Hoppa till sidans innehåll

Dags för årets första träningsmatch

31 JAN 2020 10:59
Tre träningsveckor har passerat av försäsongen för LIS och det är redan dags för årets första träningsmatch. Seriekonkurrenten Angered BK väntar och det är ett LIS med ett stort manfall som åker ut till Hjällbovallen på lördagseftermiddagen.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2020 10:59

Oscar Marek o Co har nu fått se och lära känna sina spelare under tre veckors tid och trots att det varit fina förutsättningar för bra träningar, har det varit upp och ner bland träningsnärvaron. När vi nu kliver in i februari, har vi en trupp som är allt annat än hel. Det är däremot extra kul att se de spelare som är krya visa upp ett stort engagemang och en vilja av att ständigt utveckla sig. 


Undertecknad har fått jobba hårt med "Målis" som alltid har något i bakfickan, men från målvakspositionen har det varit kul att se nyförvärven ta för sig och även en kille som Ahmeds första träningar lovar gott. Lucas Nilsen, som vände tillbaka till oss, är såklart alltid en fröjd att titta på - speciellt när han är arg. 


Vill också lyfta fram nyförvärvet Patrik Wallin, som hittills har hundra procentig närvaro och visar redan nu vilken stor tillgång han kommer att bli. 


Inför årets första träningsmatch fick jag en pratstund med huvudtränaren, Oscar Marek, som hade följande att berätta inför matchen mot Angered BK. Hej Oscar, 

A-laget har nu varit igång ett par veckor. Förutsättningarna rent vädermässigt för att vara Januari har nog aldrig varit bättre. Hur har de första veckorna varit? 

– Lite smekmånad har det varit och det känns helt fantastiskt att vara igång. Vi försöker att jobba in en ny spelidé men det har fått vänta lite då det varit lite för mycket skador och sjukdomar. Intensiteten på träningarna som har genomförts har dock varit hög och vi har en bra grupp med människor att jobba med.


Vad är din bild av laget än så länge? Var det som du hade förväntat dig eller är du överraskad av vad du har att förfoga över? 


– Både och. Grabbarna är lite mer tänkande spelare än vad jag hade förväntat mig vilket jag hoppas leder till att spelidén sitter lite tidigare än väntat. Sen är kvalitén på alla så hög o bra som jag trodde. 


Imorgon väntar årets första träningsmatch. Det är mot en seriekollega och som troligtvis även kommer att vara en toppkonkurrent 2020. Är det någon som helst fokus på motståndet så här i början eller är det full fokus på dina egna spelare till imorgon?
 

 Både och där också. Ska bli kul att se vilka nya idéer Joel jobbar med och kanske snappar man upp något. Mest fokus dock självklart på vårat lag. Då vi som sagt inte jobbat så mycket på spelidén så ska det bli kul att se hur vi löser det. Sen ska vi försöka hålla oss friska då vi inför matchen inte saknar mindre än 14! spelare pga sjukdom o skador.


Vad önskar du att se på Hjällbovallen imorgon? 

– Fantasi i anfallsspelet, intensitet i försvarsspelet och att vi jobbar som ett lag.


Om du får välja ut någon händelse från de första veckorna som huvudansvarig över Landvetter. Vad sticker ut då? 

–  
Det måste vara när tränarkollegan Jerry visar Omar på sin första träning att i Landvetter smäller det. Omar skadade knät o missar tre veckor, som tur va så hann han visa fina egenskaper innan smällen, så beslutet att ta in honom va enkelt. Tur också att han inte blev avskräckt. I framtiden kommer Jerry och Omar spela i samma lag på träningarna när Jerry är med.


Till sist Oscar, är fotboll fortfarande sköj?

– Fråga mig efter matchen på lördag...Vi tackar Oscar för de fina svaren och gratulerar även honom till den första intervjun avklarad som huvudtränare (nåja, den första var mer presentationsintervju). Nu är det allvar! 
Vi får se om det blir Oscar eller Jos framöver, eller kanske både och. Vi kanske kan ha en omröstning om vem som ni tycker ger bäst svar...

Hjällbovallen imorgon kl 12.00 gäller. Vi ses där! 

Eller så följer ni matchen som vanligt i Forza Appen.


Matchtruppen

Martin Laanemets
Elias Dahl
Efe Yildirim
Wilhelm Ingves
Alexander Bengtson
Lucas Nilsen
Ahmed Hussain
Mikael Trajanovski
Emil Grapatin, 
Karim Affane, 
Patrik Wallin 

4 JuniorerFöljande spelare ej tillgängliga
Linus Fröjd
Rickard Hansson
Robin Jonsson
Sadik Belouati
Yasin Belouati 
Fredrik Forsman
Ludvig Adlers
Omar Conteh
Johannes Nordström
Ludwig Torkelsson
Noah Säll-Magnusson
Milton Säll-Magnusson
Kevin Johansson
Albin Gustafsson
Lucas Moberg
Niko Valaris
Joakim Olofsson Matchinfo
Angered BK - Landvetter IS
Hjällbovallen 12.00

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info