Hoppa till sidans innehåll

Johan "Jos" Svensson berättar om sin nya roll

20 NOV 2020 10:28
Johan Svensson, som har arbetat som assisterande tränare hos seniorerna de tre senaste åren tackar även han för sig. Men, han är kvar i föreningen i en ny tappning som vi alla ser fram emot och vi är oerhört glada över att ha kvar Jos i föreningen.
  • Skapad: 20 NOV 2020 10:28

Tre fantastiska år som assisterande tränare har det blivit för Johan "Jos" Svensson. Johan har blivit lite av vårt ansikte utåt från ledarstaben då han på ett oerhört framgånsrikt sätt startade upp "Jos tankar" med Martin Laanemets. En intervjuserie som värmde läsare och tittare runt om i föreningen och i övriga fotbollssverige. 


Vad händer nu då? Vi har tackat av två tränare och välkomnat två nya. "Men Jos då?" har många frågat. Vad ska han göra? 

Vi tog ett litet samtal med Johan för att reda ut det hela... 

Johan "Jos" Svensson. Det har ju varit lite tyst kring dig de senaste veckorna när vi tackat av Marek och Jerry samtidigt som vi välkomnat Hans och Ulf till ledarstaben. Berätta, vad händer hos dig nu? 

– Ja, jag har väl alltid varit lite av mysteriernas man. Skämt åsido, när vi klarade kvalet så drog jag en lättnadens suck. Det har varit en påfrestande säsong helt klart och där vi inte fick ut det vi ville av gruppen och spelet. Efter säsongsavslutningen har jag haft en välbehövlig ledighet, sett över mina alternativ inom fotbollen och i dagarna kommit fram till att jag ska vara kvar i Landvetter men i en annan rolig och inspirerande roll.  

 

Hur har dina tre år som tränare i seniorerna varit? 

– Ja du, först och främst så var det en stor omställning när jag kom från Qviding och division 1. Det är en enorm skillnad att träna ett ”elitlag” jämfört med ett lag i division 3 där flertalet spelare inte spelar fotboll med målet att bli proffs. Du märker det främst på träningsnärvaro och att man då inte kan lägga upp träningar på riktigt samma sätt. När man väl kom in i det och lärde sig navigera så har det varit riktigt roligt. Våra årliga träningsläger i Spanien har ju varit fantastiska och det är få förunnat att, på denna nivån, kunna åka på en sådan grej.

– Jag har också fått många nya vänner under resans gång och detta är något jag uppskattar oerhört mycket. Det är helt klart lite vemodigt att nu lämna träningsplanen men detta steg var nödvändigt för mig just nu. Det har sammanfattningsvis varit tre fantastiska år. 

 

Som sagt, du lämnar inte Landvetter helt utan kommer att finnas kvar. Berätta lite mer om din nya roll? 

– Som ni förstått så kommer jag att vara kvar i föreningen men inte på planen. Vi som klubb har, som ett av många mål, en önskan om att bli väldigt duktiga på marknadsföring, sponsring och event runt våra matcher. Detta kommer jag nu att ägna mig åt i fortsättningen.

– Kommunen blir bara mer och mer attraktiv och vi är det laget som ligger högst upp i seriesystemet och har bäst förutsättningar för ungdomarna. Vi vill givetvis få med näringslivet i kommunen på resan och dessa kontakter ska jag arbeta med. Jag ser fram emot detta med stor iver.

 

Betyder detta att du fått ett stort LIS-hjärta?

– Haha, jag tror alltid att man får ett hjärta för den klubb man verkar i. Hade man inte fått det så skall man nog inte fortsätta i den klubben. Så det enkla svaret är väl ja.


En fråga som alltid är på tapeten och som många är nervösa över.  Kommer "Jos Tankar" att dö ut? 

 – Bra fråga, det kanske kommer tillbaka i någon ny tappning. Nån typ av Tv-sändningar kommer vi väl i alla fall att ha under nästa år.

 

Vi tackar Johan Svensson för dessa eminenta svar och tackar självklart av honom för de han gjort med LIS A-trupp under de tre senaste åren. Resan tar inte slut här, utan den fortsätter i föreningen och vi ser alla fram emot ett fortsatt bra samarbete. 


Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info