Hoppa till sidans innehåll

Kinna IF 1 – 4 Landvetter IS

11 OKT 2020 15:24
Första kvalmatchen av tre slutade med Landvetter-seger. En på förhand fin gräsmatta på Kinnas fina anläggning skulle till slut ändras till en hal leråker. Där kamperade det gröna stålet bäst och vann till slut med 4–1. Stor segeraktör: Ålänningen!
  • Skapad: 11 OKT 2020 15:24

En på förhand oviss första kvalmatch mot ett motstånd som vi inte stött på tidigare i undantag en träningsmatch 2018 under sommaruppehållet. Undertecknad minns dock inte hur den matchen slutade...

Till lördagens första kvalmatch gjorde vi ett par ändringar ifrån den senaste matchen mot Dalen/KFF. Eric ersatte Martin i målet som var avstängd. Robin Jonsson var tillbaka i startelvan efter en tids skadebekymmer och Johannes Nordström fick chansen från start som spjutspets. Dessa just nämnda spelare skulle visa sig vara en stor del till att LIS kunde gå som segrande lag, där framförallt Johannes tyngd och styrka blev ett stort problem för Kinnas backlinje. 

 

Matchen startade i ett måttligt tempo där bägge lagen kände en aning på varandra. Därför kom Kinnas ledningsmål i femte minuten väldigt överraskande för Landvetter då en djupledsboll nådde fram till deras snabbe ytter, som helt plötsligt sprang sig förbi o allt och alla och la in bollen i mål. 

Landvetter hade därefter lite problem att hitta in i matchen men ju längre halvleken gick, desto mer tryck skapade Landvetter. 
1–1 kom därför ganska logiskt i matchens 33e minut på en hörna slagen av Fredrik Forsman. Hörnan i sig, kanske inte bästa kvalité, men Kinnas försvarare sparkade hål i luften och mitt i slottet stod den rättplacerad Johannes och nickade in bollen.

Efter kvitteringsmålet fortsätter LIS att trycka på och får till ett par halvlägen, där Yasin och Albin kommer till avslut som dessvärre inte träffar målet. 

1–1 i paus med men en go känsla. 

 

Den fina känslan fortsätter sedan in i slutakten och från andra halvleks start till att Landvetter gör sitt 2–1-mål i 48 minuten så har LIS en gigantisk press där Kinna enbart får slå ifrån sig. 2–1-målet är en kopia på kvitteringsmålet, undantag att Forsmans hörna denna gång är fantastiskt fint slagen och Johannes återigen kan enkelt bara sätta dit pannan. 

Efter vårt ledningsmål fortsätter vi att göra det bra och vi håller undan Kinnas jakt på kvittering på ett bra sätt. Detta håller i sig till minut 70 när Kinna väljer att satsa lite mer framåt och skapar ett stort tryck via hörnor. Någon hörna är nära att skapa oreda i straffområdet, men LIS och framförallt Robin Jonsson får bort bollarna. 
Landvetter har ett gyllene läge att punktera matchen med kvarten kvar när nyinsatte Omar Conteh serverar Albin i ett friläge. Albin väljer för spänningens skull att lägga bollen utanför. 

Kinna får sedan det perfekt läget till kvittering när en lång boll sugs ner av deras framrusande mittfältare som på ett fint sätt tar ner bollen och avslutar mot Eric i mål, men Eric får upp handen och räddar på ett fantastiskt sätt. 

De sista tio minuterna är nervösa. Kinna pumpar in bollar, LIS rensar undan och bjuds till omställningar flera gånger. Det är till slut en sådan som punkterar matchen helt och hållet. Noah rensar upp en boll mot Johannes som går upp i duell med Kinnas mittbackar. Bägge mittbackarna plockas bort i duellen och helt plötsligt är Albin sopren med målvakten. Den här gången är det inga misstag från skyttekungen och 3–1 är ett faktum. 

 

De sista minuterna spelas sedan bara av, där LIS emellertid får fler chanser till att näta. Det tar man även vara på när man återigen kommer fri mot målvakten (Albin som vanligt). Den här gången kapas Albin bryskt och efter att ha sett reprisen kan man ju undra varför det röda kortet inte dyker upp. Bägge dobbarna rätt in i Albins fotled och där har vi tur att Albin kan ställa sig upp av egen maskin. 

Straffen ger Albin ifrån sig till nyinsatte Niko Valaris som precis ersatt Karim Affane. (Karim som för övrigt gör en kanonmatch och är precis överallt). Niko gör inga misstag och dunkar in 1–4. Efter detta blåser domaren av matchen.

 

Skön seger och riktigt skönt att vi äntligen kan plocka fram det där lilla extra som behövs när vi spelar på underlag som har gäckat oss tidigare. Viljan och inställningen är där och som coach Oscar säger:
– "Visar vi upp den här vilja och hjärtat på vårt konstgräs kommande match så kommer det att gå bra".

Götene IF gästar oss nästa lördag och blir nästa hinder i kampen om att klara sig kvar i divison 3.

Vi ses på IP då!

Väl möttMatchens tre stjärnor
+++ Karim Affane 
- Trots inga poäng idag så är Karim matchens spelare. Springer mest av alla och är i princip överallt på planen.
++ Johannes Nordström - Två mål och en assist och ständigt ett orosmoment för Kinna
+ Milton Säll-Magnusson - Placeras på vänsterbacken idag i sin brors frånvaro men gör det lika galant där.


Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info