Hoppa till sidans innehåll

Vi rundar av 2019 med en träningsmatch

09 DEC 2019 13:30
En sista match innan vi stänger ner 2019 för gott. Träningsmatch på Bravida Arena mot BK Häckens U19. Vad har hänt hos A-laget sedan kvalförlusten mot Åmål? Johan Svensson tar oss igenom den senaste månaden med det senaste nytt kring A-truppen.
  • Skapad: 09 DEC 2019 13:30


Julen knackar på dörren och på många orter landet över så är julshoppingen prioritet nummer ett. I Landvetter är det fotboll som gäller i december. Imorgon är det nämligen dags för årets sista match när laget packar väskorna och tar sig till Bravida Arena för ett möte med BK Häckens U 19. Laget och ledarstaben samt ett antal provspelare och juniorer har i december hunnit med fyra träningspass och vi hör med assisterande tränare Johan ”JOS” Svensson hur hans tankar går inför morgondagens match och lagbygget så här långt.

Hej Jos. Nyss hemkommen från London och laddad för match antar jag?

– Ja det stämmer, jag har vart och besökt ett kyligt, men härligt, Vicarage Road i nordvästra London. Jag är oerhört laddad och ser fram emot att få se laget möta ett så pass bra och bollskickligt lag som Häckens U19. Det ska framförallt bli intressant att se hur provspelarna och de yngre spelarna klarar av uppgiften. Sen vill jag även se ett stort engagemang och driv hos dom äldre som är med.

Vad är det framförallt spelmässigt som ni i ledarstaben vill se och kommer titta efter i matchen?

– I den här typen av matcher så tittar vi t.ex. på hur vissa spelare hanterar att spela på en viss position. Vi kollar också mycket på spelarnas individuella färdigheter så som spelförståelse, löpvillighet, rörelsemönster, kommunikationsförmåga, beteende etc…

– Det är i princip omöjligt att dra några slutsatser av vårt spel som lag i och med att vi inte pratat om det taktiska i någon större utsträckning.

Många som följer Landvetter undrar ju givetvis hur långt ni kommit i lagbygget och om det blir några spektakulära nyförvärv inför nästa säsong. Har ni spikat truppen eller finns det spelare som ni arbetar med och vill ha in i laget?

– Först och främst vill jag säga att vi har en extrem tro på truppen så som den ser ut i dagsläget. Vi har en del unga spelare som nu varit med ett år och som känt på a-lagsfotboll, dessa spelare hoppas vi ska ta ytterligare kliv under säsongen 2020. Vi har en del gamla rävar som blir oss trogna och som kommer att vara extremt viktiga för oss.

– Givetvis så arbetar vi, som alltid den här tiden på året, med att få in en eller kanske två spelare till för att höja nivån och konkurrensen ytterligare. Men vi känner väl inte att det är någon panik på något sätt.

 

Ta ni någon längre julledighet i år eller hur ser träningsschemat ut framöver?

– Vi kommer att köra denna veckan ut, möjligtvis tränar vi också tisdag nästa vecka. Efter det så går vi på julledighet och startar upp igen den 14 januari. Första träningsmatchen har vi lagt den 1 februari då vi besöker våra seriekonkurrenter Angered.

 


Vi tackar Jos för intervjun och önskar honom och laget lycka till imorgon kl.19:00 på Bravida Arena!

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info