Hoppa till sidans innehåll

Säker seger mot Jonsereds IF

27 APR 2019 11:02
Landvetter har fått en flygande start på årets serie. Igår kom ännu en seger när man komfortabelt besegrade Jonsereds IF med 3–0. Stor matchhjälte blev återigen Fredrik Forsman med två nya mål.
  • Uppdaterad: 27 APR 2019 11:02

Det var dags för årets första gräsmatch när Landvetter åkte ut till Jonsered på fredagskvällen. Härlig vårvärme i luften och inga vindar skapade fina förutsättningar för en trevlig afton. Gräset var väl inte i det bästa skicket, men klart godkänd för att kunna spela fin fotboll på. 


Förutsättningarna inför matchen var att vi ställdes mot ett revanschsuget Jonsered som ville ha en reaktion efter kollapsen i Kungälv förra veckan. På motståndarnas mittfält fanns en taggad Hami Golestan, som mer än allt ville tvåla dit sina forna lagkamrater. Det skulle dock märkas väldigt tidigt att matchen inte var "Hamis typ" och några finesser och dribblingar likt vi är vana vid kom aldrig. Istället fokuserade Hami på att verbalt få ner våra killar och ropade på offside så fort vi närmade oss målet. 

1–0 kom i den 13e minuten efter ett mönsteranfall. En krossboll hittade ut till Noah djupt nere på Jonsereds planhalva som enkelt passade till Karim. Vår nya lilla dribbler och duracellkanin på mitten vände ut och in på två Jonseredsspelare innan han vackert la fram bollen till Fredrik Forsman som distinkt dunkade in 1–0 bakom Kevin Golestan i målet. 

Landvetter fortsatte efter ledningsmålet att kontrollera matchen och Jonsered kom inte närmare än en frispark som gick rätt i Linus famn. Istället var det mycket fokus på det fysiska spelet under den första halvleken. Fem gula kort delades ut. Åtminstone ett kort skulle nog ha varit en annan färg. Tänker främst på den fula satsningen på Wilhelm Ingves.

Till den andra halvleken kände man att om LIS skulle få in tvåan rätt tidigt så skulle den här matchen vara i hamn. Den känslan visade sig bli sanning när matchens anfall resulterade i 2–0 efter 51 minuter. Karim Affane hittade en fin genomskärare på mittplan fram till en mötande Fredrik Forsman som vackert väggade sig förbi Jonsereds försvarare med Marcus Rinvall. Väl här kunde Forsman springa ifrån sina bevakare och dunka upp bollen i det vänstra krysset. Vackert och psykologiskt viktigt 2–0. 

Efter detta görs det en hel del byten hos bägge lagen. Johannes, Lucas M, Rillo och Efe får alla kliva in och Forsman, Wille och Sadik får välbehövlig vila. 

Det blev sedan en transportsträcka mot slutsignalen där LIS kontrollerade tillställningen och hade flera bud på att utöka målskörden. Det gjorde man även med tio minuter kvar att spela när Johannes Nordström fint placerade in 3–0 nere vid målvaktens högra hörn. Vackert framspelat av Fredrik Alnäs. Coach Stephan Engström som jag vill skicka en känga till för att han inte använder LIS-kläder när han coachar laget kommenterar matchen på följande vis: 

– "Gräspremiär på en något ojämn matta. Jag tycker vi spelar en väldigt bra fotboll långa perioder och känslan var att det kunde blivit större siffror, men planen inbjöd inte till ett kortpassningsspel vilket gör att det blir bolltapp i avgörande lägen, men fram till den sista passningen så rullar vi så gott det går och det ser väldigt lovande ut. Vi gör dessutom en väldigt stabil match försvarsmässigt och Jonsered skapar ingen riktigt farlig chans"


Matchens tre stjärnor (Liten specialare) 

+ Hela laget får en stjärna för arbetsinsatsen i försvarsspelet
++ Ludwig Torkelsson
+++ Karim Affane
++++ Fredrik Forsman 

Tre matcher. Tre segrar. Det är givetvis en kanonstart vi har fått på årets säsong. Det är mycket kvar att spela och vi jobbar ödmjukt vidare mot nya fina prestationer.

Nästa fredag är vi äntligen tillbaka på Landvetter IP igen. Då kommer Hestrafors IF på besök. Vi ses där! 


Startelvan
Linus
Sadik, Robin, Lucas N, Noah
Ludwig, Wilhelm, Marcus R, Karim
Forsman, Alnäs

Avbytare:

Patrik O, Niko, Efe, Rickard(Sadik) , Lucas M(Forsman), Johannes (Rinvall), Darre(Noah)

 

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info