Hoppa till sidans innehåll

Öckerö 2-2 Landvetter

30 AUG 2020 17:57
Ett sargat och skadeskjutet Landvetter åkte ut till Öckerö i hopp om att hämta hem tre poäng. Det var nära i en sevärd match, men matchen slutade 2–2 och det kändes efteråt som de flesta på Prästängen var nöjda med det.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2020 17:57

Tunga tunga skador drabbade tyvärr Landvetter under veckan och det återstår att se ifall Niko Valaris och Robin Jonsson kan vara med mer i höst. Utan att vara en expert om skador och återhämtning så känns det väl som att Robin klarade sig bäst och förhoppningsvis kan vara tillbaka snart. 


Lägg därtill sjukdomar och killar bortresta så hade Coach Marek träningen innan matchen en startelva, en halvskadad andrakeeper samt assisterande Jerry Westerberg på bänken. 

När väl lördagen kom, kunde Sadik Belouati efter sin krasslighet, och junioren tillika Albins lillebror, William, ansluta till truppen.

Trots svajiga förberedelser var det ett duktigt lag vi satte ut på banan och från start visade vi att nog ska vi ta hem dessa tre poäng. 

De första 20 minuterna var helt och hållet LIS. Fint passningsspel och bra rull på Öckerös planhalva och det såg ganska så trevligt ut att titta på när vi spelade boll första delen av matchen.

Sedan sker det som skett de flesta matcher i år. Vi faller ifrån, tröttheten tryter oss och vi börjar tänka och komma alldeles för långt ifrån varandra. Detta utnyttjar Öckerö och gör här sin bästa period i matchen, där man hotar LIS-försvaret ett par gånger. Man tar även ledningen (misstänkt offside) via högerkanten, där bollen alldeles för enkelt får komma in i straffområdet och till Eric. 1–0 efter en trasslig situation och hemmalaget vädrade morgonluft.


LIS svarade dock på Öckerös mål relativt bra och åt sig in i matchen igen. Kvitteringsmålet kom på första halvlekens sista spark, där Ahmed gör ett fantastiskt jobb på vänsterkanten och hittar en framrusande Yasin på bortre som placerar in 1–1. 

1–1 i paus kändes helt okej och med lite finjusteringar till andra halvlek skulle vi bygga vidare på den psykologiska kvitteringen.

Det gjorde även LIS och fem minuter in i den andra halvleken tog man även ledningen. En bökig situation inne i Öckerös straffområde, där Yasin grävde fram bollen fyra-fem gånger innan Wallin anslöt och hjälpte till. Väl där, kunde Wallin OCH Johannes bryskt kapas av Öckerös mittfältare som anslutit från sidan och först var tankarna att det var en rätt billig straff, men reprisen talar sitt. Det är en ganska klar kapning på både spelare och boll han gör där, den skalliga snubben i Öckerö.

Albin säker från straffpunkten och 2–1 till LIS.
Dessvärre fick Landvetter inte jobba på ledningen särskilt länge. Redan fem minuter senare hade Öckerö svarat och man gjorde det mycket tack vare sin skickliga vänsterback, som snurrade upp tre LIS-gubbar innan han hittade in med bollen i straffområdet till en fristående hemmaspelare. Snyggt spelat av hemmalaget, inget att säga till om. Även om försvarsspelet såklart kan sättas ett frågetecken kring. 

Den sista halvtimman är sedan böljande. Det är två lag som går för segern och chanserna avlöser varandra. Öckerö har sina, (framförallt på fasta situationer), men även vi gräver fram tre-fyra klara målchanser där den sista lilla touchen saknas för att få den in i mål. 

Matchen slutar 2–2 i en sevärd match och det kändes på bägge lagen att det var ett ok resultat. 
Det är fortfarande kritiskt i tabellen för de gröna med endast fem matcher kvar. Men två-tre segrar nu mot lagligger nära oss i tabellen och det ska se lugnare ut. 

Vi tar poängen och åker hem. Hoppas att killarna tillfrisknar och att vi sedan kan åka med en full trupp till Råslätt nästa lördag. Tyvärr står det redan nu klart att vi får klara oss utan avstängda Ludwig Torkelsson och Noah Säll-Magnusson. Men vi misströstar inte och tar oss samman med de gubbarna som är tillgängliga, för oavsett vilka som spelare, så är det ett bra lag vi sätter ut. 

Det ska bli sköj på lördag, vi ses då! 

Coach Marek/Jos/Jerrys tre stjärnor efter Öckerö

+++ Johannes Nordström - Magnifik som forward och en bulldozer mot Öckerös backlinje
++ Yasin Beloauti - Grävet som fixade fram straffen var sevärt
+ Ludwig Torkelsson - Alltid fin med bollen 

Till matchen mot Råslätt kommer buss att bokas och det finns plats för nära och kära att hänga med. 
Mer om detta i veckan! 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info