Hoppa till sidans innehåll

Sol och sambalir på Valborg

01 MAJ 2017 10:56
Valborgsmässoafton visar sig på allra bästa sidan. När man börjar ladda och plockar ner sakerna i väskan för att promenera upp till ett skinande Landvetter IP känns livet så där alldeles alldeles.. underbart.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2017 17:11

Väl på plats möts man av ett laddat gäng. Joel välkomnar alla med ”nu skall vi krossa” så det känns bra att kliva in i omklädningsrummet där testosteronet spirar! Inför dagen har vi bytt lite spelare. Hasselgren med hattrick förra veckan har lämnat återbud igår. Snacket vid Cafet med Landvetter IS ”hangaraounds” var om den där 75:an vatten han lånade av en polare igår inför stundande kvällsaktiviteter och därmed insåg sina begränsningar att dagen efter äntra en plan så tidigt som vid lunch. Istället plockade coach Joel in Senior Sjöberg. Sjöberg som storspelade mellan stolparna förra veckan blev petad denna vecka av Hansson som var tillbaka. Coach hade även valt en modell -99 Sjöberg före en modell -69 av Sjöberg. Något han nu i efterhand kommer få äta upp..

Torslanda var där i tid, ett lag som såg starkt ut. En snabb överblick så insåg jag att jag hade kunnat vara pappa till allihop, trots min ringa ålder under 40.. Att Sjöberg kunde vara pappa till alla där och i vårat lag är ju ingen förvåning, men idag så kunde hela Landvetter IS lag adoptera var sin spelare från Torslanda och med stolthet visa upp dubbel ålder mot var och en.. Snacket i omklädningsrummet var att det blir en tung match idag, dom kommer troligen vara löpstarka, tekniska och samspelta.

Ut på planen kliver vi, och känner oss starka med totalt 26 registrerade skador tillsammans på våra atletiska kroppar. Domaren för dagen hälsade och som vanligt började käften glappa på mig för att lära känna och välkomna domaren till den bästa platsen i stan. Men domaren viftade lite underligt, snart efter lite engelska och annat inser jag att domaren var döv. Å herregud… den perfekta domaren för oss! En domare som slipper höra på all skit som c-lag spelare kan vräka ur sig på 60 minuter.. Tänk va många domare i vår serie som skulle vilja vara i hans sits…

Vi ställer upp laget med Jon och Joel på back. Christian, Mattias och Robban på mitten. Och en stark laddad Eddie på topp. På bänken 2x Sjöberg och en Majqvist. Spelet blåses igång och det svänger fram och tillbaka i spelet. Torslanda visar trygghet och självförtroende de första minuterna. Något som vi som vanligt skall bryta sönder och låta dom få smaka på Landvetter stål! Ett par chanser fram och tillbaka. Fredrik Hansson i målet, som har tagit det väldigt lugnt under försäsongen. Har glömt att kliva in i matchen, han är kvar nere vid sjön och leker valborgsmässodagens lek ”het potatis” med bollen. Jag har viss aning att Sjöberg såpat in handskarna för att han blev petad i mål.

Det tog hela 3 minuter innan det smällde. En frispark en bit utanför straffområdet. Joel kliver fram och alla väntar sig ett stenhårt skott. Joel lägger bollen på plats och snabbt pillar fram den till Matte som vänder och trycker in den i nätet. Man kunde känna hela Torslanda tryckas ner i plastkulorna i gräset…

Bollen är igång och vi har lättat på vingarna. Jon kliver upp i banan och bryter bollen snabbt. Placerar fram den förbi chockade Torslanda spelare, till Eddy som kan lira in bollen vid sidan av målvakt. 4 minuter spelare och 2-0 till Landvetters stolthet!

Spelet rullar på Hansson leker fortfarande het potatis i målet och bjuder på en och annan nervpirrande situation som räddas upp av ett unisont starkt Landvetter lag. Mattias som vanligt nöter ner motståndarna på mitten har roligt. Som en stolt hingst på grönbete studsar han runt och äter upp småpojkarna i duellerna.

15 minuter in och Jonathan får bollen på höger. En hetsande avbytarbänk stressar Jonathan att utmana, han tar sig enkelt förbi en, två spelare och lämnar över bollen till Christian på vänstern. Christian spelar in den på Robban som har tagit en löpning på säkert 10meter in i mitten, och är med det helt slut. Han stannar framför målvakt när Christian lägger bollen på hans vänster och han kan klacka in bollen i nätet runt back och målvakt. 3-0.. Torslanda ser inte så unga och snabba ut just nu.

Martin som ligger på topp denna match, en rejäl omställning från målvakt förra veckan. Vet inte riktigt vad som hände där men Joel har säkert en bra tanke med det.. Martin får chans på chans att sätta bollen men väljer att skjuta på målvakt eller utanför hela tiden. Det bästa han får till under de första 27 minuterna är ett äkta fall i nivå med förra årets fall-kung Ahlstrand. Det fallet var så väntat att jag tror dom skrev om den i årskrönikan 1995. Men domaren gav honom ett betyg på 9.5 i fallteknik och en frispark i bra läge. Men vi förvaltade inte denna tunga insatsen väl utan spelar bort läget till Martins förtret.

28 minuter spelade och Mattias får chansen att lägga fram bollen till Martin som efter mycket om och men, äntligen kan lägga in en vid sidan av målvakten. Glädjen i ansiktet när han glider tillbaka till vår planhalva går inte att ta miste på.

Med 30 sek kvar tappar vi markering och en Torslanda kis smiter förbi och drar av ett skott som slinker förbi Hansson. Så halvlek och 4-1

Ut i andra med Joels peptalk i ryggen: Kom igen nu, nu krossar vi dom!

Torslanda går ut med ny taktik, öka bolltempot och trötta ut oss. Man hör hur avbytarna ropar öka tempot. Oj oj oj, dom har nog missat att vi har halva laget bestående av maraton löpare. Springa sönder Eddy, Mattias och Joel är väl lika intelligent som har slå skallen i en betongvägg. Men men plus i kanten för tappert försök.

52 minuter spelade och vi har frispark i bra läge. Majqvist kliver totalt ur banan och ställer sig ungefär vid hörnflaggan. Av någon underlig anledning så ser Torslanda behovet att ställa två spelare vid mig…. Vilket ger Joel ännu bättre läge att få trycka på bollen så som han älskar. Joel kliver fram och trycker av ett rejält skott. Martin står taktiskt placerad och stänger en Torslanda spelare från att flytta sig ur projektilens väg. Som Joel därmed kan använda sig av som vallning in i buren. 5-1. Målet tillskrivs Joel av domare, med viss protest från Martin.

Torslanda känns lite matta och livlösa men gör ett par försök till omställning. Hansson får jobba i målet och har i andra halvlek valt att sluta leka och börjar klistra bollarna igen. Precis sådär som en målvakt i sina bästa år skall agera.  Ett skott smäller av från en pigg Torslanda spelare och det rasslar i ett nät. Torslanda publiken som var stor för dagen, troligen för att spelarna inte hade körkort själva och behövde förare skrek av glädje bakom Landvetter bänken. Tills dom insåg att bollen hade missat mål och träffat målet bakom.. Något Landvetter bänken glatt påpekade för publiken som blev något besviken.

Bollen rullas runt av Landvetter och Jon lägger fina krossningar från högerback över till vänster ytter gång på gång vilket ställer Torslanda. Majqvist plockar ner en boll. Tar ett par steg in i banan och ser hur backarna har helt felbedömt Martins talang. En lätt lobbpass mellan backarna som Sjöberg plockar ner i midjehöjd som en stjärna i sina bästa dagar. Målvakten rusar ut. En målvakt som storspelat och stoppat Landvetter från lät 20 mål. Sjöberg lite kyligt håller in bollen och med en lätt lyftning lättar bollen över målvakt och in i buren. Samba fotboll när den är som bäst!

Torslanda sprattlar som en död sill och får in en boll till. Innan Landvetter kan avsluta med ett sista mål. Christian som i vanliga fall lätt smyger förbi motståndarna på kanten var för dagen tung som en äkta bakis lirare. Bekräftat av frugan att vinet i gott sällskap dagen innan var boven i dramat. Fick en chans på kanten. Fri med målvakt väljer han att avlossa ett skott till höger om målet. Med hjälp av A-lagets skor får han in bollen. Skorna som var placerade på en Torslanda spelare som glömt sina skor och lånat av någon okänd finlirare i div 3. Lägger in den i borta hörnet så Christian får känna på lite glädje denna tunga dagen.  Slutresultat 7-2 och Torslanda har fått lära sig lite om hur fotboll spelas..

Matchens lirare Martin som troligen kommer ge Jonathan ett helvete kommande vecka... Men för dagen så bör laget lyftas då alla gjorde en gedigen insats och visade finlir.

Avslutar med dialog från en Torslanda spelare vid sidan av plan

”Ni kan verkligen rulla boll!, men ni har tagit in en del A-lags spelare va?”

Nej vi är tränare för småbarns lag i stort sett hela bunten….

Nästa match: Söndag den 7 maj mot Semberija. 

Skribent: Fredrik Majqvist
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Motionsfotboll 7M7 Herr Höst GrpC
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

 

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info