Hoppa till sidans innehåll

Målsprutaren lämnar LIS

30 DEC 2020 10:30
Det har blivit dags för nästa avsked. Denna gång tackar vi en av Landvetter IS främsta målskytt genom tiderna, Fredrik Forsman, för hans sju säsonger i den gröna tröjan.
  • Skapad: 30 DEC 2020 10:30

Resor påbörjas, fortlöper och sedemera tar slut. Nu har vi även nått vår slutdestination med Fredrik "Forsen" Forsman. 

Över 150 matcher och över 100!! mål i den gröja tröjan. Det är helt fantastiska siffror och Forsman lämnar efter sig ett oerhört "legacy" i Landvetter IS och vår historia. En målkung i Forsman, kommer alltid att finnas nära till hands i folks minnen och samtalsämnen uppe på Landvetter IP. 

Efter sju säsonger tackar vi av Fredrik Forsman och de flesta kan nog hålla med om att Forsmans spelintelligens, snabbhet och känsla för mål, är något som aldrig tidigare har setts i Landvetter IS-sammanhang. 

Med 87 mål i tävlingsmatcher, plus en hel drös oräknade mål i träningsmatcher och Södercupen når vi med råge över 100 mål och med det är Fredrik Forsman othotad etta i LIS historia. Undertecknad kan säkert ha fel med någon glömd skyttekung förr i tiden. Men de flesta av Forsmans alla mål har skett på en nivå där LIS aldrig befunnit sig tidigare och många mål har varit direkt avgörande till LIS fina framgångar de senaste åren.
 

Vi hör själv med huvudpersonen om hur han summerar sina sju år i Landvetter IS.

Efter ca 7 säsonger i Landvetter IS, tar resan här slut. Du kom till Landvetter när vi höll på att ramla ur Div 4 2014. Vad minns du från den tiden?

– Ja, vad minns man!? Minns att Niko och Sadik lyckades övertala mig att komma upp och testa på med Landvetter och att det kändes väldigt kul att få spela med Sadik igen som jag spelat med under junioråren i Mossen innan jag lämnade för Fässberg. Minns att det fanns en hel del spelare som var alldeles för bra för att vara i botten av 4an, som Mikael Hackzell, Jimmie Andersson, PJ (när han var försvarare såklart) och såklart Johan Lind och Ulf Hollsten. 

– Sen kom även Efe någon vecka senare och då fanns det inte någon chans alls för oss att åka ur. Minns även en riktigt ung och grym fotbollsspelare som gjorde sina första minuter, Lucas Nilsen.


Vad är den stora faktorn till att du blev Landvetter-trogen så länge tror du? Och vad känner du för föreningen så här 6 år senare?

– Ja, det är ju såklart att vi hade så förbannat roligt på planen de första åren och ett riktigt bra lag! Laget kryddades året efter jag kom med en massa spelare som också blivit riktigt bra vänner för livet. Det har varit och är en väldigt fin grupp människor i laget och föreningen i stort som fått en att vilja vara kvar och gett en starka känslor för Landvetter.

 

Det har blivit några minnesvärda matcher och prestationer från dig och Landvetters håll under dina år. Om du får välja tre favoritminnen  från tiden i Landvetter. Vad väljer du ut då?

– 1. Södercup- finalen för några år sedan när vi vann med 5-0 mot Lindome där vi hade avgjort efter bara en kvart-tjugo minuter.

– 2.  Matcherna mot Velebit och kvalet när vi vi tar oss upp från division fyra. Kändes som att det var två matcher under serien som verkligen gällde, mot velebit, tyvärr föll vi på målsnöret men det gav oss också ett kval där vi gör några av våra, kanske klubbens bästa matcher genom tiderna.

– 3.  Kvalet mot Åmål 2019, vi har kämpat och spelat väldigt bra fotboll hela andra halvan av säsongen och fortsätter även i kvalet! Allt tyder egentligen på att vi ska lösa det och äntligen nå division 2, men det blir inte riktigt så. Trots att vi är ett så mycket bättre lag så lyckas de, på en horribel fotbollsplan få in två mål, även vi gör två men det räcker inte. Väldigt tungt, men ett minne för livet!


Du har gjort över 150 matcher i Landvetter och producerat över 100 mål. Har du någon favorit? 

– Har en hel del mål jag är riktigt nöjd med! Kanske framförallt ett mål mot Lerum vårat första år i division 3 där Efe bröstar ner ett inlägg och jag på halvvolley sätter dit den i krysset.  Även 2019 mot Gårda finns också ett halvvolley mål som ligger i topp av mina favoriter.

Har även en miss, som om jag hade satt den hade varit min absoluta favorit. En riktig gambeta mot Donsö där jag tar bollen från eget straffområde för att sedan missa från fem meters avstånd... Sen ligger alla mål mot Kevin Golestan bra till...

 

Finns det några du skulle vilja rikta ett extra tack till nu när du får chansen?

– Alla fantastiska vänner man fått genom åren bland spelarna. Så klart även Mogge och Bob som är riktiga eldsjälar!

 

Vad ska Fredrik Forsman göra nu? 

– Det blir nog något år till av fotboll, så länge kroppen håller. Mer kan jag inte säga, just nu njuter jag av ledighet med sambo och hund 


Kommer vi att se dig på Landvetters IPs läktare 2021?

– Det hoppas jag verkligen det ska finnas tid till! Det blir nog ett par matcher där man kommer upp och hejar fram gröna stålet!Stort tack för allt du gjort i Landvetter IS och för föreningen, Fredrik. Vi kommer att sakna dig. Vi ses på läktaren nästa år!

Skribent: Landvetter IS
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2021
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info