Hoppa till sidans innehåll

Äntligen tillbaka!

13 JUN 2017 13:41
Match mot Proletären och nytt referat
  • Uppdaterad: 13 JUN 2017 13:58

Så äntligen är referatet tillbaka, två missade matcher för Majqvist ledde till ett stort tomrum på informationsfronten.

Är osäker om Kapten Joel tog ut mig till match för att få sitt namn i skrift eller ville ha mig på planen. Men en tydlig signal är när man får börja på bänken istället för Robban…

Så laddad och klar hämtar Christian upp mig för färd till Åkeredsvallen (AKA blåshålet) där vi skall möta Proletären. Vi passerar Mcdonalds i Frölunda och beslutar att ta var sin Bigmac meal med plusmeny och extra cheese innan match. Satt som ett smäck. Båda kom överens om att inte berätta för Kapten Joel innan match, då rädslan för permanent bänkning inte skulle varit för långt borta.

Dubbla sjukdomar Anders ”släggan” Lindeborg och Mattias ”kör över allt” Cleasson. Sjöberg klev in som ersättare för Anders, kändes som han kunde fylla dom skorna viktmässigt. Vem tar man in för att väga upp Matte? Efter letande med ljus och lykta så hittade vi en liten kille som gömde sig under en sten. Johan Lind, folk hävdar att han varit duktig en gång i tiden? Men Johan fick inte tillräckligt cred av Joel att ta Mattes plats. Utan den äran lämnades till Christian. Central gubbe som skall styra hela spelet. Det är svårt att uppfatta den press som läggs på Christians axlar. Men för att ni skall förstå allvaret. Tänk er VM final och du skall ersätta Iniesta i Spanien, eller Reus i Tyskland. Ungefär där ligger kravbilden från Joel.

Ny för dagen är även Kristoffer Chmaj, en tung lirare som senaste han fick smaka på bollen under träningen gick av med en hälsena mindre och 1 år vila.. Men en sann Landvetter hjälte kommer tillbaka!

Så avspark, domaren som var en atletisk man på ca 80 år och 1,40 lång kliver in på mittcirkeln. Där tillbringar han mest av tiden under matchen med sin trygga pipa. Matchstart.

Proletären ser starka ut när dom spelar av. Ganska snart inser vi att dom är passningssäkra och bollen förflyttas tryggt runt planen. Tar många minuter innan vi får känna på den. Men när vi väl får bollen börjar vi sakta och säkert ta över matchen.

Vi skapar ett par lägen och spelet är stabilt trots saknaden av Galningen i mitten. Proletären hotar ett par gånger och det är tyvärr dom som får första pinnen. Kamp i målområdet mellan Hansson och Anfallaren. Man kan väl beskriva fallet som en äkta Bollywood insats som till och med slår Martins tunga fall i vårens första match. Jag kan än i dag se den långsamma mjuka landning anfallaren tog från stillastående läge till lodrätt läge. Domaren som stod vid mittcirkeln tog två rappa steg fram och blåste straff.

Straffen var inget att snacka om, Proletären slog den så hårt och stabilt att han hade tagit med Fredrik in i målet om han inte hade slängt sig åt helt fel håll.

Så lite tungt med den starten, men vi tar snabbt tag i situationen och pressar Proletären. Ett stabilt skott och motståndaren styr undan skottet med armen. Domaren får ännu en gång jogga från mittcirkeln till straffområdet och blåsa straff.

Joel kliver fram med sina enorma steg. Klappar på bollen ännu hårdare än Proletären och säkert mål. 1-1

Matchen blir mer och mer Landvetters, trots att proletären har bra spelare och bra passningsspel så tar vi över matchen. Skribenten fick komma in på planen när Joel tittade bort och gjorde ett par bra löpningar, allt för att visa upp sig för coach och hoppas på en startplats. En mot en nere vid hörnflaggan får jag mitt läge, motståndaren står still och tror han har mig. Då klackar jag en tunnel på backen och går runt, kommer in mot mål och söker pass till andra sidan som tyvärr inte ledde till mål. Men publiken som satt 10 meter ifrån skrattade och jublade i extas och backen var uppe och hämtade en dubbel med mos på läktaren. Man får ta det som en eloge när hans medspelare kommer fram och tackar för förnedringen och informerar att den kommer blir jobbig för honom sen.

Christian som tagit Mattias plats måste leva upp till förväntningarna och väljer att meja ner målvakten med en härlig kyss. Matte hade varit stolt om han varit där! När Christian kommer ut till bänken säger han förvånat. Fasen trodde helvetet skulle bryta loss efter den tacklingen. Men ack nej, det är bara Matte som kan reta upp motståndarna så hårt att han bjuds in på dans på parkeringen.

Matchen bryter halvlek och Coach är nöjd med oss. Med reservation för Robert och Kristoffer som verkar tro att vi spelare på dubbla elva manna mål i höjd.

Andra halvlek och vi har avspark. Skribenten smyger ut när Joel vänder ryggen till och tar en startposition i andra halvlek. Ett lätt snack med Joel och ber att han drar ett snabbt uppspel mot målvakt om Proletären står högt. Avspark och Joel lägger upp bollen. Joel hade dock inte förväntat sig att denna smidiga kropp var så j…a snabb. Så bollen kommer lite efter, och jag hamnar med rygg mot målvakt men dock helt fri. I ett tappert försök kör jag en Jesper Blomqvist och kliver åt sidan och ser om målvakten läste fel och släpper den förbi sig (allt för att Joel skall få extra mål i protokollet). Tyvärr får han den på armen och lyckas undvika ett historiskt mål.

Proletären har kommit ut enormt taggade, trycker högt och jagar boll. Vi får vara ännu mer disciplinerade och rulla bollen snabbare. För risken att vi kan springa i deras tempo kändes relativt långsökt. Men efter lite skönt passningsspel, så kommer Martin fri på kanten och lägger in en boll till Christian som trycker till på halvvolley in i nätet. Målvakten är chanslös och efter fem minuter spelat av andra är 2-1 i protokollet.

Proletären jagar kvittering och lyckas få in en kvittering. 2-2 och matcher är olidligt spännande. Tills Landvetter hör röster i huvudet när Matte hemma i soffan skrika ”för h….e” och därmed ökar vi tempot. Efter 25 missar väljer Robert att skjuta på mål. Och därmed lyckas han få in sin efterlängtade boll. Robban är säkert nöjd, jag tror dock han fick en felträff. Men bollen är i mål och därmed 3-2 till Landvetter stålet.

Därefter är det Landvetter, Landvetter och åter Landvetter. Jag kommer in på kanten och kan utmana, man kan höra Borgström i bakgrunden. ”Ingen jävla tunnel nu” i sedvanlig positiv anda. Men jag är inte den som är den så jag bjuder på ännu en tunnel och en härlig klack. Efter mina två starka löpningar så tar jag byte igen, och en skrattande Lind kommenterar: fasen vilken samba kille du är. För vissa tar det längre tid att inse vem som är talangen i laget. Vi får se om Coach Joel såg mina insatser och bänkar Eddy i nästa match för mig på topp!

Vi har chans på chans och en boll kommer in från kanten. Eddy går stenhård på returen och tar med sig målvakt och boll över linjen. 4-2.

Kristoffer som haft en del chanser men inte fått in den visar äkta målkåthet i sann P10 anda och dribblar och dribblar och dribblar och dribblar men lyckas ändå inte få in bollen innanför ramen. Kristoffer får tyvärr lämna planen utan premiär mål denna dag. Alla kan ju inte vara som Hasselgren.

Lind som också är sjukt målsugen kliver fram från backen och kan o-attackerad lägga på ett skott som fick hela Näset att skaka. Kanonträff lite under ribban till höger. Men på något helt underligt sätt lyckas målvakten rädda… Och Johans blick efter räddningen kan nog gå till historien. Denna känsla av chock blandat med bitterheten av att inte fått sitt mål.

Vissa killar växer upp, andra tror att dom fortfarande är Ronaldo i 20+ åldern. En kille i Proletären är het och leker snurra flaska med Martin Borgström. Som får jobba hårt. Martin går bort sig någon gång, men med Landvetters stål runt sig går killen snart in i väggen. Samma kille försöker köra Ronaldo dans mot Christian, men med Mattias i bakhuvudet kliver Christian rätt in på kropp på killen och han får ännu en gång smaka stålet.

När vi har 55 minuter spelade får vi upp äkta samba känsla. Bollen kommer på högern med skribentens kvicka ben. Passar in till Christian som snabbt spelar ut på Kristoffer, som enkelt kan lägga bollen förbi målvakt där Robert ännu en gång kan få ett enkelt mål på bortre stolpen. Hörde att Inzaghi vill ha tillbaka sina skor Robert…(hyllningsbild till den store Filippo i topp)

Landvetter Stålet plockar sin 5:e raka med 5-2 och leder tabellen stabilt.

Dagens roligaste: När Johan skall plocka bort sin gubbe på kanten och snubblar på sig själv och tar en dubbel bakåtvänd kullerbytta med tillhörande skrattanfall efter..

Dagens starke man: Fredrik Hansson som gör en imponerande insats i målet och räddar mer än ett farligt läge!

Vi kan glatt även meddela att Christian kliver upp välförtjänt i skytteligan på ensam ledning med 5 mål. Skytteligan

Skribent: Fredrik Majqvist
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Motionsfotboll 7M7 Herr Höst GrpC
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

 

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info