Hoppa till sidans innehåll

Serie-premiär för Stålet

29 APR 2018 21:29
AIF på besök i Landvetter.
  • Uppdaterad: 29 APR 2018 21:56

Då var säsong 2018 startad, och vilken start!


2017 avslutades med bravur där Landvetters Stål hamnade på toppen i tabellen. En stolt placering med ett sarjat seriesystem. Tyvärr tog detta knäcken på kapten Rask. Efter den otroliga pressen under 2017 att bära laget på sina axlar så knäckte det Joel som låg i fosterställning hemma under flera veckor med efterföljande terapi. Vilket ledde till att han helt kastade in handduken inför 2018. Istället satsar han på en tränarkarriär för Flickor födda 2011. Där pressen inte är lika stor än så länge, men dock ungefär samma spelarmaterial enligt observationer från läktaren. Där tillåts även Joel få leva ut sina behov av utveckling och drill-kvalité i övningar. Då C-laget tyvärr har passerat glädjen med stegar varvat med löpträning…

In som ersättare för Joel på backen fick vi plocka Kristoffer Chmaj, Kristoffer som såg ut att bli årets nykomling 2016, överlevde 1,5 träningar innan han knäcktes. Efter en tuff session mot Majqvist som lekte lite med honom vid hörnflaggan, fejkade Kristoffer en hälseneskada. Kastade sig i smärtor. Han tog det till och med så långt att han gipsade benet för att fullfölja filmningen. Men efter att ha kört mental coaching under 2017 så laddade han för säsong 2018, och med vilken trygghet han kom tillbaka. Observationer från läktaren där Uniteds scouter stod kom ord som ”vilken man” ”utan tvekan” ”gjord av stål”. Ja, även om Joel är saknad, så kunde vi känna oss trygga med nytt stål i truppen!


Matte som efter två tuffa säsonger på mitten av plan har satt skräck i hela Göteborg och även en del av Bergum som vi inte klassar som Göteborg, valde att vika ner. Ryktet är att han fick för ont när han sprang över motståndarna så han ville ha ett mjukare underlag. Därav valde han snö. Skidorna verkar ha tagit över hans liv och vinnar-instinkt. Likt Joel, så får vi se hur länge dom håller sig borta innan suget för värmen på plan blir för stor…


In som ersättare till denna ikon, plockade vi ingen mindre än Ulf Hollsten. Vi som trodde vi upplevt stål i C-laget har inte fattat något. Man kan säga att Matte och Joel är mer som koppar i jämförelse, Hollsten med sina Norrländska toner är äkta stål. Och det fick han visa i dagens match…


Så AIF Göteborg dyker upp på Landvetter IP och är laddade för match, men inte så laddade som Landvetter. Laget för dagen är; Hansson i buren. Jon och Kristoffer på backen. Christian, Ulf, Robban, Martin, Oscar på mitten. Och på toppen kliver kanonen Anders in, samt Jonas Ranebro.
Så tre nya i laguppställningen, Ulf, Oscar Höiby och Jonas Ranebro. Sjukt kul och härligt att ha er med!


Så det tog hela 9 minuter innan Ulf presenterade sig på blygsamt sätt. Efter en hörna från höger slagen av Martin. Kliver Hollsten fram med sin bössa och drar på en volley! SMACK 1-0. Tydligen blev läktaren helt vild och juniorerna som hade match efter oss blev mäkta imponerade av spänstigheten hos en man som är 3-4 gånger så gammal som dom.

Ulf stannade inte där. Efter någon minut serverar han en macka genom motståndarlaget till Robban som likt den måltjuv han är kommer loss och kan lätt placera in 2-0 . AIF kvitterar till 2-1. Efter ytterligare några minuter lyckas dom också få in 2-2.


Men innan halvlek så markerar Ulf sitt revir. Tar emot bollen felvänd, vänder runt som om livet var en isdans och placerar in bollen vid stolproten. 3-2 till Landvetter. Som vi bär med oss ut i halvlek. Då Coach för dagen Christian konstaterar att Hollsten har energi och kondition för hela laget och tar ett starkt coachbeslut och säger att Ulf aldrig mer behöver byta!


I andra halvlek nöts AIF ner lite. Och efter ett par minuter kan Ulf bryta sig loss, serverar Anders med en kanonboll. Anders som under sina 3 år i laget aldrig skjutit något annat än stenhårt vristskott. Väljer att plocka fram sin bredsida och mjukt och skönt lägga in bollen i mål. Är det en ny Anders vi får se 2018? En mjuk och känslig kille som lirkar in bollen….? Hmmm, nej det kan vi nog glömma… Anders är och förblir dunder kanonen och går på styrka!


4-2 känns rätt säkert även om AIF sprattlar lite och plockar ett mål till. Men Landvetter blir för dagen för starka och vinner rättvist med 4-3.

Gött jobbat allihop på planen idag!

fotnot: stenen i bilden är en hyllning till vår nya rekryt, det är pizzastål från Norrland. Om någon vill smaka rejält stål kan ni antingen krama Ulf (obs kräver tillstånd från hans fru) alternativt beställa stål från norrland och baka pizza på....

Skribent: Fredrik Majqvist
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Motionsfotboll 7M7 Herr Höst GrpC
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

 

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info