Hoppa till sidans innehåll

En trotjänare lämnar LIS

29 DEC 2020 10:25
Det har blivit dags att ta avsked av Landvetters trotjänare och lagkapten sedan 2013, Sadik Belouati. Efter närmare 200 matcher i den gröna tröjan väljer Sadik att trappa ner i karriären och lämnar LIS efter åtta år.
  • Uppdaterad: 29 DEC 2020 10:25

Det är aldrig roligt att skriva om spelare som lämnar föreningen. Det är defintivt inte roligt att meddela att en profil, som Sadik Belouati, lämnar LIS efter åtta säsonger. 

Men allt har sitt slut och när A-laget startar upp 2021 så kommer Sadik inte att vara med. Det kommer kännas märkligt, men någon gång skulle det ske. Det visste vi alla. 


Sadik Belouati kom till Landvetter under eftersäsongen 2012 och det första som hände under hans provspel var att han bröt nyckelbenet. Landvetter IS leddes då av Johan Jidegren och Johan fick ett tungt bakslag inför säsongen 2013, men Sadik repade sig snabbt och fanns med till premiären. Sen dess har Sadik hållit sig borta från svåra skador och varit en oerhört viktig pjäs i LIS-tränarnas lagbygge. Oavsett om det varit Andreas Elisersson, Morgan Johansson, Tomas Vainio eller Stephan Engström som stått vid sidan. Sadik har alltid funnits där, som högerback, med nummer åtta på ryggen och med bindeln på vänsterarmen. 


Nu är det över och vi väljer givetvis att höra med huvudpersonen själv om vad han tänker och hur han sammanfattar sin tid i Landvetter Idrottssällskap. 


Efter 8 säsonger i Landvetter IS, tar resan här slut. Du kom till Landvetter 2013. Då var vi ett division 4 gäng och skulle precis flytta ifrån Landevi till Landvetter IP. Vad minns du från den tiden?

– Första minnet är ju att jag bröt nyckelbenet. Då blev ju hela försäsongen förstörd. Om jag inte minns fel var jag hel lagom till träningslägret. Storebrorsan (Farid Runklint) som tagit mig till Landvetter ihop med Mogge, åker på höftkam på försäsongen och måste operera. Så hans säsong spolieras. 

– Tror bara vi spelade en match ihop i den gröna tröjan. Men i det hela stora hela så har man många fina minnen. En underbar harmonisk grupp som tog väl hand om mig. Det har blivit några minnesvärda matcher och prestationer från dig och Landvetters håll under dina år. Om du får välja tre favoritminnen från tiden i Landvetter. Vad väljer du ut då?

– 1 Blåvittmatchen - den inramningen som klubben lyckades genomföra. Underbara supportrar som hejar fram oss matchen igenom.

– 2 Södercupfinalen 2017 - WOW.  Vi kör över ett Lindome, som senare vinner div 2, med 5-0. Om vi ska vara ärliga så var siffrorna i underkant. Kunde blivit fler mål framåt

– 3 Lis-Askim 2013- Vi ligger under med 0-3 på Landevi och Andy får rött kort. Vi forcerar framåt och gör 1-3 med en man mindre. Vi avslutar matchen med att ha två backar. Jag och Hollsten. Matchen slutar 3-3 och både jag och Hollsten gör varsitt mål. 

 

– Jag lägger till en punkt till. Från det att vi gick upp från fyran, till det att vi olyckligt inte löste Åmål i kvalet 2019, lyckades vi slå poängrekord år efter år. Det var ändå ett kvitto på att vi tog föreningen framåt. Även om jag gärna hade velat vara med om en uppflyttning till.


Du har gjort 139 tävlingsmatcher i Landvetter och tillsammans med träningsmatcher och södercupen närmar du dig upp mot 200. Varför blev du Landvetter IS trogen såpass länge tror du?

– Tror att det har med min karaktär att göra. Kollar inte om gräset är grönare på andra sidan. Gör din egna sida grönare. Fin klyscha som många skulle må bra av att följa. 


Finns det några du skulle vilja rikta ett extra tack till nu när du får chansen?

– Listan skulle bli alldeles för lång. Tackar allt och alla som vart föreningen under dessa år jag varit där. Alla har varit bidragande till att jag har haft flera bra år i föreningen. 


Vad ska Sadik Belouati göra nu? 

– Föräldraledig fram till 1 september. Har paus från fotbollen. Har kontakt med en klubb i femman som jag eventuellt signar för. Men bestämmer mig inte förrän i februari till 100% om jag ska köra eller ej. Kommer vi att se dig på Landvetters IPs läktare 2021?

– Definitivt! Alltid förespråkar fredagsmatcher. Men som supporter är lördagsmatcher väldigt fint!Stort tack för allt du gjort i Landvetter IS och för föreningen, Sadik Belouati. Det har varit en ära att ha dig i föreningen och vi är övertygade om att du är och har varit en förebild för många under dina år i Landvetter IS. 


Skribent: Landvetter IS
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2021
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info