Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt hos A-truppen

05 JUN 2020 12:53
A-laget har äntligen fått klara besked kring säsongen och kan se framemot en seriepremiär. 14 juni kommer Hestrafors IF på besök och säsongen kan på allvar kicka igång. Vi tar tempen på Johan "Jos" Svensson och får de senaste nytt från A-laget
  • Uppdaterad: 05 JUN 2020 12:53

14 juni och 18 juni är det tänkt att LIS ska spela två seriematcher innan man kliver in i det sedvanliga sommaruppehållet. Efter det, återstår sedan nio matcher där varje match blir livsviktig i kampen om en division 2-plats år 2021. 

Tränartrojkan med Marek, Jerry och Jos i spetsen har fått jobba på ett minst sagt annorlunda sätt under våren och prövat sina vingar på sätt man aldrig gjort tidigare. 

Vi tar ett snack med assisterande tränare, Johan Svensson, för att få det senaste nytt. 


Äntligen har vi fått ett bekräftat datum för att kicka igång serien, som i år blir såklart väldigt annorlunda med en enkelserie. 
Vad är dina tankar om serien och upplägget i år? 


– Tjenare! Ja precis, den 14/6 blir det äntligen premiär och det är något som vi längtat otroligt mycket efter. Svårt att säga något om upplägget i år, det är vad det är liksom. Beslutet som tagits är bara att acceptera då tiderna minst sagt är speciella. Vi är glada över att få spela över huvud taget.

 – Att vi nu kommer spela en enkelserie blir ju väldigt speciellt och varje enskild match kommer nu bli ännu mer viktig. Vi ska gör allt vi kan för att vara så bra förberedda som vi bara kan.


Vi har tränat på med 3-4 pass i veckan sedan mitten på april. Hur har det sett ut tycker du? 

–  Först och främst ska killarna ha en stor eloge som orkat pusha sig igenom denna tid utan matcher. Jag vet att det enda dom velat sen i april är att få spela match. Dessutom hade vi en bra försäsong där det kändes som att vi verkligen hade toppat formen i de sista matcherna mot Vänersborg och Gautiod. Så vi hade gärna dragit igång serien vid det tillfället.

 – Nu har vi fått ännu mer träningar i benen och det känns som att vi kommer vara i gott slag när det väl sätter igång. Killarna vet vad som förväntas av dom och det känns som att dom är ödmjuka och laddade inför uppgiften. Fysiskt sett så är vi redo för premiär.


Kan du ge oss en uppdatering av truppen? Vi har tyvärr fått se några ansikten lämna oss under corona-krisen... 

– Ja Elias Dahl, Rickard Hansson och Wilhelm Ingves har tyvärr lämnat oss och det är givetvis jättetråkigt. Jobb, motivation och skador är inte mycket att göra åt och vi får önska killarna lycka till vad än dom tar sig för i framtiden.

– Vi i ledarteamet har stor tilltro till de spelare som är hos oss idag och tror inte att dessa tapp kommer påverka oss spelmässigt alls. Vi har en trupp på 24 spelare idag och dessa 24 har fightats rejält på träningarna de sista veckorna och det bådar gott för framtiden.  


Vår egen produkt, 16-årige Amir, har tagit steget upp i A-laget och imponerat stort på träningarna. Vad kan du säga om hans utveckling? 

–  Jättekul! Det är viktigt att kunna fylla på från det egna leden. Amir var med oss en del redan förra året och gjorde bra ifrån sig redan då. Det är en kille som vill något med sin fotboll och verkar vara beredd att offra en del för det. Jag tror inte att Landvetter är hans slutstation i karriären utan han kommer spela högre upp i framtiden.

– Vår förhoppning är att vi kommer ha nytta av honom i några år framöver. Sen är Amir inte så gammal ännu och behöver lära sig en del för att etablera sig i a-laget samt bli lite starkare, men det kommer.  

 

Vi spelar mot Hestrafors den 14 juni och Kållered SK 18 juni, vad händer efter det? 

– Förhoppningsvis vinner vi dessa två matcher och går på sommarledighet med en riktigt go känsla. Vi räknar väl då med att börja träna igen v.29 eller 30 för att vara redo för hösten. Förhoppningsvis står vi som seriesegrare när säsongen är slut, det borde fan vara vårat år i år!


Vi tackar Johan för intervjun och ser alltså framemot 14 juni och första omgången av division III mellersta götaland. 

Ny starttid är satt till 12.00 på Landvetter IP.Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info