Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt från Oscar Marek

31 MAR 2020 16:00
Sedan beslutet från förbundet togs att skjuta upp seriepremiären till tidigast juni, har Oscar Marek o Co fått tänka om i sin säsongsplanering. Vi hör med Marek själv om hur han ser på situationen och hur LIS ska arbeta vidare framöver.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2020 16:00

Det har sedan tidigt på mars månad varit en osäkerhet kring A-lagets seriepremiär och därför var beslutet att skjuta på seriestarten av division 3 Mellersta Götaland ingen direkt chock när beslutet blev officiellt förra veckan. 

Seriespelet kan i bästa fall dra igång i juni månad och som det ser ut nu, dessutom spelas i en enkel serie. 
Detta innebär en rekordlång försäsong för samtliga lag och all planering där slutmålet var Hestrafors borta på långfredagen får kastas om. 

Vi hör med A-lagstränaren, Oscar Marek, om hur han ser på den ovissa framtiden vad som gäller nu för A-lagsspelarna. 


Hur reagerade du när du fick höra beskedet och vad är dina funderingar kring det så här med lite distans till det? 

–  
Första reaktion var "fan va tråkigt".  Det är ju det här man brinner för och går till träningen varje dag för. Med lite distans så har jag egentligen ingen mer åsikt utan litar fullt ut till att våra experter tar rätt beslut för svenska folket. Folk som har tillgång till all möjlig forskning bör vara de som sätter riktlinjerna, med det sagt så får vi göra det bästa av situationen och komma så bra förberedda som möjligt när nu premiären blir av.Vad anser du är viktigast för grabbarna nu när man förlänger försäsongen med ytterligare två månader? (minst...)

– 
Att hitta glädje i de träningar vi har. Att se framåt och att fortsätta jobba mot samma mål. Vilket är att utvecklas och vinna nästa närkamp på plan. Men glädjen och kärleken till den här runda kulan som vi springer efter är viktigast! Alltid!


Försäsongen som varat sedan januari, började enligt Marek sådär, men har under den senaste månaden höjts rejält och att Oscar hoppas såklart att laget kan fortsätta hålla i den goda formen, trots omständigheterna. 


–  Försäsongen började med två+,  men har på senaste tiden växt till en stabil fyra.  Jag tycker att alla börjar bli mer och mer bekväma i vårt arbetssätt och det märks på planen, säger Oscar. 


I och med en förkortad säsong och elva enkelmöten i serien, blir pressen att vinna varje match ännu högre. Det kommer att bli elva cup-finaler under säsongen, där misstagen kommer att bli extra kännbara. Trots detta, så ändrar Oscar inte på något när det kommer till taktik och ledarstil. 

–  Jag ändrar inget på ledarskapet. Något som alltid genomsyrar alla sporter är viljan och förmågan att våga göra misstag vinner i längden mot rädslan att misslyckas. Oavsett om det är elva eller 22 matcher, säger Oscar och tillägger:

–  Jag vill ha spelare som vågar göra det där lilla extra. Då är jag övertygad att vi klarar av även den här situationen.


Vad händer de kommande veckorna för A-laget nu? 

– Vi tränar denna vecka och avslutar med match på lördag. Sedan går vi på ett två veckors indivuellt program. Efter det startar vi upp med 2 pass i veckan för att gå in i en ny försäsong med normal aktivitet i maj. Sedan får vi avvakta besked från förbundet.

– Det gäller att vi är flexibla och tar förändringar på rätt sätt, för att det kommer att kastas om igen är jag övertygad om. Vi ska även försöka hitta en idrott där spelarna har en rimlig chans att ge oss ledare en match för beachvolleybollen var en ensidig historia...


Träningsmatchen på lördag spelas hemma på Landvetter IP och det är IFK Falköping som kommer på besök. 

Det blir sista gången på en dryg månad vi får se spelarna "in action" och vi hoppas att ni vill komma upp och ta en titt uppe på IP. 

Dock säger vi som vanligt i dessa tider, att hälsan går först och ni bör verkligen undvika kontakt med personer om ni känner er minsta sjuka. 

Ta hand om er! 
Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info