Hoppa till sidans innehåll

Vi lär känna Jerry Westerberg

25 NOV 2019 20:33
Jerry Westerberg är en erfaren fotbollsspelare som senast representerade Jonsereds IF. Nu tar han det stora klivet mot ledarkarriären och ska med de övriga i LIS staben utveckla våra spelare mot nya framgångar.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2019 20:33

Jerry Westerberg tar sig an sitt första tränaruppdrag och det fanns ingen tvekan från Jerrys sida när LIS hörde av sig. Vi lär känna Jerry lite bättre, där Jerry berättar mer vad hans roll i Landvetter kommer att innebära. 

 

Välkommen till Landvetter IS Jerry! Först och främst är vi nyfikna på att höra hur det känns att vara här och hur du har upplevt Landvetter dom gånger som du mött oss genom åren?

– Stort tack och det känns minst sagt spännande att få vara här. Dels för att jag får chansen att starta min ledarkarriär och får jobba med utveckling av människor, fotbollsspelare och mig själv som ledare.

– Men framförallt för att jag tror starkt på Landvetter och de processerna som är på gång och varit under utveckling länge i föreningen. 

– Jag stötte första gången på Landvetter redan 2013 genom Bob Clausen som gjorde ett tappert försök att värva mig som spelare. Var och provtränade och fick väldigt positiva vibbar av killarna och föreningen. Men tyvärr blev det ej Landvetter den gången, Hade avslutat en tung säsong med Skövde AIK där vi tillslut säkrade kontraktet i Div. 1 Södra och var lite för revanschsugen för att landa i Div. 4 när jag tog väskan och flyttade till Göteborg för studier.    

– Men fick stöta på Landvetter från andra sidan då jag hamnade i Jonsered och alltid ett tufft motstånd. Framförallt gångna säsongen där jag tycker vi var minst lika bra som VF under många perioder av serien. Jag tror mycket på kultur och klimat inom en förening och Landvetter känns verkligen genuint och som ett gött gäng med stor potential att utvecklas både som ledare, spelare, människa och som förening. Det hoppas jag verkligen att vi kan bygga vidare på och ha det riktigt sköj på vägen.

 

 Hur kommer din roll i tränarstaben se ut år 2020? Vilket arbetssätt skall ni tränare ha för att få ut maximalt av truppen och hur ska ni gå till väga för att alla ska känna sig delaktiga?

– Precis som lagets utveckling under säsong så kommer också vi i ledarstaben utveckla våra roller bättre ju mer man lär känna varandra och sett över tid.

– Jag hoppas kunna bidra och ha en roll på träning och jobba med killarna på fotbollsplan samt att säkerhetsställa så alla killar i laget trivs i sin roll och känner att det är högt i tak.

– Vi har killar som varit med länge och unga spelare som ligger på utveckling och viktigt är att få med alla på resan och fortsätta med den härliga stämningen som föreningen har byggt upp. Jag kommer lägga mycket fokus på individen och framförallt de yngre killarnas utveckling, Ansvara för Utvecklingslaget och bygga broar mellan talang och senior spelare. Där tror jag också att ledarskapet reflekterar på spelarna och viktigt då att vi i staben trivts och utvecklas tillsammans samt har en transparant organisation med delaktighet i våra tankar och träningar.

 – Jag hoppas kunna bli den personen man som spelare kan diskutera med och skapa förståelse för ledarnas tankar och deras egna funderingar kring laget, utveckling eller andra frågor.  

– Delaktighet handlar ofta om att bli hörd och få chansen att diskutera och bli sedd och där kommer jag alltid finnas tillhands för alla i föreningen som vill få mitt sätt att se på de olika detaljer som dyker upp under 2020.

 

Hur ska du och klubben säkerställa att de yngre i a-truppen samt juniorerna får en högkvalitativ träning och på så vis kan ta ett kliv utvecklingsmässigt under år 2020?

– Till att börja med så är det där mitt fokus kommer vara och att bara ha en uttalad mentor för de yngre att luta sig emot tror jag kommer skapa utveckling automatiskt.

– Sen att jag spelat länge och kan bidra med mina erfarenheter från allt med detaljer i spelet eller det mentala fokuset som ofta behövs jobba med hos de yngre killarna innan de vågar ta för sig och lär sig hitta både sig själva och sin roll i laget. Vi kommer också bedriva extra träningar under året för de som känner att de vill jobba extra med individuell träning och där får spelarna vara med och utforma de detaljer vi vill jobba extra på. Det kan vara allt från detaljer på plan, tekniska och taktiska till genomgång av fotbolls fokuserad träning i gymmet till taktiska genomgångar på en tavla osv..

 – Vi vill skapa en Elit- fokuserad verksamhet för de killarna i laget som vill utvecklas, både yngre och äldre och detta tycker jag kommer bli otroligt roligt.

– Men absolut inte förringa bredden i verksamheten och få med oss de killarna som spelar för att det är roligt och för gemenskapen, Fotboll ska vara roligt skapa utveckling och ha en riktigt go gemenskap.  

Vi tackar Jerry för pratstunden och önskar honom lycka till med det nya jobbet. I klassisk Landvetteranda så avslutar vi med fem snabba.

 

1.Donald Trump eller Boris Johnson: Donald Duck
2.Jürgen Klopp eller Pep: Sir Alex Ferguson
3.Tintin eller Karlsson på taket: Tintin
4.Zlatan eller Janne Andersson: Zlatan Andersson
5.Lady Gaga eller Radio Ga Ga: ? Radio

 

Fakta
Ålder: 34
Familj: Sambon Pernilla
Bor: Härlanda
Favoritlag: Manchester United
Tränarförebild: Diego Simeone
Tränarkarriär: Första steget av förhoppningsvis många spännande uppdrag
Spelarkarriär: Många roliga och utvecklande år
Favoritordspråk: ”Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert”

Skribent: Martin Laanemets
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Div 3 Mellersta Götaland, herr 2020
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

Senaste matchen:

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info