Hoppa till sidans innehåll

En resa når sitt slut

11 JAN 2021 19:17
Så har det då blivit dags att även tacka den andra brodern, Belouati. Yasin lämnar Landvetter efter sex fantastiska år och vi i föreningen lyfter på hatten och tackar ödmjukast för allt Yasin gjort för LIS.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2021 19:17

Yasin Belouati kom till Landvetter IS 2015 och skulle under sitt första år i Landvetter vara med och skjuta upp LIS till en historisk plats i division III. Med mängder av mål och matcher i den gröna tröjan under åren i division III knyter vi till slut ihop säcken efter säsongen 2020, där Yasin klev fram under en nervöst kval och var högst bidragande till att vi höll oss kvar.  Yasin kröntes till sist med priset "Årets spelare" under säsongen. Ett pris som han var värd efter många fina år i föreningen. 

Det blev till slut 120 tävlingsmatcher för Yasin i den gröna tröjan. 

Huvudmannen själv, som nu har hunnit fylla 30 år och fått två barn med sin sambo Paula, säger så här om sin tid i Landvetter IS.

 


Efter 6 säsonger i Landvetter IS, tar resan här slut. Du kom till Landvetter när vi började satsa ordentligt mot division 3. Vad minns du från den tiden?

– Det finns så mycket jag kan säga om den tiden.... Om jag ska fatta mig kort så lyckades vi få ihop en fantastisk grupp både på och utanför planen.

Vad är den stora faktorn till att du blev Landvetter-trogen så länge tror du? Och vad känner du för föreningen så här 5 år senare?

– Man har fått ett grönt hjärta efter dessa åren. Det är synd att min resa pausas här. Men jag kommer garanterat komma tillbaka på ett eller annat sätt. Jag är en människa som drivs av höga mål och utmaningar. Första målet var att gå upp i div3 och bli ett etablerat lag där. Redan under första första försäsongen insåg jag/vi att vi i stort sätt redan var det trots att vi spelade i div4. Nästa mål och utmaning var att ta oss till div2 vilket skulle visa sig inte var lika enkelt. Min personliga åsikt är att vi varje år haft kapaciteten att avancera dit men av olika faktorer inte lyckats vilket är väldigt, väldigt jobbigt att ta in. Däremot är jag helt övertygad att Landvetter kommer att lyckas ta sig dit då det finns så mycket kvalitet och talang i laget!

Det har blivit några minnesvärda matcher och prestationer från dig och Landvetters håll under dina år. Om du får välja tre favoritminnen från tiden i Landvetter. Vad väljer du?

– 1. Första året i division 4 när vi möter Eriksberg borta. Snacket innan matchen var att utöver Velebit den säsongen så var Eriksberg det störta hotet. Inställningen, attityden och viljan vi gick in i den matchen var sjuk. Även om vi var överlägsna på pappret så satte vi en hög nivå för oss själva den matchen.

 – 2. Ahlafors borta andra året i division 3. Vi ligger under med 3-0 men lyckas reducera precis innan halvtid. Sättet vi bestämde oss i halvlek att vi skulle vinna matchen var sån övertygelse att vi gick ut och körde över dom fullständigt och vann med 6-3.

– 3. Sen givetvis hela vägen till IFK matchen. Vi matchar och vinner rättvist mot Lindome och Assyriska. Sen bli lottade mot IFK var ju nästan för bra för att vara sann. Hade vi haft den inställningen och viljan varje match så hade vi legat som sämst i toppen av division 2.

Det har ju blivit en hel del matcher och mål i den gröna tröjan för dig. Har du någon personlig favorit?

– Självklart har jag det. Nu minns jag inte vilka vi mötte. Men jag sänkte Efe samtidigt jag tryckte in bollen i öppet mål.. haha han vet precis vilket mål jag pratar om i alla fall. (Angered United hemma 2016 reds. anm,)


Finns det några du skulle vilja rikta ett extra tack till nu när du får chansen?

– Jag vill börja med att tacka hela föreningen för deras sätt att sköta klubben. Det är nog inte så många föreningar som är så välskötta i Göteborg. Stridh, Theo, Bob är några personer som på olika sätt är fruktansvärt viktiga eldsjälar som får oss spelare att känna oss välkomna och säger dom där grejerna man ibland vill höra och ibland inte... Morgan är en person jag vill tacka lite extra då han byter väldigt mycket på olika sätt. Men utan honom så hade aldrig Landvetter varit där vi är idag. Tack för det Morgan!


Vad ska Yasin göra nu?

– Jag ska ta vara på all tid jag har och ge den till mina barn och sambo!

 

Kommer vi att se dig på Landvetters IPs läktare 2021?

– Självklart! 


Stort tack för allt du gjort i Landvetter IS och för föreningen och lycka till med allt som komma skall i livet! 


Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2021
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info