig chans till kvittering, när undertecknads inspark når Karim Affane som skarvar vidare bollen framåt. Bollen går turligt förbi Åmåls mittback och friställer Fredrik Forsman.  Forsman är här hur kylig som helst och kvitterar till publikens stora glädje. 


1–1 med mersmak för Landvetter till pausvilan trodde de flesta på Örnäsvallen när klockan stod på 45 minuter. Men domaren hade lagt till två stopptidsminuter och dessvärre var Landvetter inte vakna här. Ett räknefel på mitten renderade i en fristående Åmålsspelare som senare fick transportera bollen vidare och en Åmålspelare fick lossa ett skott som tog i ribbans underkant. På returen var hemmalaget hetare och kunde få in 2–1. Tungt tungt tungt... 


Andra halvlek ändrade i och med detta förusättningar och LIS fick nu börja slutakten med att till att börja jaga det första målet som man behövde. Detta skulle också komma, men det tog sitt lilla tag. Johannes Nordström, som ersatte Fredrik Alnäs revs ner i straffområdet av Åmåls målvakt, som klumpigt gled ut på en boll som var på väg bort från farligt området. Straffen tog Rickard Hansson hand om och dundrade denna i ribban och under ett par sekunder kändes det defintivt som kört för Landvetter.
Men returen snappades upp av Fredrik Forsman som fint placerade in 2–2 och med kvarten kvar kunde jakten på det förlösande tredje målet börja... 

En jakt som dessvärre avtog. LIS fick aldrig det där stora trycket man behövde och Åmål försvarade sig väl. Bollen befann sig stora delar nere vid LIS hörnflagga och planhalva och chanserna som Landvetter skapade kom var tredje, fjärde minute på slutet. Närmast var Wilhem Ingves som höll sig framme på ett inlägg längs marken, men bollen gick metern utanför. 


Efter 95 minuter blåses matchen sedan av och Åmål kan konstatera att de fortsatt får spela i division 2 nästa säsong. Då, antagligen med ett nytt lag med spelare som de lyckas få in på spektakulära sätt. Grattis säger vi, såklart! 


Vi i Landvetter går rakryggade ur denna säsong och att få spela fyra kvalmatcher har varit oerhört kul och trots att det slutade i missöde ska vi vara stolta över säsongen. En säsong som betydde det bästa LIS någonsin presterat i seriesammanhang och till nästa säsong går vi in med ett högt självförtroende. 


Nu tar vi ett break på ett par veckor och hämtar andan ett tag. Till alla som följt A-laget under säsongen riktar vi ett stort tack till och framförallt till er som var med oss under dessa fyra veckor på slutet. Stödet vi hade i Åmål kommer man minnas länge. Tack! 


Coach Stephan Engströms sista tre stjärnor
+++ Kaptenerna Belouati som eldat på och visat vägen under säsongen. 
++ Till hela truppen, inklusive de killarna som fått mindre speltid på slutet. 
+ Till alla supportrar uppe i Åmål. 


På återhörande, 
Laane

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info