Hoppa till sidans innehåll

Motståndarkollen - Västra Frölunda IF

23 MAJ 2019 10:02
Den mest klassiska föreningen med de mest namnkunniga spelarna väntar nu Landvetter IS. Vi tar tempen på årets seriefavorit, som enligt både dom själva och externt håll tippas som serievinnare.
  • Skapad: 23 MAJ 2019 10:02

Västra Frölunda IF 

Bildad: 2 Januari 1930

Färger: Grön/Vit

Tränare: Joakim Olsson/Adam Eklbad 

Hemmaplan: Ruddalen IP 


Sedan 2013 har det klassiska laget Västra Frölunda IF spelat i Division III. Det var såklart en missräkning att ramla ur både division 1 och division II på så kort tid och just nu är man långt ifrån bästa laget på Ruddalen IP, när både Utsiktens BK och Assyriska BK har klättrat förbi. 

Det börjar dock se ljust ut i föreningen och unga talangar producerar på löpande band. De har haft framgångsrika årskullar varje år och de senaste åren har 01-kullen gjort det bra ifrån sig genom att dels, spela seniorfotboll i Division III, men även gå hela vägen till Gothia Cup-finaler två gånger. 

Dock är det inte så många 01or kvar i dagens Frölunda, utan istället präglas årets lag av spelarprofiler som Simon Chekroun, Petrit Zhubi och Rasmus Iversen. 
Det är en stor portion erfarenhet som finns i dessa namn, där den förstnämnda har spelat Allsvensk fotboll med Örgryte IS. 

Även Petrit Zhubi har spelat på hög nivå med både GAIS och IK Oddevold. 

I år vill Frölunda ta steget upp till Division II och påbörja klättringen tillbaka. Vi får se om LIS kan sätta käppar i hjulet på deras fina start, där de efter premiärförlusten mot Dalen, nu har fem raka segrar. 

Väl mött på Lördag på Ruddalen IP 
Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info