Hoppa till sidans innehåll

Wille och Karim var på spelhumör när LIS vann

14 SEP 2019 10:44
LIS besegrade tabellfemman, Hisingsbacka FC, på hemmaplan med 5–0. Stora regissörer till segern var Wilhelm Ingves (2+1) och Karim Affane (0+3).
  • Uppdaterad: 14 SEP 2019 10:44

Återigen hade LIS inte de bästa förutsättningarna inför matchstart. Fredrik Forsman var iväg på jobbresa. Yasin Belouati, som haft skadebekymmer hade fått vila ut en hel vecka och gjorde sitt första ordentliga träningspass på över 10 dagar i torsdags, fick hoppa in direkt från start. 

Brorsan Sadik Belouati fick kasta in handduken på uppvärmningen och sedan tidigare fanns Albin, Ahmed och Johannes indisponibla. (Lägg till även Calle och Robin sedan tidigare). 

Milton fick rycka in som högerback och Rickard Hansson fick gå ut på vänsterbacken när Fredrik Alnäs flyttades upp på topp. 

Den första halvleken är egentligen inte mycket att hänga i granen. Matchen känns, konstigt nog, avslagen och det bjuds egentligen inte upp till kamp. Vi skrapar fram lite hörnor inledningsvis och det är även på en sådan, som resulterar i 1–0. Wille nickar in Karims fina hörna och därmed sitt sjätte mål för säsongen (Wille hade noll mål på 3 säsonger i LIS tröjan innan årets säsong). 

Första halvlek är egentligen inte så mycket mer att dokumentera. Hisingsbacka försöker mycket på vänsterkanten och kommer förbi någon gång, men annars hade Milton stängt igen kanten och skötte sin positionering på ett utmärkt sätt. Fredrik Alnäs fick dessvärre kasta in handduken i paus, då han känt sig illamående under hela första halvleken... 


Till den andra halvleken stod matchen och vägde den första kvarten. Hisingsbacka skapade inget nämnvärt, men känslan var att man återigen skulle få sitta och bita på naglarna under sluttampen. Dock visade Mikael Trajanovski (andra starten för i år) upp ett fint defensivt spel på mitten och gjorde tillsammans med Lucas och Efe rent på mitten. 

Sedan var det återigen dags för firma Ingves/Affane att punkterna denna tillställning. 

Efter en kontring, som Yasin startade, fick sedan Karim bollen på vänsterkanten. Med en fin genomskärare i luften nådde han en frispringande ålänning, som utan tvekan, tofflade in 2–0 till Landvetter. 

Ketchupeffekten kunde börja! 
Rickard Hansson gjorde minuterna senare sitt första mål i den gröna tröjan när även han tofflade in ett mål. 
Sedan rann det på med Efe Yildirims 4–0 efter en omställning, innan inhoppande Lucas Moberg fastställde slutresultatet till 5–0. 

Skönt med en säker seger och väldigt skönt med en avslappnande och lugn stund vid sidan under den sista delen av matchen. 

I och med segern tar vi tre nya goa poäng och landar nu på 41 pinnar. Vi behöver fortfarande hjälp från lag (Hestrafors, Dalen, Gårda m.m.) för att detta ska gå vägen.(serieseger eller kvalspel). Men vi är med där och så länge vi vinner våra återstående, har vi gjort vårt och sedan är bara att hoppas... 

Nästa lördag väntar IK Virgo på Mossens IP. Det kommer att bli en tuff match. Virgo krigar för sin existens, medan vi spelar på en gräsmatta, som aldrig har varit den bästa. En match med tuffa kampdueller i 90 minuter att vänta med andra ord...


Matchens tre stjärnor
+++  Wilhelm Ingves
++ Karim Affane
+ Milton Säll-Magnusson 


 

https://www.svenskfotboll.se/serier-cuper/tabell-och-resultat/div-3-nordvastra-gotaland-herrar/77285/

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info