Hoppa till sidans innehåll

Landvetter IS 2–2 Dalen/KFF

30 JUN 2019 13:29
I vårens sista match, hemma på IP, kryssade Landvetter IS mot Dalen/KFF. Det var årets första kryss i kolumnen och efter 93 minuters spel, var det ett besviket LIS som lämnade planen.
  • Uppdaterad: 30 JUN 2019 13:29

Ledning två gånger om i matchen och ett hyfsat övertag i matchen hjälpte inte. Dalens tunga pjäser var starkare och hetare framför vår egen box under kvällen och kvitterade två gånger på fasta situationer.

LIS började matchen starkt och tog rättvist ledningen via Fredrik Forsman, som såg till att måltorkan försvann. Målet var av ren klass där han tog emot en passning från Alnäs och dunkade upp den i krysset från långt håll. 

Några minuter senare fick tyvärr Johannes Nordström utgå efter en rejäl blödning på smalbenet. Benet såg allt annat än trevlig ut och smärtan kunde ingen på IP gå miste av när Johannes låg nere för räkning.

Johannes åkte till sjukhuset för vidare koll, men kom hem med positiva besked

Noah Säll-Magnusson ersatte. 

10 minuter innan paus kvitterade Dalen efter en inläggsfrispark där deras spelare nådde högst och bollen for i en båge över Linus och LIS Spelarna in i mål.

Efter paus tryckte LIS på för ett ledningsmål, och även Dalen gick för ett ledningsmål, vilket gjorde matchen relativt öppen.

LIS ledningsmål kom efter en hörnvariant, där Karim mötte upp Forsmans inlägg med ett direktskott - ett skott som han fick felträff på, men som istället hittade Efe perfekt inne i boxen. 

Efter detta hade LIS ett drömläge att öka på ledningen när Efe tog fram häxpipan vid en frispark och träffade klockrent stolpen. Mål där och det hade varit punktering...

Istället flyttade Dalen upp sitt gäng på en ny fast situation. Den här gången via ett inkast. Tyvärr förlorades duellen inne i straffområdet och Dalens kapten, Joakim Ahlgren, stod naken två meter ifrån mål och gjorde ett av sina enklare mål när han la in bollen i öppet mål.

De sista 20 minuterna av matchen var öppna och bägge lagen gick för ett ledningsmål. LIS försökte mycket på sin vänsterkant och kom förbi flera gånger, men väl inne i straffområdet tog det stopp. 
Dalens målvakt gjorde ett par schyssta räddningar och räddade sitt lag i slutskedet. 

 

Årets första kryss var ett faktum och LIS går nu på sommarvila som serietvåa. Angered BK kan gå om med en poäng om de vinner sin hängmatch mot Kållered. Det är fem poäng upp till ledande Frölunda och känslan är att LIS inte får gå på några fler minor under hösten om detta ska bli en spännande toppstrid. Annars får det fokuseras på att fightas med Angered och Kållered om andraplatsen.


Matchens tre stjärnor
+++  Karim Affane
++ Ludwig Torkelsson
+ Fredrik AlnäsVi är tillbaka igen i träning vecka 30 och första matchen spelas hemma mot Jonsered 6 augusti. 


Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info