Hoppa till sidans innehåll

Äkta hattrick från Forsman när LIS vann

15 MAR 2020 11:36
Med en trupp på elva utespelare, en extramålvakt och två tränare på bänken åkte LIS upp till Vänersborg för en tuff utmaning. En utmaning man tog sig an på ett imponerande sätt och besegrade komfortabelt hemmalaget med 4–1.
  • Skapad: 15 MAR 2020 11:36

Förutsättningarna är som de är just nu. Att fotbollsmatcher ska fortsätta få spelas är kanske inte det bästa alternativet, och frågan är om matchen mot Vänersborg var den sista på ett tag.

Vi får se hur det utvecklar sig med Corona-viruset, men än så länge uppmanar myndigheter till att röra på sig och folksamlingar med så få människor som på en fotbollsmatch eller träning är än idag inget som avråder. 

Tur för LIS det kanske. För i Vänersborg under lördagseftermiddagen bjöd på en finfin insats där framförallt den första halvleken var en av försäsongens bästa. Försvarsspelet satt fint och LIS var på tårna från minut ett den här gången. Något som inte varit så vanligt vid tidigare matcher. 

Fredrik Forsman var på spelhumör, kanske var det tack vare bindeln han fick bära på vänsterarmen? Tre mål i den första halvleken, och Fredriks målsinne verkar vara tillbaka i god tid innan seriestart. Han blev dessutom framspelad och serverad två gånger av nyförvärvet Omar Conteh, som imponerar mer och mer för varje match. 

 

I övrigt såg det stabilt ut och Vänersborg skickade en hel del djupledsbollar som Linus fick rusa ut på och avvärja. VFK hade det jobbigt och sprang offside hela fjorton gånger under matchen och under den korta och intensiva pressen i andra halveken var det en del hörnor som LIS fick kämpa med. Det var även här som Vänersborg bjöd in i matchen när Coach Jerry Westerberg fick bollen på armen och domaren blåste straff. 

Jerry erkände sin handling, men poängterade att rött kort var alldeles för tufft. Undertecknad är beredd att hålla med. 


Efter hemmalagets reducering var det som sagt lite oroligt ett tag i LIS-försvaret, men heroiskt arbete från bl.a. Lucas x2 och Efe gjorde att VFK inte gjorde något mer mål. 

Istället kunde LIS sätta spiken i kistan efter att Noah Säll-Magnusson (grym för övrigt), gick på genombrott på högerkanten. Dribblade av ett par gubbar innan han kapades bryskt i straffområdet. 

Lucas Nilsen tog hand om straffen och gjorde inga misstag. 1–4 och segern var i hamn. 

Efter detta skulle publiken på Vänersvallen verkligen få bevittna en show. Ahmed Hussain, som även han varit en förgrundsfigur under matchen, snurrade upp VFks högerback på läktaren så orden räcker inte till i att beskriva hur läckert det var.

Videon snurrar just nu på sociala medier och har i skrivande stund över 16k visningar. Högerbacken i VFK sov nog inte så gott inatt... 


Nåväl. Vi kliver in i en ny träningsvecka och följer fortsatt utvecklingen av viruset. Än så länge är vi friska och krya och känner vi av någonting, stannar vi givetvis hemma. 

Nästa lördag, om allt går som det ska, spelar vi borta mot ännu ett Div 2-motstånd i IK Gauthiod. 


Matchens tre stjärnor
+++ Fredrik Forsman
++ Omar Conteh
+ Lucas Nilsen

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info