Hoppa till sidans innehåll

Vi lär känna Gerdskens BK

01 OKT 2019 09:23
Landvetters första hinder på resan mot division 2 är Gerdskens BK. Vi har tagit hjälp av Alingsåslagets anfallare, Fredrik "Fronken" Johansson för att ta reda på vad det är vi har att vänta oss...
  • Uppdaterad: 01 OKT 2019 09:23

När kvalmotståndet blev klart för Landvetter var det många grabbar som dels ställde frågan vart Gerdskens BK låg, men även hur man uttalade lagnamnet. 


En hel del olika exempel dök upp under måndagsträningen.... 

Vi tog kontakt med lagets striker, Fredrik Johansson, som varit Gerdsken trogen en längre tid. Om man utgår ifrån Fredriks eminenta svar verkar det vara en välmående föreningen med ett skönt gäng som likt Landvetter IS har en god föreningsanda och mycket roligt tillsammans utanför fotbollen. 


MOTSTÅNDARKOLL - FREDRIK JOHANSSON OCH GERDSKENS BK


Först och främst, stort grattis till kvalplatsen. Ni hade ett liknande scenario som Landvetter inför sista omgången, där ni var tvungna att göra en massa mål och hoppas på resultat i en annan match. Hur var det att spela sista omgången och hur gick tankarna under och efter matchen? 


– Tack så mycket! Det var såklart lite nervigt men framför allt så var det bara roligt att spela i och med att en kvalplats fortfarande stod på spel. Under matchen så fanns det inte så mycket att tänka på utan det var bara att ösa på framåt och försöka göra så mycket mål som möjligt eftersom vi hade 2 mål att ta igen på Skoftebyn.

– Efter matchen så var det bara en stor lättnad och glädje som rusade genom kroppen. Det hade känts förjävligt att avsluta de tre sista omgångarna med en målskillnad på 17-0 och ändå missat kvalplatsen på just målskillnad... Men nu löste det sig som tur var och nu ska det bli sjukt kul att försöka kvala oss upp till Divison 2.


Ni hamnar tvåa bakom segrande Ahlafors IF. Hur skulle du summera säsongen i div 3 mellersta Götaland för er del? 
 
– Vårdelen på säsongen var för oss en väldig berg- och dalbana med höga toppar och djupa dalar. Vi blandade grymma insatser med en del sämre insatser och vid sommaruppehållet hade vi nog hoppats på att ha mer poäng än vad vi hade även om vi låg hyfsat bra till rent tabellmässigt. Men sedan så har vi gjort en helt sjukt bra höstsäsong (7 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust) vilket egentligen lagt den stora grunden till en fin och välförtjänt andraplats i serien. 


Ni har gjort näst flest mål i serien i år, men samtidigt så har ni ingen spelare som ligger i topp i skytteligan. Är det kollektivet Gerdsken som är nyckeln till seger? Vad är Gerdskens BK för typ av lag?

– Ja, det skulle jag nog ändå säga, vi har en sjukt stor tro på det vi gör och alla på planen är verkligen redo att lägga ner det jobb som krävs varje match för att få med oss ett så bra resultat som möjligt. Vidare så har vi har en stor bredd och konkurrens på våra offensiva positioner där i princip vem som helst kan gå in och leverera mål och assist vilket är en stor styrka för oss såklart. Vad Gerdsken är för typ av lag får ni se på lördag 😉Nu får ni bekanta er med Landvetter IS. Har du någon aning om vad för typ av lag som väntar er? 

– Det är en helt och hållet ny bekantskap för mig, jag kan aldrig minnas att jag mött Landvetter någon gång tidigare. Jag trodde att allt som fanns där var en flygplats (helt ärligt... 😉) Nej jag har faktiskt ingen koll alls på Landvetter som lag utan vi får helt enkelt fokusera på oss själva och vårt eget spel samt försöka hitta en bra och billig scoutrapport om Landvetter.


Ni börjar borta på Landvetter IP, sedan hemmamatch på Gerdskensvallen. Många grabbar undrar vad det är för underlag och vad har vi att vänta oss när vi kommer till er hemmaplan? 

– Det är en sprillans ny konstgräsmatta som är magisk att spela fotboll på (10 av 10 i betyg). Så du kan hälsa gubbarna att lämna skruvdubbarna hemma. Ni kan vänta er en av Sveriges finast belägna fotbollsanläggningar som ligger precis vid fina fina Gerdsken(sjön alltså). Så om ni är badsugna efter matchen så är det bara att dyka rätt i från planen när domaren blåst av efter 90 minuter.Om du får berätta lite övrigt om er förening. Vad kan vara skoj att veta för oss som inte stött på er tidigare? 

– Vi går under smeknamnet "Sorkarna" eftersom,( nä har ingen aning om varför faktiskt...)
 Vi är bäst i stan(inte Göteborg alltså) för tredje året i rad, framför Holmalund och Alingsås IF som spelade i samma serie. Har ni några frågor när ni kommer till Gerdskavallen så fråga bara efter vårt egna orakel "Godis". Den mannen har svar på alla frågor kan jag lova.
 
....Vår materialare heter Kent-Ove Edward Wilson, rätt gött namn ändå eller?
 
 
– Sist men inte minst:

Om ni uppskattar musiken som spelas på Gerdskavallen så är det bara att slå en pling till Gerdskens egna DJ himself: DJ Päääz aka Jesper "Stefan" Horn. Tror dock inte han kan spela på lördagar för han brukar ha Ischias då... men vi får väl se..
 

Vi tackar Fredrik för den här lektionen och välkomnar givetvis honom och hans lag till Landvetter IP på lördag. 
Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info